Rusia îl acuză pe Biden de scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2

S.B.
Internaţional / 28 septembrie 2022

Rusia îl acuză pe Biden de scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2

Preşedintele american Joe Biden este cel care trebuie să spună dacă Statele Unite se află sau nu în spatele scurgerilor de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, cere miercuri diplomaţia rusă, în pofida faptului că originea acestor scurgeri este necunoscută în prezent, iar atât Occidentul, cât şi Rusia acuză un act de "sabotaj", informează news.ro.

"Dacă Rusia invadează Ucraina, atunci nu va mai exista Nord Stream 2", ameninţa Joe Biden la 7 februarie, cu două săptămâni înainte ca Vladimir Putin să invadeze Ucraina.

Maria Zaharova cere miercuri ca preşedintele american "să dea socoteală pentru ceea ce spune".

"Europa trebuie să afle adevărul", tună ea, în pofida faptului că nu sunt cunoscute, deocamdată, cauzele scurgerilor de gaze natuale din Nord Stream 1 şi 2.

Kremlinul aprecia, un pic mai înainte, că este "stupid şi absurd" ca Rusia să fie suspectată de faptul că s-ar afla în spatele acestor scurgeri masive de gaze naturale, după ce Kievul a denunţat "un atac terortist planificat" al Rusiei împotriva statelor Uniunii Europene (UE).

"Vedem reacţia isterică a polonezilor (şi) profiturile uriaşe realizate de către furnizori americani de gaze naturale lichefiate, care şi-au multiplicat aprovizionările pe continentul european", a denunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit Institului Seismic suedez, două explozii submarine, "foarte probabil cauzate de detonări" au fost înregistrate în zona în care au fost descoperite ulterior scurgerile de gaze naturale - însă, pentru moment, originea acestora nu a fost stabilită.

Ambasada Rusiei în Danemarca a denunţat miercuri, într-un comunicat, "un sabotaj al securităţii energetice a Rusiei şi Europei".

Uniunea Europeană a ameninţat cu "cel mai ferm răspuns" la "orice perturbare deliberată a infrastructurllor energetice europene".

Rusia este acuzată cu regularitate de către europeni de faptul că îşi foloseşte gazele naturale ca "armă" împortriva lor.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. cred ca rusia are dreptate aici!!!

    pai este in interesul rusiei sa vanda gaz sa faca expansiune interna de credit sa faca expansiune militara si sa se protejeze cu rezeerve valutare. 

    deci ecuatia e simpla aliantele au lovit in: rezerve valutare si in comoditatea cea mai de pret tranzactionata de rusi cu sactificiul de a opri economia rusiei si expansiunea. 

    eu nu vad logica ina distruge rusii teava... caci si daca sa zicem cucereau si teritoriile ce se folosesc de teava respectiva tot in folosul lor era.. a rusilor. 

    sau poate rusia s-a comportat ca un copil alintat si a zis ca daca strica prietenia sa strice si jocul construit impreuna. - si asta se poate. 

    sau poate ce a declarat presedintele american in februarie 2022 legat de invazia rusiei si de conducta de gaze.... si asta are procent mare chiar mai mare decat cele de sus... a spus cu glas raspicat ce va face. 

    s c cret 

    1. Esti greu de cap...este metoda clasica de a abate atentia de la ceva in curs. Mujicii sunt in centrul atentiei opiniei publice in doua aspecte si in ambele cazuri nu este in favoarea lor

      1. Din punct de vedere al razboiului, pierd teritorii si oameni la greu 

      2. Scandalul cu mobilizarea, in care oamenii s-au revoltat si fug unde vad cu ochii. Vezi cozile kilometrice de la punctele de trecere a frontierei din Finlanda, Georgia, Kasakstan, Mongolia, Turcia, incendierile birourilor de recrutare din mai toate republicile rusesti 

      Pentru a abate atentia de la toate astea si-au sabotat conductele, oricum nu le erau de nici un folos, EU le-a spus ca nu le mai cumpara gaz. Este specialitatea mujicilor "false flag", dar ei se inseala daca au impresia ca Americanii si UE sunt Georgia, Moldova sau vreo alta tarisoara in care astfel de actiunni au avut succes:-)...Disperare mare pe mujicia....mujicie, mujicie...saracie, saracie:-)...Vine iarna, bani ioc, economia scade cu -10% anul asta, si mai si mananca bataie la greu. Putler e pe copca

      Cum mananca bataie la greu?Am vrea noi.Au cucerit ce au avut de cucerit,acum anexeaza.E teritoriu mult si bogat.In ceea ce priveste rusii care parasesc tara, din ce motiv crezi ca-i lasa sa plece daca este dictatura?in primul rand ,sunt multi spioni printre acesti refugiati(e mai usor sa sabotezi o tara din interior) si in plus ,pe termen lung, aceasta va fi populatia rusofona pe care Putin( sau alt tampit care-i va urma) o va elibera cucerind astfel alte teritorii.Cu rusii astia chiar iti bagi mortul in casa,la fel cu arabii!

      Daca au cucerit ce au avut de cucerit de ce se chinuie sa iasa din Donetsk?

      referitor la acest coment am completarea in postarea asta cu ce se intampla economic in rusia acum.

      Exod şi revolte pe fondul mobilizării rezerviştilor -bursa ro 

      eu nu zic ca ala sau ala... am enuntat mai multe variante... iar dupa personalitatea lui putin de copis suparat orice este posibil.  

      Singurul lucru la putin am vazut ca ii lipseste empatia si diplomatia. bazat pe teste sociologice facute de experti cu mult in spate de inceprerea razboiului. 

      Nu putem spune acelasi lucru despre "mama" chinei (de conducator vorbind). 

      s c cret 

    Asa este SUA au sabotat Russia si UE.. Sa o vad acum pe Von Leyen Ursula ce masuri severe ia impotriva SUA...

    Asa este,SUA are de castigat din toata tarasenia asta!Americanii isi duc traiul de pe urma razboaielor pe care le isca iar rusii de pe urma teritoriilor pe care le invadeaza .

    1. Pe care le invadeaza pasnic, cu flori si cintece de balalaica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb