RWEA: "Energia eoliană a coborât vertiginos preţul electricităţii pe bursă"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 noiembrie 2013

În primele zece luni ale acestui an, preţul electricităţii pe piaţă este cu 24% mai mic decât în perioada corespunzătoare a anulului trecut, o realitate pe care marii consumatorii omit să o prezinte, susţin producătorii de energie eoliană. "Aceasta scădere spectaculoasă a preţului electricităţii compensează surplusul de certificate verzi din 2013 şi are la bază, în bună măsură, aportul de energie ieftină adusă pe piaţă de către industria energiilor regenerabile, mai ales energia produsă din surse eoliene care are un cost marginal foarte scăzut. Faptul că energia s-a ieftinit nu este menţionat, pentru că de fapt această ieftinire le-a compensat cheltuielile cu certificatele verzi", arată un comunicat al asociaţiei de profil RWEA.

Apariţia mai multor producători de energie regenerabilă a crescut numărul de certificate verzi în 2013 faţă de 2012, lucru care a condus la costuri suplimentare pentru marii consumatori de electricitate.

"Marii consumatori de electricitate trec cu vederea faptul că preţul plătit de un consumator industrial pe KWh, luând în calcul electricitatea, toate taxele şi certificatele (verzi, de carbon) este mai mic în acest an faţă de 2012", este de părere Ionel David, directorul executiv RWEA.

Domnia sa susţine că, pentru marii consumatori, ar fi mai avantajos să solicite o susţinere a producţiei de energie eoliană şi să încheie contracte cu producătorii de energie eoliană pentru că astfel de contracte reduc consistent costurile la factura de electricitate.

RWEA consideră că afirmaţiile făcute de marii consumatori cu privire la scutirea a 85% de la plata feed-in-tariff sau a certificatelor verzi în ţările membre europene sunt absolut nefondate, întrucât nicăieri în Europa marii consumatori nu sunt scutiţi într-un procent atât de mare. Asociaţia RWEA susţine că există ţări europene împotriva cărora au fost iniţiate proceduri de infringement pe motiv că au luat măsuri de ajutorare a marilor consumatori.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb