CHIAR DACĂ ŞI-A SCHIMBAT CONDUCEREA, "Deutsche Bank" pariază, în continuare, pe divizia de investiţii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2018

"Deutsche Bank" pariază, în continuare, pe divizia de investiţii

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, va evita o schimbare radicală a strategiei diviziei de investiţii şi, mai degrabă, se va concentra pe reducerea costurilor pentru creşterea profitabilităţii, conform şefului operaţiunilor de investment banking, Garth Ritchie, citat de Financial Times.

"Mă aştept ca derularea operaţiunilor de investiţii să continue să fie un proces, nu un eveniment", a declarat Ritchie, care ţinteşte reduceri pe care cei din afara băncii "probabil că nu le vor observa", deoarece se vor produce pe segmente pe care "Deutsche Bank" nu este foarte puternică.

Numirea, la data de 8 aprilie, a lui Christian Sewing în funcţia de director executiv al băncii, şi plecarea bruscă a predecesorului său, John Cryan, au alimentat speculaţiile privind unele schimbări radicale în cadrul băncii germane, în special pe segmentul de investment banking, deoarece "Deutsche Bank" a fost mai lentă decât rivalii săi în reformarea după criza financiară.

În luna februarie, surse citate de Reuters declarau că "Deutsche Bank" va elimina cel puţin 250 de posturi de la divizia de investment banking, la nivel mondial.

Pentru "Deutsche Bank", 2017 a fost al treilea an consecutiv încheiat cu pierderi, pe fondul scăderii veniturilor din investiţii şi al reformei fiscale americane. Pierderile nete ale "Deutsche Bank" au însumat 497 de milioane de euro în 2017, în timp ce analiştii estimau 290 de milioane de euro. În anul precedent, pierderea a fost de 1,356 miliarde de euro.

În martie 2018, "Deutsche Bank" a avertizat că, în 2018, costurile sale vor creşte, ca urmare a întârzierilor apărute în vânzarea unor active.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dragii mei,

    Institutul Financiar DEUTSCHE BANK nu a avut pierderi in ultimii 3 ani. Este vorba despre concernul DEUTSCHE BANK a carui situatie financiara se discuta asa de mult in presa. Conform raportului financiar concernul a avut in anul 2017 735 milioane pierdere, anul 2016 1356 pierdere si anul 2015 6772 pierdere. Totusi la nivel de raportare individuala atat pe anii 2015, 2016, 2017 Firma a raportat Profit, astfel fiind posibil si acordarea de dividene care a avut loc pentru anii 2015, 2016 si care este preconizata in acest an pentru anul 2017. De asemenea este foarte putin cunoscut faptul ca Deutsche Bank a obtinut in justitie o creanta de 3 miliarde de dolari fata de Federal Deposit Insurance Company pe 19 August 2016.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb