S&P a retrogradat Rusia la categoria "faliment selectiv"

V.R.
Internaţional / 9 aprilie 2022

S&P a retrogradat Rusia la categoria "faliment selectiv"

Agenţia de evaluare financiară S&P a coborât astăzi, la "faliment selectiv", ratingul Rusiei pentru datoriile în valută, din cauza riscurilor crescute ca Moscova să nu fie capabilă sau să nu aibă disponibilitatea să îşi onoreze angajamentele de plată faţă de străinii care deţin obligaţiuni ale sale, anunţă Reuters.

În condiţiile în care este afectată de valuri de sancţiuni din cauza invaziei sale în Ucraina, Rusia s-ar putea confrunta cu prima sa incapacitate de plată externă suverană din ultimii peste o sută de ani, după ce, săptămâna aceasta a făcut o rambursare în ruble a unei emisiuni de obligaţiuni internaţionale, deşi plata era scadentă în dolari.

Potrivit S&P, Rusia a efectuat, luni, plata în ruble pentru cuponul şi principalul aferente euroobligaţiunilor denominate în dolari.

"În prezent, nu ne aşteptăm ca investitorii să poată converti aceste plăţi în ruble în sume în dolari echivalente cu cele datorate iniţial sau ca guvernul să convertească aceste plăţi în perioada de graţie de 30 de zile", a informat S&P.

Sancţiunile impuse Rusiei vor fi probabil extinse în următoarele săptămâni, a adăugat agenţia, considerând că acestea "vor pune presiune pe disponibilitatea şi capacitatea tehnică ale Rusiei de a onora termenii şi condiţiile obligaţiilor sale faţă de deţinătorii de datorii străine".

Ministrul rus de Finanţe a afirmat, zilele trecute, că ţara sa va face tot posibilul ca să-şi plătească creditorii, dar investitorii în obligaţiunile internaţionale ale Rusiei se confruntă cu o cale din ce în ce mai nesigură de a-şi recupera banii în cazul în care ţara intră în incapacitate de plată.

S&P atribuie calificativul "faliment selectiv" atunci când consideră că debitorul a intrat selectiv în incapacitate de plată pentru o anumită emisiune sau clasă de obligaţiuni, dar va continua să îşi îndeplinească în timp util angajamentele de plată pentru alte emisiuni sau clase de obligaţiuni.

Rusia nu a mai intrat în incapacitate de plată a datoriei sale externe după Revoluţia din 1917.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb