Rusia recunoaşte că a fost în pragul colapsului economic

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 noiembrie 2023

Rusia recunoaşte că a fost în pragul colapsului economic

English Version

Oficialii de la Moscova au recunoscut că economia Rusiei a fost în pragul prăbuşirii anul trecut, dar susţin că ţara a învins sancţiunile impuse de Occident în contextul războiului din Ucraina, şi este pe calea unei creşteri puternice în acest an, în pofida previziunilor sumbre ale analiştilor, conform businessinsider.com.

"A existat o ameninţare de colaps, a trebuit într-adevăr să mobilizăm toate resursele şi forţele interne ca să prevenim acest colaps", a declarat recent purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă de stat TASS. Acesta a adăugat că presiunea economică a fost cauzată în mare măsură de sancţiunile care au urmat invaziei Ucrainei de către Rusia.

Sancţiunile au inclus tăierea Rusiei de la rezervele valutare de aproximativ 300 de miliarde de dolari, eliminarea unor bănci din reţeaua internaţională SWIFT şi implementarea unei interdicţii, respectiv a unui plafon de preţ de 60 de dolari pentru petrolul rusesc, una dintre principalele surse de venituri ale naţiunii.

Dar Rusia şi-a revenit cu succes şi acum intră într-o etapă de creştere, a spus Peskov. Kremlinul anticipează acum că Rusia ar putea creşte cu până la 3% în acest an, adică peste estimarea de 2,2% lansată de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

"Datorită deciziilor destul de perspicace şi înţelepte ale conducerii ţării, datorită muncii titanice a guvernului, a fost posibil să ajungem la un platou, să stabilizăm situaţia economică şi apoi, într-un mod absolut neaşteptat, să intrăm într-un trend de creştere", a conchis Peskov.

Rusia: Deficit bugetar de aproximativ 1% din PIB, în 2023

Deficitul bugetar al Rusiei va fi de aproximativ 1% din PIB în 2023, a anunţat ieri ministrul de Finanţe de la Mosocva, Anton Siluanov, marcând cea mai recentă îmbunătăţire a situaţiei fiscale a Moscovei, în contextul creşterii veniturilor bugetare, transmite Reuters.

Preţul mai ridicat al petrolului şi majorarea plăţilor de impozite au ajutat Guvernul rus să atenueze deficitul bugetar, care se estima a fi mult mai ridicat anul acesta, unii economişti previzionând un deficit de 5% din PIB în 2023.

"Au crescut veniturile provenite din producţia de gaze, economia funcţionează şi ratele de creştere ne permit să vorbim de creşterea veniturilor bugetare", a declarat Siluanov, conform Agerpres.

În primele zece luni din acest an, deficitul bugetar al Rusiei s-a situat la 1.240 miliarde de ruble (13,82 miliarde de dolari) sau 0,7% din PIB. Legea bugetului pe 2023 prevede un deficit de 2.930 miliarde de ruble, sau 2% din PIB.

Anul trecut, Rusia a înregistrat un deficit bugetar de 3.290 miliarde de ruble. Ca să acopere gaura fiscală, Rusia a cheltuit deja în acest an 559 miliarde de ruble de la fondul suveran, unde se acumulează veniturile din exporturile de petrol ale ţării.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Falitii astia sunt varza si ei vorbesc de crestere...deci au deficit bugetar, rubla e la pamant, valoreaza un cent, PIB-ul a scazut, inflatia e de minim 20%, in Octombrie au interzis exportul de motorina cauza fiind rafinariile mujice care sunt in proportie de 80% dependente de tehnologie occidentala au o penurie de componente de schimb:-)...Continuati tot asa ca "iarna nu-i ca vara":-)

    1. Bloomberg : Rusia are excedent de cont curent de 75 miliarde $/2023

      Recesiune în UE în 2023. Mario Draghi, fostul şef al BCE: Este sigur !!! 

      On 27 October 2023, the Bank of Russia Board of Directors decided to increase the key rate by 200 basis points to 15.00% per annum. Current inflationary pressures have significantly increased to a level above the Bank of Russia’s expectations.

      Ma rog, in ruble o crestere de 3% e glumita. Ca in dolari sigur scade, pana pe locul 11 mondial si la mica distanta de... Mexic!

      Rubla poate fi un cent,dar daca ai trilioane de ruble esti mai bogat decat milionarii in dolari!

      Perfect atunci..."succesuri":-)

    Era o vorba..."am fost pe marginea prapastiei dar azi putem spune ca am facut un pas inainte":-)

    1. Traducerea in limba romana nu este fericita. Rusia nu a fost pe marginea prapastiei. Ci, traducerea cuvant cu cuvant este "a existat o amenintare de colaps". Asta este tot. Presa NATO insa de limba engleza a titrat "verge of collapse" ceea ce Peskov nu a spus. Ca asa facem noi, ne bat rusii peste tot, dar noi titram ca "am infrant".

       

      Peskov spune ca a existat o amenintare (mai mica, mai mare, nu detaliaza) de colaps, dar Rusia nu a fost niciodata pe marginea prapastiei cum titra presa pro-NATO ca Business insider. TASS nu titreza asta. Tass scrie mai simplu, fara minciunile NATO, ca "Economic collapse threatened Russia after start of sanctions, but it was averted - Kremlin" 

       

      Mai bine sa citim din WSJ care ne spune "It’s Time to End Magical Thinking About Russia’s Defeat 

      Putin has withstood the West’s best efforts to reverse his invasion of Ukraine, and his hold on power is firm. The U.S. and its allies need a new strategy: containment." 

      Presa NATO incepe sa realizeze ca Vestul incepe sa ia o bataie groaznica de la rusi, pe toate planurile. Militar au fost distrusi de armata rusa. Acum si economic incep sa priceapa ca pierd. 

      Pe care plan au reusit mujicii ca din toate punctele de vedere sunteti la pamant:-)...vad ca nici nu pricepi ce vrea sa spuna textul: The U.S. and its allies need a new strategy: containment." ...adica izolare/embargo...O tot tineti langa cu resursele voastre, pai in cazul asta de unde faceti deficit? Inseamna ca economia aia fantoma si falimentara nu produce nimic din moment ce tot ce exportati nu acopera importurile plus consumul intern:-)...Din 1917 "Vestul ia o bataie groaznica de la rusi" si voi sunteti desculti si rupti in fund:-)

      au dat si ei, am luat si noi

      buna asta... o sa o tin minte ... hahaha

      Poate mai sunt oameni care ar putea face confuzie, desi la tine cred ca tine de prea putin timp pentru citit.

      CONTAINMENT nu este izolare/embargo. In caz ca nu stii, exista deja sanctiuni si embargou in actiune de peste un an. Aproape nicio marfa ruseasca nu mai intra in UE sau US sau spatiul NATO/proVest.... la oficial. 

       

      Containment nu este izolare/embargou (care oricum nu ar merge cu Rusia), ci este despre dezvoltarea unor relatii internationale de cooperare intr-o relatie de blocare diplomatica sau economica si ostila Rusiei. Cu alte cuvinte, Containment faci unei puteri in ascensiune, precum Chinei. Si presupune sa vezi directiile in care se manifesta dezvoltarea si sa faci pasi, sa iei masuri care vor avea efecte in 3-5 ani si care vor bloca sau restrictiona miscarile Rusiei. 

       

      Uite exemplul strategiei de containment executata de SUA la propunerea lui Kennan 

      "Kennan’s proposed strategy of containment was premised on the United States’ remaining the dominant global economic power – and using this abundance, and leverage, to exert collective discipline among the key Western centers of industrial and military power in their dealings with Moscow." 

       

      Pentru ca SUA sa poata controla aliatii in a nu avea relatii cu Moscova, si nu au reusit cu toti, ea a trebuit sa isi forteze toti muschii. Si aceia economici, si aceia militari, fonduri, bani peste bani, mormane.... 

      Deci nu este vorba despre embargou (care este un act de razboi), ci de "nu mai lua de la ala, ci iti dau eu cu 30% mai ieftin". Asta o sa coste SUA si nu va avea niciun efect pentru ca .... China si BRICS. 

    nu a fost ci este si va fi.

    germenii sunt intern asezati in Rusia.  

    MARELE PACAT al umilirii Romaniei si furtul teritoriilor ei (pactul Ribbentrop-Molotov) si furtul Tezaurului Romaniei va fi karmic platit doar cu DISPARITIA INTRU ETERNITATE A RUSIEI SI STATULUI RUS ASA CUM AM MAI ZIS, ZIC SI VOI ZICE PANA LA CURANDA APARITIE A ACESTEI SITUATII !  

    Am facut legare a destinului Rusiei (pentru cei care cunosc aceste practici) si nimeni si nimic nu poate dezlega ce am legat eu. Nici macar moartea mea nu ar elimina ce am facut intrucat actul realizat e deja dincolo de mine.  

    Maxim 17 ani pana la impinirea celor legate de mine. Si Rusia dispare pentru nelegiuirile facute tuturor vecinilor sai SI MAI ALES ROMANIEI !  

    Rusia dispare, Rusia crapa, Rusia putrezeste din interior mancata de insisi cetatenii ei, viermii pamantului !  

    Ban.Cher.Vali 

    1. Singura si unica stergere a pacatelor Rusiei si inlaturarea naturala a sarcinilor karmice asezate de mine (legate ca faptuire in maxim 17 ani) pe Rusia se poate realiza DOAR PRIN ALIPIREA CU FORTA SI CHIAR IMPOTRIVA VOINTEI ACTUALILOR POLITICIENI ROMANI (aserviti Vestului) A TUTUROR TERITORIILOR ROMANESTI RUPTE DIN TARA MAMA, ROMANIA!

      SI DOAR PRIN RETURNAREA FARA CONDITII, INTR-O SINGURA TRANSA INTEGRALA, A TUTUROR ELEMENTELOR DE TEZAUR FURATE ROMANIEI DE RUSIA!  

      Totul fara nici o conditie, fara nici o explicatie sau argument!  

      Doar asa Rusia continua in Istorie!  

      Altfel, nu!  

      Altfel, Rusia e deja moarta, mort viu !  

      Cine crede ca glumesc sa tina minte ce am scris aici si mai vorbim peste 17 ani cand vom aprinde impreuna focul mare al lumanarilor colivei Rusiei ! Eu ce am scris se intampla. Am putere mare in vorbe si voce cand zic ceva bun sau rau.  

      Ban.Cher.Vali 

      Uau!

    dar libanul care e colaps….

    e bun de cumparat aici… 

    piata deflata. 

    s c c r e t 

    1. ...

      Ca de obicei...pe langa subiect!

      Articol despre situatia rusiei si comentariu despre liban :) :) ! 

      si rusia este ieftina!

      s c c r e t 

      si cam ce poti cumpara din Rusia si Liban ?? :)))

    Deficitul bugetar al Rusia va fi anul acesta ede 1 la sută. (anul trecut a fost de vreo 3 la sută)

    Romania are un deficit bugetar nominal mai mare că Rusia, anul acesta. 

    Vorbim și noi in curul gol. 

    Peste 10 mil de străini din foste republici sovietice trăiesc și lucrează în Rusia.

    1. Tu nu pricepi esenta...din ce face mujicia deficit daca se lauda ca are resurse fara numar:-)?. La noi deficitul se datoreaza importurilor de materii prime in principal...dar voi aia care va "scaldati" in resurse:-)?

      Domnule mai zi mi o țară cu deficit 1 la sută din lumea...dezvoltata

      Rusia e in război și are 1 la sută deficit bugetar deci e în situație mai roz ca Ro unde deficitul bugetar va fi 6 la sută. 

      Și în următorii doi ani se va echilibra la ...5 la sută pe an. 

      Vorbim discuții, Rusia are resurse și nu are probleme gen supra populatie ca alte țări gen Pakistan, Bangladesh, India, Mexic, Egipt și alte țări africane etc  

      Dacă ai observat aceste țări nu îs foarte vehemente, căci au NECESITATILE lor reale, nu au nevoie de DOLARI sau rețele de ..socializare, ci de cărbune, petrol, cereale etc 

      Rusia are excedent de hrană și energie și e de ne atacat(datorita armelor nucleare) De asemenea regimul politic e centralizat și controlat total de servicii secrete puternice. 

      Vorbim discuții.

      Stiri din USA: Sachs = USA incepand din 2008 cu politica externa falimentara,a impins Ucraina in pragul dezintegrarii, refuzand sa ia in considerare, problemele de securitate nationala a Rusiei ,absolut justificate.USA+UE a cheltuit deja 379 miliarde $,+280 blindate mai vechi,

      ptr. sprijinirea Ucrainei,prelungind inutil conflictul.

      Care razboi?Este razboi in mujicia? Razboi este in Ucraina, unde mujicii spun ca ei nu sunt implicati...deci de unde deficit atunci cand tot sustineti ca aveti resurse, excedent de hrana si nu are probleme de supra populatie:-)...Probabil din cauza ca "nu aveti probleme cu suprapopulatia" e campania in mujicia ca femeile sa aiba cate 4-5 copii:-)...cat e rata dobanzii la Banca Centrala Mujica:-)? 15%? ...probabil de bine ce merge economia:-)

      offf... hai sa mai explic odata si pentru incepatori!!!

      Ciclitatea Deficitului balanseaza Ciclitatea Puterii de Consum / Investitii si implicit balanseaza in procente si ratele de profitabilitate /economisire si randamente ale activelor! 

      Deci: deficit mic gov - pune presiune in piata "saracului" pe strans curea!!! 

      Deficit mare gov - da senzatie de avutie in piata "Saracului" si se lafaie in "betie financiara".... dar.... aici intervine din cand in cand incrucisat intre ele si: rata de economisire - lagul de scumpirea a taxelor si etc ... ceea ce duce la momente cand: avem deficit gov mare si NPLuri mari... pe urma deficit gov mic NPLuri in spalare si putere de economisire cetateni imbunatatita... pe urma avei iar crash deficit gov in piata cu parasutare preturi la cocioabe si marje de profit mari la speculatori... in acest moment incepe sa se consume din rata de economisire... deficitul gov poate sa revina iar in parametrii dar piata real inca sa nu sparga specula din cauza ca au surplus de economisire... aici intervine govul si suceste taxele cum suceste deficitul si incepe sa atace din mai multe directii piata: la specula la venituri ridicant costul total de trai.. fortand populatia sa munceasca pe mai putin si sa vanda tot ce e vechi si nu aduce randament... doar ca o sa loveasca si in vechea generatie de muncitori... stimuland intrarea in piata pe venituri scazute a tinerei generatii... problema e ca gov loveste involuntar in alt ciclul de NPLuri odata cu intrarea in somaj a unui procent din populatia la varsta medie. Aici o parte din populatie este fortata sa gaseasca suplus de bani in piata interna sau peste hotare... ori sa isi restructureze creditele sau sa dea faliment. 

      Cand piata se deterioreaza iar deficitul gov anticipeaza iar ca se adanceste... piata se poate deteriora si cand avem exces de specula fortand govul sa intre in piata si sa adanceasca deficitul pentru a redistribuii cele necesare pana se raceste specula... cand specula este iar prea racita de tot iar forteaza govul in fata sa adanceaca deficitul pentru ca piata sta deflata si nu e bine... gov intervine sa incalzeasca iar piata... oferind lichiditate noua celor ce nu sunt supraindatorati ... 

      Deci! Deficitul si Excedentul Guvernului Balanseaza periodic transferul de nevoi / consum /cerere /vanzari / active intre generatii -pe toate inudustriile !!! 

      Faptul ca azi Rusia are deficit de 1% imi spune clar ca in fata vor avea o criza interna de trai... pentru ca milioanele de tineri nu gasesc oportunitate de "trai" in rusia...exact cum nu gaseau milioanele de tineri romani in romania intre 90 si cv cu 2000 si cv... cand tinerii intrase in piata la cautat de munca si din cauza concurentei lor pe munca veniturile reale erau crash si renturile erau balon.... simultan cu alte active... unde a FORTAT GOV sa faca BRRRRRRRR de bani in piata ca procent fenomenal din pib, plecat de la minimile trecute .... gen cu Rusioara noastra actuala! 

      Concluzie: Rusia este Ieftina si are potential in fata de exit speculativ la cv detineri... acum depinde sa nu o ia "nebunul" pe aratura!!! 

      s c c r e t 

      Tu chiar crezi ce comunica Peskov? In rusia nu ai voie sa pronunti cuvantul razboi ca te duci la parnaie. Acolo.e doar o spalare de creiere. Din ce crestere economica csnd toti investitirii au fugit. Au 1 milion de rusi fugiti, juma de milion morti in razboi...astia nu mai produc nimic di nici nu consuma

    Dorinta .....nu ajunge la cer.

    Pe aici se perindă cam aceiași comentatori care exulta de bucurie că rușii au deficit bugetar, fără a se uita în ograda noastră unde e și mai mare.

    Jumătate este "meritul" ucrainenilor, frații de sânge ai rusnacilor și partenerii noștri strategici și de colonie.

    1. ...

    Se evidențiază o confruntare la nivel internațional referitoare la stabilirea regulilor fiscale globale și gestionarea fluxurilor financiare ilicite. Iată o analiză critică a acestuia:

    Divergențe între țări: subliniază opoziția semnificativă a UE, SUA și Marii Britanii față de stabilirea unei convenții ONU pentru regulile fiscale. Acest lucru reflectă divergențele dintre statele bogate și cele mai puțin dezvoltate cu privire la cine ar trebui să aibă autoritate în stabilirea politicilor fiscale la nivel global. 

    Argumente pro și contra: UE argumentează că un corp fiscal al ONU ar putea duce la duplicarea eforturilor deja depuse la nivelul OCDE. Aceasta ridică întrebări despre eficiența și necesitatea unui organism fiscal global, având în vedere munca preexistentă a OCDE. Pe de altă parte, statele africane și susținătorii lor, precum laureatul Nobel Joseph Stiglitz, subliniază că aceste state ar trebui să aibă un rol mai activ în formularea politicilor globale fiscale, având în vedere impactul lor semnificativ din cauza fluxurilor financiare ilicite. 

    Procesul de decizie: Articolul detaliază eforturile făcute de UE, în special, pentru a face procesul neobligatoriu din punct de vedere legal. Eșecul acestei încercări indică o rezistență semnificativă din partea unor țări influente de a accepta angajamente juridice în cadrul unui organism ONU. 

    Preocupări privind progresul: Opinia unor critici este că introducerea unui alt organism pentru gestionarea regulilor fiscale globale ar putea încetini progresul realizat de OCDE. Există îngrijorări că ONU poate să nu aibă resursele sau expertiza necesare pentru a gestiona eficient această sarcină. 

    Impactul asupra țărilor UE: Articolul subliniază pierderile anuale semnificative ale țărilor UE către paradisuri fiscale și menționează controversele legate de faptul că unele țări europene sunt, de asemenea, acuzate de practici fiscale dubioase. Acest aspect ridică întrebări cu privire la consecințele și coerența politicilor fiscale în cadrul UE. 

    Planuri pentru viitor: Convenția va fi organizată în următoarele luni, iar propunerile sunt așteptate în 2025. Este important de urmărit modul în care această confruntare se va dezvolta și care vor fi implicațiile asupra arhitecturii fiscale globale. 

    În concluzie, se scoate în evidență tensiunile semnificative dintre diferitele blocuri economice cu privire la stabilirea regulilor fiscale globale, evidențiind preocupări și perspective divergente cu privire la eficacitatea și necesitatea unui organism ONU pentru acest scop. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb