Camera superioară a Parlamentului din Rusia, Consiliul Federaţiei, a aprobat ieri amendamente la codul fiscal, care obligă persoanele şi entităţile juridice care deţin companii înregistrate în străinătate să dea informaţii despre acestea şi să plătească impozite pe profit, relatează Sputnik, citat de Mediafax.
Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului, a aprobat marţi prevederile referitoare la companiile offshore.
Rezidenţii fiscali din Rusia vor fi obligaţi să declare profiturile obţinute prin astfel de companii. Pragul minim de la care trebuie declarat profitul va fi de 50 de milioane de ruble (circa 1 milion de dolari) în 2015, 30 de milioane de ruble în 2016 şi 10 milioane de ruble din 2017.
Persoanele sau entităţile legale sunt obligate, în 2015, să dea informaţii de acest tip fiscului dacă deţin o participaţie de peste 50% la o astfel de companie şi de peste 25% începând din 2016.
Legislaţia prevede şi penalizări pentru companiile de acest fel care nu plătesc impozite. Amenda va fi de 20% din valoarea taxelor neplătite, dar nu mai mică de 100.000 de ruble.
Serghei Şatalov, secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a spus că primele declaraţii ar putea fi depuse la sfârşitul anului 2016 sau la începutul lui 2017. Potrivit estimărilor sale, veniturile suplimentare la bugetul federal ar putea atinge 20 de miliarde de ruble (247 milioane euro).
1. Bravo lor! Se aliniaza restului lumii!
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 20.11.2014, 12:52)
Este o bila alba pentru rusi, la fel cum a fost o bila alba pentru restul lumii civilizate, atunci cand a inceput sa nu mai inchida ochii acestei evaziuni fiscale generalizate, pe care au efectuat-o oamenii cu averi peste medie. Nu de alta, insa nu inteleg de ce oamenii cu avere mica si medie chiar sa plateasca impozite si taxe, iar cei cu averi medii si mari sa le evite efectuand evaziunea aceasta fiscala care a fost o lunga perioada de timp semi-legala? Si asta sa nu cumva sa fie considerata "nationalizare fiscala", ci reparatie fiscala.