RWEA solicită începerea unui dialog al autorităţilor cu reprezentanţii industriei energiei eoliene

F. A.
Comunicate de presă / 5 martie 2013

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) solicită începerea unui dialog al autorităţilor cu reprezentanţii industriei energiei eoliene si găsirea unor răspunsuri comune pentru societatea romanească, pornind de la principiul respectării predictibilităţii legislative, se precizează într-un comunicat de presă.

"Precizăm că, din 2010, de când practic putem vorbi de primele proiecte eoliene implementate în România, au fost instalaţi în decurs de doi ani circa 2.000 de MW, iar toate instalaţiile se prezintă la cel mai înalt nivel tehnologic", spune Ionel David, Preşedinte al RWEA.

La nivelul anului trecut, cota de 12% de energie regenerabilă din consumul brut de energie electrică al ţării noastre (prevăzută de lege) nu a fost îndeplinită si s-a situat la doar 8% din consumul total, se precizează în comunicat.

"Ar fi dezirabilă chiar o acţiune concertată a statului român către principalii producători de echipamente în sensul deschiderii de unităţi de producţie în România, însă această iniţiativă ar avea succes, dacă li s-ar oferi stabilitate şi nu permanente schimbări legislative", recomandă Ionel David.

O treime din investiţiile străine directe de anul trecut au avut ca sursă proiecte de energie eoliană.

"În total, cei 2.000 de MW pe care România îi obţine în prezent din vânt sunt rezultatul unor investiţii totale de peste 3 miliarde de euro, un nivel neegalat de nici o altă industrie a economiei româneşti. Defalcând, trebuie precizat că în România, fiecare MW instalat are în spate investiţii de 1,57 milioane de euro din care circa 1 milion de euro este preţul turbinei, iar restul de 570.000 de euro se cheltuie pe studii tehnice, achiziţia de terenuri, plata avizelor, transporturi, construcţii de drumuri şi reţele electrice, staţii de înaltă tensiune, servicii de meteorologie şi dispecerat, etc".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aia au venit aici pentru supracompensare, nu ca iubesc Romania. Vorba unui ministru, nu mai casatiga foarte mult ci doar mult. Adica sunt obraznici. Eu le-as pune conditia ca daca vor vreun certificat verde, sa vina cu investitii in productie cu valoare adaugata mare in Romania, egale cu valoarea anuala a certificatelor verzi. Ca cele 3 miliarde investite de ei au fost din importuri, supraplatite acum de romani.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb