Rusia instalează un scut la centrala nucleară Zaporojie, pentru protejarea deşeurilor nucleare

S.B.
Internaţional / 17 decembrie 2022

Rusia instalează un scut la centrala nucleară Zaporojie, pentru protejarea deşeurilor nucleare

Rusia instalează un scut la centrala nucleară Zaporojie, din sudul Ucrainei, pentru protejarea deşeurilor nucleare de bombardamente şi drone, a declarat sâmbătă un oficial instalat de Rusia, informează news.ro.

Imagini publicate de Vladimir Rogov, un oficial numit de ruşi din provincia Zaporojia din Ucraina, i-au arătat pe muncitori montând un paravan cu ceea ce părea a fi un fel de folie transparentă, deasupra a zeci de cilindri de beton înalţi de aproximativ 5 metri.

"Deocamdată, va proteja de schije şi dispozitive explozive improvizate aruncate de drone. Dar mai târziu va fi substanţial", a spus el.

Luptele pentru cea mai mare centrală nucleară din Europa, în 10 luni de conflict, au stârnit temeri cu privire la un posibil dezastru nuclear în stilul Cernobîl.

Atât Kievul, cât şi Moscova s-au acuzat reciproc că au bombardat nechibzuit centrala, ale cărei şase reactoare sunt toate offline.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi, într-o discuţie cu reporterii, că Rusia rămâne în contact cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care încearcă să intermedieze o zonă demilitarizată în jurul centralei electrice.

Mihail Ulianov, reprezentantul permanent al Rusiei la organizaţiile internaţionale de la Viena, a declarat sâmbătă, agenţiei de presă TASS: "Probabil este prea devreme să spun că ne apropiem de un acord. Şi nu aş prezice momentul finalizării procesului de negociere."

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Conform tuturor cretinilor rusii se bombardeaza singuri.Centrala a fost ocupata de rusi pe 5 martie. Care ar fi sensul bombardarii ? Dar probabil e mai sim0la propaganda cretina.

    1. Da, e mai sim0la propaganda cretina.

    In anul 2023 voi avea o dubla satisfactie : armata rusa va fi zdrobita de ucraineni si ukraina va elibera toate teritoriile ocupate de invadatorii salbatici . Tot in 2023 vom scapa de AUR . Curea de apel bucuresti a hotarat desfiintarea AUR si radierea din registul partidelor. Daca sentinta va fi mentinuta si de ICCJ romania va scapa de un partid extrmist , xenofob , antiNATO, antiUE si proRUSIA. Si anul 2024 va aduce o mare satisfactie prin faptul ca PNLnu va mai accede in parlament . Acest partid (conducerea+ membri de rand) au abandonat ideologia de dreapta , si valorile liberalismului transformandu-se in remorca psd. In rest s-auzim de bine.

    1. Propagandist penibil detectat.

      Salut si eu desfiintarea AUR! !! Si da nu mi-ar parea rau daca pnl nu va face pragul . Sper sa fim invitati la parastasul organizat cu prilejul trecerii in nefienta a partidului AUR !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb