S&P: Preţul locuinţelor din SUA a înregistrat, în trimestrul doi, cea mai mare scădere din ultimii 10 ani

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2007

Preţul locuinţelor din Statele Unite ale Americii (SUA) a scăzut cu 3,2 procente, în trimes­trul doi, cea mai mare reducere din ultimii zece ani. Este foarte probabil ca ieftinirea locuinţelor să scadă în acelaşi ritm, în continuare, a declarat analistul de la MacroMarkets LLC, Robert Shiller.

Raportul Standard&Poor"s asupra indicelui preţurilor la locuinţele din SUA este publicat după ce vânzările de locuinţe existente au înregistrat, în luna iulie, a cincea scădere consecutivă, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, semn că problemele de pe piaţa imobiliară americană nu s-au încheiat încă. Potrivit National Association of Realtors, luna trecută vânzările de locuinţe exis­tente au scăzut cu 0,2 procente, de la 5,76 milioane unităţi, în luna iunie, până la 5,70 milioane unităţi, în iulie. Este vorba de cel mai scăzut nivel înregistrat în SUA în perioada care a trecut din luna noiembrie 2002 şi până în prezent.

Criza de pe piaţa ipotecilor de mare risc din SUA, care a generat recentele turbulenţe de pe pieţele financiare, au dat naştere temerilor referitoare la o posibilă recesiune a economiei americane, prima economie mondială. Federal Reserve monitorizează îndeaproape indicele preţului caselor din SUA. După cinci ani de creşteri accelerate ale acestor preţuri, piaţa a stagnat, o perioadă, anul trecut, după care preţurile au început să scadă. De atunci, creditorii au întâmpinat dificultăţi tot mai mari în sensul accesului la un credit ipotecar ca urmare a creşterii valorii ajustate a ratelor de plată.

Fed ia în calcul reducerea ratei dobânzii de referinţă, care a fost menţinută de un an la 5,25 de procente. În 29 iunie 2006, rata dobânzii de referinţă a fost majorată pentru a 17-a oară consecutiv, într-o perioadă de doi ani.

Întrunirea Fed va fi în 18 septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb