Rusia este posibil să propună ca OPEC+ să reducă producţia de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi

G.D.
Internaţional / 28 septembrie 2022

Rusia este posibil să propună ca OPEC+ să reducă producţia de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi

Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producţia de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi, la următoarea întâlnire a organizaţiei din octombrie, a declarat ieri o sursă familiarizată cu punctul de vedere rus, transmite Reuters, conform News.ro.

Întâlnirea va avea loc pe 5 octombrie, pe fondul scăderii preţurilor petrolului şi lunilor de volatilitate severă a pieţei, care a determinat un alt producător de top sl OPEC+, Arabia Saudită, să afirme că grupul ar putea reduce producţia.

Patru surse din OPEC+ au declarat pentru Reuters că discuţiile dintre miniştri nu au început încă, înainte de întâlnirea de săptămâna viitoare.

OPEC+ a refuzat să crească producţia pentru a reduce preţul petrolului, în pofida presiunilor exercitate de consumatorii majori, inclusiv Statele Unite, pentru a ajuta economia globală.

Cu toate acestea, preţurile au scăzut drastic în această lună din cauza temerilor legate de economia globală şi a unei creşteri a dolarului american, după ce Rezervele Federale au crescut dobânzile.

Preţurile ţiţeiului Brent, care erau deja tranzacţionate marţi în urcare din cauza reducerilor de aprovizionare din Golful SUA, au crescut mai mult la ştirile despre potenţiala propunere rusă, contractul urcând cu aproape 4%, până la un maxim de sesiune de 87,15 dolari pe baril.

Impactul oricărui acord OPEC+ de reducere a producţiei va fi probabil atenuat de incapacitatea multor membri ai grupului de a produce la ţintele convenite.

În august, OPEC+ producea cu 3,58 milioane bpd sub ţintele sale, în timp ce membrii se luptă cu sancţiunile şi investiţiile insuficiente.

Ministrul petrolului din Irak, Ihsan Abdul Jabbar, a declarat luni că OPEC+ monitorizează situaţia preţurilor petrolului, dorind să aibă un echilibru pe pieţe.

La începutul acestei luni, JP Morgan a declarat că crede că OPEC+ ar putea avea nevoie să intervină cu o reducere de până la 1 milion de barili pe zi "pentru a opri tendinţa descendentă a preţurilor şi a realinia pieţele fizice şi de hârtie care par deconectate".

"Doar o reducere a producţiei de către OPEC+ poate rupe impulsul negativ pe termen scurt", au spus analiştii UBS Giovanni Staunovo şi Wayne Gordon.

Rusia se confruntă cu dificultăţi în menţinerea producţiei de petrol, din cauza sancţiunilor occidentale asupra sectoarelor sale energetice şi financiare, după ce a trimis trupe în Ucraina la începutul acestui an.

Occidentul acuză Rusia că a invadat Ucraina, dar Kremlinul o numeşte o operaţiune militară specială. Arabia Saudită nu a condamnat acţiunile Moscovei, pe fondul relaţiilor dificile cu administraţia preşedintelui american Joe Biden.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au vorbit săptămâna trecută şi au lăudat eforturile din cadrul OPEC+, confirmând intenţia lor de a respecta acordurile existente, a spus Kremlinul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. de frica ca se scumpeste petrolul in aur reduc volumul. nu vor pe moment dolar scump (pentru plata dobanzi la credite) si petrol scump in aur (pentru plata comoditati internationale).

    atentie intram in ultimii ani de bula financiara propagata in piata reala acum. = inflatie si specula energie / uraniu  

    petrol tre sa cada pe trend ... cand nu stiu exact... poate sa mai aibe o ultima specula sau poate nu.. in functie de dobanda fed si dobanda reala 

    s c cret 

    1. dabanda la maculatura!

      creste dolarul ca ue cumpara in dolari gazul,petrolul,nu l mai platesc in euro,la fel de tipariti ca si dolarul! 

      e logic,o moneda cautata pt schimburi creste! 

      americanii vand Eu pe dolari si le baga apoi dolari la restul OPEC pe gat sa si completeze ce au vandut in EU! 

      Barterul va fi viitorul,vor fi neincrederi privind valoarea monedelor supratiparite,nu ma mai intereseaza cat va fi pretul barilui daca eu cu 1000 de barili cumpar un spring!

      dupa atacurile la conductele ns1,2, intram intr-o era in care ,platformele,conductele subterane ce traverseaza litoralul mai multor tari sa nu mai fie valoroase din cauza atacurilor facute de state,energia nu va scadea!" 

      asa cum am mai spus bulele de credit sunt finalizate de bule pret energie.

      Punem pariu ca o sa cada procentual petrolul in sfarsit de 2022 si mijloc 2023? o sa aibe o cadere abrupta daca banca centrala rupe cocoasa la credit in usa! 

      doar c o alta delta se va forma in pret nominal pompa si factura si pret spot = iar profit urias si de aici pentru gov si speculatori. 

      est o perioada de salbaticie financiara, pretul nu isi mai pastreaza pretul la raft la bun sau la servicu.. nu pana nu se termina odata cu haosul artificial din energie si nu pana nu va cobora dobanda reala de plata la principal (solduri) din specula inflationista in deflatie industriala. 

      Toti sufera pe moment si sunt disperati de cash.. si daca credit scump atunci atac la ratele de economisiri ale cetatenilor si statelor. Este atac la buzunarul ce a agonisit in perioadele productive. 

      s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb