Rusia emite un mandat de arestare pe numele lui Oleg Navalnîi

S.B.
Internaţional / 26 ianuarie 2022

Rusia emite un mandat de arestare pe numele lui Oleg Navalnîi

Rusia a emis miercuri un mandat de arestare pe numele lui Oleg Navalnîi, în vârstă de 38 de ani, fratele opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, acuzat de încălcarea condiţiilor unei suspendări a unei pedepse de către administraţia penitenciară, care cere să fie încarcerat, informează news.ro.

Emiterea acestui mandat de arestare are loc la o zi după ce numele lui Aleksei Navalnîi - inamicul jurat al Kremlnului, încarcerat într-un dosar de fraudă pe care îl denunţă drept politic - a fost introdus pe lista "teroriştilor şi extremiştilor", pe fondul unei reprimări implacabile, în ultimii doi ani, a vocilor criticie din Rusia.

Numele lu Oleg Navalnîi apare pe lista persoanelor căutate de către Ministerul rus de Interne cu privire la infracţiuni penale, a constatat AFP.

Oleg Navalnîi a fost condamnat în august la un an de închisoare - cu suspendare - într-un dosar de încălcare a normelor sanitare impuse în lupta împotriva epidemiei covid-19, după ce i-a îndemnat pe ruşi să participe la manifestaţii în favoarea eliberării fratelui său, în ianuarie.

Avocatul său, Nikos Paraskevov, a declarat agenţiei ruse de presă Interfax că acest mandat de arestare a fost emis deoarece poliţia nu l-a găsit pe Oleg Navalnîi la domiciliu.

El a declarat că nu ştie dacă acesta a părăsirt ţara - la fel ca majoritatea susţinătorilor şi aliaţilor fratelui acestuia.

Un tribunal de la Moscova a înregstrat luni o cerere a administraţei penitenciare de transformare a pedepsei cu suspendarea a lui Oleg Navalnîi în pedeapsă cu executarea.

Această cerere urmează să fie examinată la 18 februarie, potrivit tribunalului.

Oleg şi Aleksei Navalnîi au fost condamnaţi în 2014, într-un dodar de fraudă pe care susţinătorii lor îl denunţă drept motivat politic.

Oleg Navalnîi a ispăşit trei ani şi jumătate de închosoare şi a fost eliberat în 2018, iar Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închiosoare cu suspendarea.

La întoarcerea sa în Rusa, în ianuarie 2021, în urma unei convalescenţe în Germana după ce a fost otrăvit cu o substanţă de tip noviciok în Siberia, de care acuză Kremlinul şi FSB, Aleksei Navalnîi a fost imediat arestat şi încarcerat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb