Sabon va deschide un al doilea magazin în Cluj

D.R.
Companii / 11 iulie 2023

Sabon va deschide un al doilea magazin în Cluj

Sabon va avea o reţea de 20 de magazine la finalul anului, a transmis Cristina Ivasuc, director general al Sabon Romania. Aceasta estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri, de la aproximativ 8,5 milioane euro anul trecut.

"În prezent avem 19 magazine, cel mai recent a fost deschis anul acesta, în Craiova, într-o zonă unde nu operam niciun magazin. Planul este să dezvoltăm reţeaua, în zonele în care nu suntem prezenţi. Vrem să fim prezenţi pe toată suprafaţa ţării", a transmis Cristina Ivasuc, director general al Sabon Romania,.

În acest an, compania a deschis un magazin de tip pop-up în Craiova, primul de altfel de acest fel în toată reţeaua Sabon, urmând şi altele până la finalul anului.

Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 41,9 milioane lei şi un profit net de 1,92 milioane lei.Magazinul online generează 30% din vânzări. Pe piaţa din România, compania Sabon este prezentă din 2004.

Compania deţine magazine doar în mari centre comerciale şi are şi un magazin online. "Deţinem magazine în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Galaţi, Sibiu, Timişoara şi Braşov. Următorul magazin pe care îl vom deschide va fi al doilea în Cluj. Este o populaţie mare acolo, este o piaţă interesantă, sunt 2-3 mall-uri, vrem să mai deschidem un magazin, la cererea clienţilor, cândva în trimestrul IV al anului", a mai precizat Cristina Ivasuc.

Investiţia într-un magazin depinde de dimensiuni, aflându-se undeva între 100.000-150.000 euro. "Cifra de afaceri de anul trecut a fost în valoare de aproximativ 8,5 milioane euro. Profitabilitatea operaţionala a fost extraordinară, 18%. Iar pentru anul acesta, planul este ca cifra de afaceri să crească cu 10%, mai ales având în vedere că avem în plan să deschidem magazine noi. Este o creştere împreună cu magazinele noi, având în vedere situaţia de pe piaţa inflaţionistă. S-ar putea să avem surprize, să creştem mult mai mult. Dar având în vedere că avem foarte multe investiţii în plan, atât pe partea de tehnologizare, experienţa cu clienţii, cât şi noile magazine, care vor fi 3-4 la număr anul acesta, profitabilitatea estimăm că va scădea puţin", a declarat Cristina Ivasuc, director general al Sabon Romania.

"În ceea ce priveşte clientul Sabon, dacă ne uităm la gama noastră de produse, cel mai căutat este uleiul de duş, acesta nu lipseşte din niciun coş de cumpărături, dar şi cremele. 80% din clienţi sunt femei, iar restul bărbaţi, aceştia îşi cumpără atât pentru ei, cât şi cadou pentru doamnele lor", a precizat directorul general al Sabon Romania.

Compania a lansat colecţia limitată "Peony Fig", care îmbină aroma floral-fructată de bujor cu smochină."Noi lansăm colecţii în ediţie limitată de cel puţin trei pe an. Asta înseamnă că ea e disponibilă o lună, maximum două. Am asociat colecţia şi parfumul bujorului cu zona de fashion şi am lansat o colecţie capsulă de costume elegante, pentru doamne, create de designerul Robert Ciobanu", a precizat Cristina Ivasuc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb