S-au inaugurat zborurile Tel Aviv - Dubai

J.P.
Miscellanea / 4 noiembrie 2020

S-au inaugurat zborurile Tel Aviv - Dubai

Pe 15 septembrie 2020 ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul de externe al Bahrainului, Abdullatif bin Rashid Al Zayani şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au semnat un acord pentru normalizarea relatiilor multilaterale si recunoaşterea Israelului. Un efect al acestui acord este şi inaugurarea zborurilor Tel Aviv - Dubai şi stabilirea unui program de zbor cu 28 de frecvenţe săptămânale, de îndată ce condiţiile pandemice vor permite operarea zborurilor, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi pieţe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel: "Oficializarea relaţiilor diplomatice dintre Israel, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain înseamnă un mare pas înainte pentru turismul celor două ţări. Românii care locuiesc în Dubai şi Bahrain vor avea în curând zboruri directe spre Tel Aviv. Mai mult, dorim să reconfirmăm pe această cale că viza de EAU în paşaport nu pune probleme la accesul în Ţara Sfântă."

Primul zbor comercial din istorie operat de un transportator din Golf pe ruta Tel Aviv - Dubai a avut loc pe 19 octombrie 2020. Compania aeriană naţională a Emiratelor Arabe Unite, Etihad Airways, a pus la dispoziţie o aeronavă Boeing 787 Dreamliner pentru călătoria de trei ore şi jumătate ce a plecat din Tel Aviv cu destinaţia Dubai. Zborul de întoarcere a avut loc pe data de 21 octombrie. La bordul aeronavei s-au aflat lideri ai industriei turismului, agenţi de turism, jucători importanţi în industria transportului de mărfuri şi reprezentanţi media. Ministerul Transporturilor din Israel a anunţat că săptămânal vor fi operate 28 de zboruri de pasageri care vor lega Tel Aviv de Abu Dhabi şi Dubai.

Zborul operat de Etihad pe 19 octombrie survine primului zbor comercial simbolic între Tel Aviv şi Dubai, operat de El Al pe data de 31 august 2020.

La şapte săptămâni de la semnarea acordurilor istorice şi la trei săptămâni de la primul zbor comercial din Israel către Emiratele Arabe Unite, ediţia de anul acesta a târgului internaţional de turism organizat de WTM London, se va ţine online şi va reuni pentru prima dată miniştrii turismului din Israel, Emiratele Arabe Unite şi Regatul Bahrain. Aceştia vor participa la o discuţie virtuală importantă găzduită de WTM 2020 intitulată "Turism: Calea Păcii în Orientul Mijlociu", care va avea loc luni 9 noiembrie 2020, imediat după Summitul Miniştrilor.

WTM este al doilea cel mai mare târg de turism din lume iar Israelul va participa anul acesta cu 50 de agenţii de turism, mai arato sursa citată.

Ministrul Turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen, Ministrul de Stat pentru Antreprenoriat şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii din EAU, Dr. Ahmad bin Abdullah Belhoul Al Falasi, Ministrul Industriei, Comerţului şi Turismului din Regatul Bahrain şi preşedinte al Autorităţii pentru Turism şi Expoziţii din Bahrain, Zayed R. Alzayani, vor analiza perspectivele turistice actuale şi vor stabili rolul pe care turismul îl va juca în asigurarea stării de pace în Orientul Mijlociu pentru o perioada cât mai îndelungată. Va fi prima dată când miniştrii turismului se întâlnesc de la semnarea acordurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb