RUSIA:  Putin anunţă modernizarea armatei

G.D.
Internaţional / 21 februarie 2023

Putin anunţă modernizarea armatei

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o modernizare a armatei ruse în discursul anual despre starea naţiunii, pe care l-a rostit astăzi în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal cu trei zile înaintea marcării unui an de când a declanşat invazia în Ucraina, relatează dpa, potrivit Agerpres.

''Nivelul de echipare a forţelor de descurajare nucleară ale Rusiei cu cele mai noi sisteme este în prezent de 91,3%'', a afirmat Putin în discursul său despre starea naţiunii transmis de televiziunea de stat. ''Acum... ţinând cont de experienţa noastră acumulată - trebuie să atingem un nivel atât de înalt de calitate în toate segmentele forţelor armate'', a adăugat el.

În acest context, Putin a cerut introducerea unor tehnologii mai moderne în producţia de armament, în baza experienţei campaniei militare în Ucraina.

''Vom introduce în mod intens cele mai avansate tehnologii care să asigure creşterea potenţialului calitativ al armatei şi Marinei. Avem mostre de arme şi echipamente în fiecare dintre aceste segmente'', a afirmat şeful statului rus, potrivit căruia, multe dintre acestea ''depăşesc performanţele unor arme similare străine''.

Provocarea cu care se confruntă în prezent producătorii ruşi de arme este să asigure ''producţia în masă'' a acestora.

Din punctul de vedere al Kremlinului, războiul împotriva Ucrainei nu a avut succes în ultimele luni. Observatorii internaţionali spun că armata Rusiei se confruntă cu probleme serioase, mai ales în ceea ce priveşte echipamentul său militar.

Permisie de două săptămâni la fiecare şase luni pentru militarii ruşi care luptă în Ucraina

Militarii ruşi care luptă în Ucraina vor beneficia de o permisie de două săptămâni la fiecare şase luni, a anunţat Putin, care cu câteva momente înainte declarase că "pas cu pas" Rusia îşi va atinge obiectivele militare în ţara vecină, potrivit EFE.

În acelaşi timp, Vladimir Putin a recunoscut că nu au fost rezolvate toate problemele de care se plâng cei mobilizaţi şi voluntarii. Este vorba de lipsa echipamentelor, indemnizaţiilor, a asistenţei medicale şi alte probleme pe care combatanţii le-au denunţat, a precizat el.

În acest sens, el a propus crearea unui fond de stat care să fie dedicat acordării de ''ajutor individualizat'' veteranilor campaniei militare, familiilor soldaţilor căzuţi în Ucraina. ''Încă din acest an, birourile fondului vor fi deschise în toate regiunile Rusiei'', a anunţat el.

Rusia a convocat toamna trecută peste 300.000 de persoane ca parte a unei mobilizări militare parţiale. Totodată, la începutul acestui an, au circulat informaţii despre un posibil al doilea val al mobilizării, care a fost negat de autorităţi.

Putin şi-a susţinut discurs în faţa membrilor Adunării Federale şi a conducerii militare a ţării într-o sală din Gostinnîi Dvor, un centru de evenimente din Moscova. Au asistat de asemenea personalităţi ale vieţii culturale şi religoase ruse, precum şi soldaţi care au participat la campania din Ucraina.

Totodată, preşedintele rus a lăsat astăzi deschisă posibilitatea pentru o nouă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2024, notează EFE.

''Aş dori să subliniez că alegerile, atât cele locale şi regionale din septembrie a.c., cât şi cele prezidenţiale din 2024 se vor desfăşura în strictă conformitate cu legea, prin respectarea tuturor procedurilor constituţionale democratice'', a declarat Putin.

Adresându-se celor două camere reunite ale parlamentului federal pentru prima oară în aproape doi ani, Putin s-a referit la controversata reformă constituţională din 2020, care îi va permite să candideze din nou în 2024 şi 2030.

Putin, în vârstă de 70 de ani, a venit la putere în 2000, a fost reales în 2004, a ocupat apoi timp de patru ani funcţia de prim-ministru. El a revenit la Kremlin în 2012 şi a fost reales din nou în 2018.

Unii analişti sugerează că, în cazul unei înfrângeri în campania militară din Ucraina sau al instituirii legii marţiale, alegerile prezidenţiale ar putea fi amânate pe termen nedefinit.

Liderul încarcerat al opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a afirmat cu o zi înainte că Rusia suferă o ''înfrângere militară'' în toată regula în Ucraina şi a prezentat un program politic pentru o perioadă postbelică fără Putin.

Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani de închisoare, a pledat pentru "demontarea" la urnele de vot a ceea ce el a numit "dictatura" lui Putin.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Vor moderniza armata cu tehnologie extraterestră și militarii ruși primesc două săptămâni de permisie la fiecare 6 luni. Așa da armată profesionistă! :)

    1. DUPĂ CUM DEDUC, DUMNEATA NU AI MINTEA ȘI CULTURA NECESARĂ PENTRU A ÎNȚELEGE SITUAȚIA DIN UCRAINA și FEDERAȚIA RUSĂ, raportată la Occident . SOMN UȘOR ! ...

      Mujicii sapă pt bani 6 luni pe an, cu lopeți moderne

      Ma, tu esti normal? Ce democratie e aia cu un conducator de 24 de Ani la butoane? Ai vrea sa fie regele tau simion, asa-i? As zice ceva da ma abtin..

      AM IMPRESIA CĂ TE-AI NĂSCUT PREMATUR . SAU EȘTI UN MATUR ÎNTÂRZIAT ? ORI MAI DEGRABĂ UN OCCIDENTAL ... LIBER ȘI FĂRĂ MINTE !? ...

    aLEgerile din rusia 2024 vor respecta principiile democratice: un singur candidat, ca ceilalti sunt in inchisoare, otraviti sau aruncati de la etaj.

    1. CITEȘTE CONSTITUȚIA FEDERAȚIEI RUSE ! RUȘII O RESPECTĂ și se țin de cuvânt în tot ceea ce fac ! Dacă nu ai mintea și cultura necesară să pricepi, STAI ACASĂ ! Nu cred că e bine să ieși ca păduchele în ... frunte ! ...

      RUSII mint ca au democratie. ATAT. In rest citeste dracu constitutia din mujicia, aia masluita de putler. citit voi astia din HAUR ca vad ca va intereseaza.

      Se țin de cuvânt în tot ceea ce fac. Bwhaha

      Mintea și cultura căci e ca un concept alături de vodkă. 

      BRAVO, MITICĂ ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb