Ruşii nu mai vor să discute despre tezaur

A.C.
Internaţional / 20 iulie 2013

Ruşii nu mai vor să discute despre tezaur

Discuţiile care vizează tema tezaurului ţării noastre, trimis în Rusia, în timpul Primului Război Mondial, nu fac parte din agenda politică a Rusiei, potrivit declaraţiilor lui Andrei Maslov, directorul Departamentului rus pentru Balcani al Ministerului Afacerilor Externe.

"Tema aşa-zisului tezaur nu figurează pe ordinea de zi a dialogului politic şi din această cauză nu a fost discutată. Această temă, aşa cum se ştie, a fost lăsată pentru discuţiile istoricilor, împreună cu alte teme care ţin de istoria comună", a subliniar ofcialul rus pentru surse din presă.

Recent, ministrul de Externe, Titus Corlăţean a propus părţii ruse, în vizita oficială la Moscova, reluarea discuţiilor privind problemele istorice, inclusiv cea a Tezaurului.

Andrei Maslov a mai declarat, în cadrul aceluiaşi interviu, că Rusia va srudia afimaţiile preşedintelui Traian Băsescu cu referire la subiectul Transnistriei şi reunificării Republicii Moldova cu România.

Aflat într-o vizită la Chişinău, preşedintele Traian Băsescu a pus la îndoială sinceritatea Moscovei în ce priveşte soluţionarea problemei Transnistriei.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat, după vizita lui Traian Băsescu, că atacurile preşedintelui ţării noastre la adresa Rusiei în legătură cu reglementarea problemei Transnistriei sunt lipsite de temei şi incorecte, potrivit surselor din presă.

Rusia continuă misiunea de mediator şi garant al viitoarelor acorduri dintre Chişinău şi Tiraspol, a subliniat diplomatul rus, menţionând că guvernul de la Kremlin pledează în favoarea elaborării unui statut special pentru Transnistria în componenţa Republicii Moldova.

Conflictul dintre Republica Moldova şi Transnistria s-a înteţit pe fondul apropierii summit-ului de la Villinus, din această toamnă, când guvernul de la Chişinău ar putea să semneaze acordul de pre-aderare la Uniunea Europeană.

Potrivit experţilor, Rusia nu-şi permite să piardă controlul în Moldova, acest spaţiu oferindu-i o poziţie strategică avantajoasă, mai ales dacă ţinem cont că graniţa de est a Moldovei se află la mai puţin de 90 de kilometri de Odessa, principala poartă de ieşire a forţelor navale ruse în Marea Neagră şi în Marea Mediterană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Odessa e poarta marinei rusesti ?

    Defapt Moldova e la 30 de km de Odessa...printr-o semi enclava ...o limba de pamint care taie drumul.

    Dar Sevastopolul e locul unde e marina rusa.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb