Rusia intenţionează să îşi majoreze exporturile de motorină în februarie, în pofida embargoului impus de Uniunea Europeană, a plafonului de preţ şi a lipsei tancurilor petroliere, arată datele furnizate de traderi şi de platforma Refinitiv, transmite Reuters, conform Agerpres.
Un embargou privind importurile de produse petroliere rafinate ruseşti în ţările UE va intra duminică în vigoare, iar Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7) ar urma să impună la rândul său plafoane de preţ pentru livrările ruseşti de combustibili.
În pofida acestor măsuri restrictive, exporturile totale de motorină din porturile ruseşti de la Marea Neagră şi Marea Baltică ar urma să crească cu 5% până la 10% în luna februarie comparativ cu luna ianaurie, până la 4,2-4,3 milioane de tone, arată datele furnizate de traderi.
Rusia şi-a majorat deja livrările de motorină spre Turcia şi Maroc, în încercarea de a-şi redirecţiona produsele petroliere înaintea embargoului UE.
Cu toate acestea, sursele din piaţă spun că, în această lună, livrările de motorină de la rafinăriile ruseşti ar putea fi mai mici decât se preconiza. "Pe lângă embargou, livrările de produse rafinate ar putea fi afectate de vremea nefavorabilă din porturile Novorossiisk şi Tuapse de la Marea Neagră", a spus unul dintre traderi.
De asemenea, rafinăriile ruseşti ar putea reduce producţia de carburanţi în funcţie de nivelul plafonului de preţ, care nu a fost încă stabilit, susţin traderii. "Dacă marjele vor deveni negative, producţia de combustibili ar putea să scadă rapid şi semnificativ", a adăugat un trader.
Lipsa de tancuri petroliere disponibile este un alt factor care ar putea limita exporturile ruseşti de motorină, a adăugat o sursă citată de Reuters.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2023, 23:28)
Urmatoare sanctiune pt rusia va fi itrarea in lupta a F16 . Atunci Prigojin si limbricii adusi din puscarii vor fi facuti pulbere . Orcum daca ukraina castiga (si ukraina va castiga) tot sisemul corupt de la Kremlim in frunte cu Putin se prabusesc .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.02.2023, 05:40)
Curaj, gaina, ca te tai!!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 04.02.2023, 10:13)
Esti frate cu aiurescu?
Am mai auzit la tv astfel de mesaje!
O certitudine am eu,credincios din fire;
Raportul pret motorina/benzina va creste,ceea ce va incuraja achizitia masinilor pe benzina si gpl!
Agricultura si transporturile vor mai primi o lovitura din cresterea pretului motorinei,crestere ce va veni din martie,odata cu lucrarile agricole!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.02.2023, 16:35)
"Orcum daca ukraina castiga (si ukraina va castiga)"
Vericule , mai lasa etnobotanicele si invata sa scrii!
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de antonim în data de 04.02.2023, 17:22)
Cum ar putea pierde? :) A câștigat pe 24 februarie 2022, acum doar scrie istorie. :)
2. fără titlu
(mesaj trimis de antonim în data de 04.02.2023, 10:07)
O notă de subsol pt papagalii propagandei sovietice.
Peste 80% din petrolul sovietic este transportat de europeni pe motiv că sovietul nu poate. Condiția preluării mărfii și transportului cu asigurare este respectarea plafonului de preț.
Prețul petrolului sovietic este alcătuit din costurile de extracție la care se adaugă subvenția guvenului fesebist, interesul fiind să nu se oprească petrolul pe conductă pe motiv de permafrost. După oprirea din anii '90, sovietul a avut nevoie de investiții masive pentru a reluat exporturile. După 2 decenii.