Rusia îi ordonă ambasadorului estonian să părăsească ţara, după ce Kremlinul a acuzat ţara de "rusofobie"

S.B.
Internaţional / 24 ianuarie 2023

Rusia îi ordonă ambasadorului estonian să părăsească ţara, după ce Kremlinul a acuzat ţara de "rusofobie"

Ambasadorul Estoniei în Rusia a primit ordin să părăsească ţara până la 7 februarie, după ce Kremlinul a acuzat ţara de "rusofobie", informează news.ro.

Este primul ambasador pe care Rusia îl expulzează de la invadarea Ucrainei anul trecut.

Într-o declaraţie, Ministerul rus de Externe a afirmat că Estonia a "distrus în mod intenţionat" relaţiile cu Moscova. Margus Laidre este primul ambasador pe care Rusia îl expulzează de la invadarea Ucrainei anul trecut.

Estonia a răspuns cerându-i ambasadorului rus să plece până la aceeaşi dată. Demersul Rusiei împotriva lui Laidre vine după ce Estonia a ordonat recent o reducere a dimensiunii ambasadei ruse din Tallinn.

Moscovei i s-a cerut să îşi reducă ambasada de la 17 la opt până la sfârşitul lunii ianuarie. Într-o declaraţie din ianuarie, Estonia a declarat că personalul ambasadei a încetat să mai încerce să avanseze relaţiile dintre cele două ţări de la izbucnirea conflictului.

Tensiunile au crescut, de asemenea, săptămâna trecută, după ce reprezentanţii a 11 naţiuni NATO s-au reunit la o bază militară din Estonia pentru a discuta o serie de noi pachete pentru a ajuta Ucraina să recucerească teritoriul şi să respingă orice alte avansuri ruseşti.

De asemenea, ministerul de externe leton i-a cerut ambasadorului rus să plece până la 24 februarie şi a declarat că ţara va sprijini Estonia prin reducerea relaţiilor diplomatice cu Rusia. Laidre a fost numit în Federaţia Rusă din 2018 şi a deţinut anterior această funcţie în Marea Britanie şi Finlanda.

El lucra de la Ambasada Estoniei la Moscova, iar acum va fi înlocuit cu un însărcinat cu afaceri - un diplomat de rang inferior care acţionează în locul unui ambasador.

În declaraţia ministerului rus de externe se arată că: "În ultimii ani, conducerea estoniană a distrus în mod intenţionat întreaga gamă de relaţii cu Rusia. Rusofobia totală, cultivarea ostilităţii faţă de ţara noastră a fost ridicată de Tallinn la rangul de politică de stat.

"Acum, Estonia a luat o nouă măsură neprietenoasă de reducere radicală a numărului de personal al ambasadei Rusiei la Tallinn, confirmând linia spre prăbuşirea relaţiilor dintre ţările noastre. Ca răspuns, partea rusă a decis să retrogradeze reprezentantul diplomatic în ambele ţări la rangul de însărcinat cu afaceri."

Comunicatul de presă a adăugat că dl Laidre a fost convocat luni la minister, unde i s-a cerut să părăsească ţara. Comunicatul se încheie cu precizarea că dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări depinde acum de Estonia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rusii daca s-ar privi onest in oglinda s-ar ingrozi de ce ar vedea. Dar evita acest lucru din rasputeri. Ma uit la interviuri pe strada, oamenii incearca sa nu se uite la canalele de stiri, incearca sa blocheze stirile, ca daca nu stiu inseamna ca nu se intampla, se mint ca totul e normal, ca Rusia e o tara normala si pasnica.

    Si atunci s intreaba de ce e lumea rusofoba mai nou? Oare de ce? 

    1. pentru ca oamenii sint mintiti de propaganda americana , europeana si ucrainiana

      si pentru ca ei se lasa mintiti  

      si pentru ca au inteligenta redusa care ii impiedica sa faca diferenta dintre stiri si propaganda  

      si pentru ca se lasa indoctrinati in loc sa vada adevarul

      si pentru ca nu au trait in comunism ca sa invete si sa stie ce este propaganda  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb