"Saab" cumpără divizia de marină militară a "ThyssenKrupp"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 iulie 2014

"Saab" cumpără divizia de marină militară a "ThyssenKrupp"

Tranzacţia valorează 50 de milioane de dolari

Compania aeronautică suedeză "Saab" AB a achiziţionat divizia locală de marină militară a companiei germane "ThyssenKrupp" AG, plătind în schimb 340 de milioane de coroane (50 de milioane de dolari). Astfel, producătorul avioanelor de luptă Gripen îşi extinde afacerile în domeniul submarinelor şi navelor de pază.

"O problemă importantă o reprezintă obţinerea sinergiilor cu actualele activităţi maritime ale Saab", au declarat oficialii companiei suedeze, adăugând: "Acest proces trebuie să-şi urmeze cursul în timp ce vom începe furnizarea de produse şi servicii de dezvoltare şi mentenanţă către piaţa locală".

Preluarea vine în urma dezacordurilor înregistrate în ultimii ani între Administraţia Articolelor de Apărare din Suedia (FMW) şi compania germană "ThyssenKrupp". După ce "Saab" a recrutat ingineri de la divizia suedeză de marină militară a "ThyssenKrupp", compania germană a acceptat, în luna aprilie, să înceapă negocieri privind vânzarea diviziei. În ultimii ani, această divizie a înregistrat pierderi substanţiale.

Luna aceasta, Guvernul de la Stockholm şi principalul partid de opoziţie din ţară au acceptat să colaboreze ca să asigure continuarea producţiei de submarine şi nave de război în Suedia şi pentru accelerarea achiziţiei diviziei de marină militară a companiei "ThyssenKrupp" pentru ca şantierul naval din Karlskrona să redevină proprietate suedeză.

Noua divizie de marină din cadrul "Saab" a primit prima sa comandă la data de 9 iunie, când a semnat o scrisoare de intenţie cu FMV, pentru contracte în valoare totală de circa 11,7 miliarde coroane. Acestea privesc livrarea a două submarine noi şi modernizarea a două nave existente.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb