Sadalbari va lansa o ofertă de preluare a Romcab

A.I.
Piaţa de Capital / 14 iulie 2021

Sadalbari va lansa o ofertă de preluare a Romcab

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de ofertă publică de preluare obligatorie a Romcab Târgu Mureş (MCAB), ce va fi iniţiată de Sadalbari, conform unui raport al societăţii publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta, ce se va derula între 22 iulie şi 4 august, va fi lansată pentru 2,9 milioane de acţiuni MCAB, echivalentul a 30,97% din capitalul societăţii, la preţul unitar de 3,4116 lei, cu 22,5% sub preţul acţiunii MCAB de ieri, de 4,4 lei. Operaţiunea de piaţă va fi intermediată de casa de brokeraj Goldring.

În data de 19 martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară solicitase societăţii Sadalbari, companie controlată de Zoltan Prosszer, lansarea ofertei publice obligatorii a Romcab. Sadalbari deţine 69,03% din producătorul de cabluri din Târgu Mureş.

La jumătatea lunii iunie, Curtea de Apel Târgu Mureş a confirmat, definitiv, Planul de Reorganizare al Romcab. În data de 18 februarie a acestui an, Tribunalul Specializat Mureş confirmase Planul de Reorganizare al companiei ce fusese aprobat de creditori la adunarea din decembrie 2020. Planul fusese contestat, dar în data de 14 iunie instanţa a respins toate apelurile, conform Romcab.

Acţiunile MCAB au reintrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 4 martie, după o perioadă de suspendare de patru ani, ca urmare a intrării în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere. Romcab a intrat în insolvenţă la începutul anului 2017, după ce a raportat pierdere pentru 2016, pe fondul deprecierii puternice a stocurilor.

Pentru primul trimestru al acestui an, Romcab Târgu Mureş a raportat un profit net de 6,14 milioane lei, faţă de o pierdere de 11,4 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Cine are acțiuni MCAB sa nu i le vândă lui Zoltan la pretul asta. În 2 ani le vor putea vinde iar la 8 lei acțiunea. Mare smecher ungurul: și acționar majoritar la MCAB și administrator judiciar al insolvenței MCAB și ofertant la un preț cu 25%mai mic decât prețul pieței! Nu vindeți MCAB lui Zoltan!

    o alta smecherie ASF la care nu stiu cine va achiesa!

    cred ca nimeni!

    atunci sa-l vedem pe marele rascumparator! 

    1. Despre ce șmecherie vorbești? Prețul se determina conform legii 24/2017. Spune ceva concret dacă poti și lasă insinuarile

    Chiar sunt curios ce subscriere o să aibă la prețul asta.

    De unde au scos pretul asta? MCAB e pe capitaluri proprii negative-700 milioane!!!140 mil. Euro de cativa ani,mare lucru ca mai functioneaza.Si dai pret de aproape 1 si jumatate din valoarea nominala de 2,5 lei...e clar ca sunt niste interese mari aici,altfel nu se explica aceasta situatie absurda.

    In schimb,la alte societati unde oferta era si este obligatorie de ani de zile,ori nu se aplica legea de ASF de a obliga majoritarul la derularea ofertei(oare de ce) ori se aproba un pret mult subevaluat fata de pretul real asa cum este stabilit in norme. 

    1. NU D-LOR , ADEVARUL ESTE ALTUL !!! MAGHIARUL E FOARTE SMECHER !!! DE FAPT , NICI NU INTENTIONEAZA SA LE CUMPERE !!! TOTUL E FACUT CU ''''' SUSTA ''''', DACA INTELEGETI !!! SPECIAL A STABILIT PRETUL ASTA , CA OAMENII SA NU VANDA NIMIC , SI SA-SI PASTREZE ACTIUNILE !!! NU INTENTIONEAZA DE LOC , SA PLECE DE PE PIATA DE CAPITAL !!! AR INSEMNA ASTFEL , SA DELISTEZE SOCIETATEA !!! ORI , VA DATI SEAMA CATE NECAZURI O SA I SE TRAGA DIN ASTA ??? IN LOCUL LUI , FACEAM LA FEL !!! ESTE OBLIGAT SA FACA OFERTA DE PRELUARE OBLIGATORIE , CA SA FACA PE PLAC COMUNISTILOR DE LA ASF , ATATA TOT !!! SI-A PUS SINGUR '''''' PIEDICI ''''', DACA INTELEGETI !!! ASTFEL , SE POATE SPALA LINISTIT PE MAINI , MAI BINE CA PILAT DIN PONT , SPUNAND : EU AM VRUT CA SA LE CUMPAR , DAR ............

      REVENIND , EU NU INTELEG , SI NICI NU VREAU SA INTELEG , CUM E CU LEGEA ASTA TAMPITA , NASCOCITA TOT DE NISTE COMUNISTI , STRECURATI IN PIATA DE CAPITAL , IN LEGATURA CU OFERTA DE PRELUARE '''''' OBLIGATORIE ''''''', A RESTULUI DE ACTIUNI CARE RAMANE , SI SOCIETATEA RESPECTIVA '''''' SA SE DELISTEZE '''''', AJUNGAND DE TIP '''''' INCHIS '''''' !!! LASA NENE OAMENII IN PACE , SA LUCREZE SI SA AIBE VIZIBILITATE , CA DE AIA AU VENIT PE BURSA !!! CHIAR DACA AU 95 - 98 % DIN TOTALUL ACTIUNILOR , SI SE TRANZACTIONEAZA DOAR 1 - 2 % , LASA-I IN PACE SA HOTARASCA EI SINGURI CE AU DE FACUT !!! NU TE APUCI SA HOTARASTI TU , ASF , PE BANII LOR !!! CA NU ESTI NEBUN LA CAP !!! NUMAI NISTE COMUNISTI SMINTITI , AU PUTUT SA HOTARASCA ASA CEVA !!! AUZI , OBLIGATORIU !!! OBLIGATORIE !!! NU SANTEM PE VREMEA LUI LENIN , ACUMA !!! VINOVATUL E ALA CARE A APROBAT MONSTRUOZITATEA ASTA , NU ALA CARE A PROPUS-O !!! SIGUR A PROPUS-O UN AFON AL PIETEI DE VALORI !!!

      Buna ziua,

      am 10000 act MCAB. Ce ma sfatuiti sa fac ? Nu am nici cea mai vaga idee. Daca le as vinde acum as avea o pierdere suportabila, dar ceva imi spune sa le tin. Adica ori la bal , ori la spital.

      Este o lege care se aplica oriunde in lumea asta cat de cat civilizata unde exista bursa,informati-va si care e rostul ei,gasiti materiale destule pe Internet,ca nu e degeaba legea asta.

      4.4. vrea sa spuna ca exista RBP care nu - i permit sa se pronunte. Aiurea ! "Civilizatia" cu bani se face, si apoi cine poate afirma ca noi suntem "civilizati" ? Se pare ca ai fost lasat in ofsaid cu MCAB. Du - te la brokerul prin intermediul caruia ai cumparat si intreaba - l cum e vremea ?... Prin LMG iti va spune ce e de facut. Succes !

      Draga anonim,

      Iti multumesc pentru ca ai avut amabilitatea sa mi raspunzi. Actiunile le am de mult, dinainte de insolventa. Nu le am cumparat dupa ce Romcab a reintrat la tranzactionare.  

      Despre brokeri : majoritate sunt prosti de bubuie, asta este adevarul. 

      Nu ma pricep foarte bine la bursa, cred ca se vede. 

      Voiam doar o opine in cuvinte simple, ca pentru un incepator. 

      Oricum iti multumesc pt ca ti ai facut timp sa mi dai un raspuns fie el si cam "tehnic "pentru nivelul meu . 

      toate cele bune iti doresc  

      AS VREA SA DAU 2 RASPUNSURI : 1 PENTRU DL DE LA 4.4.; D-LE , AICI E VORBA DE BANII UNOR OAMENI , CARE AU CREZUT IN PIATA DE CAPITAL , SI SI-AU BAGAT BANII LOR PERSONALI , MAI MULTI S-AU MAI PUTINI , LA BATAIE , IN NISTE AFACERI !!! NU ZIC CA AS AVEA DEPTATE 100 % , DAR NU E NICI CINSTIT , NICI DREPT SI NICI MORAL , SA LE FIE INGRADITE DREPTURILE PRIN STRECURAREA UNOR ''''' LEGI '''''', DE CARACTER ''''' OBLIGATORIU '''''', DE GENUL : AI DEPASIT 33 % DIN ACTIUNI , TE ''''' OBLIGAM ''''''SA LE RASCUMPERI PE CELELALTE SI SA TE CARI DIN PIATA DE CAPITAL !!! S-AU : AI DEPASIT 51 % DIN ACTIUNI , TE '''''' OBLIGAM '''''' !!! S-AU : AI DEPASIT 80 % DIN ACTIUNI , TE ''''' OBLIGAM - ESTI OBLIGAT '''''' ....... E TARE USOR , SA FACI LUCRURILE ASTEA , DINTR-UN BIROU , MAI ALES CAND STII CA NU SANT BANII TAI IN JOC , CI AI ALTUIA !!! AICI , D-LE 4.4. , MAI ESTE VORBA SI DE PUTINA INVIDIE ROMANEASCA , AMESTECATA CU MULTA , FOARTE MULTA DUSMANIE : UITE , ALA ARE BANI , EU DE CE N-AM ??? SPAGA NU POT SA-I CER , ASA CA BAREM SA-I PUN TOT FELUL DE PIEDICI , DE SOMATII , SA-I FAC RAU !!! AM AL DOILEA RASPUNS , CATRE DL marius : D-LE , NU VA VINDETI ACTIUNILE !!! IN NICI UN CAZ , ACUM !!! SITUATIA SOCIETATII , NU ESTE EXTRAORDINAR DE BUNA , INSA NU ESTE NICI PE BUZA PRAPASTIEI !!! MAGHIARUL AR TREBUI SA SCOATA DIN BUZUNARE , 9 . 900 000 DE LEI , DECI APROAPE 10.000.000 DE LEI , PENTRU PLATA RESTULUI DE ACTIUNI , CA SA SE RETRAGA DE PE BURSA , SI SA DELISTEZE FIRMA !!! EL , SPECIAL A STABILIT PRETUL MAI MIC PE ACTIUNE , CA OAMENII SA NU LE VANDA , SI ASTFEL SA RAMANA SOCIETATE LISTATA !!! N-ARE NICI UN INTERES CA FIRMA SA CADA IN ANONIMAT , CACI CAM ASTA SE INTAMPLA CU O SOCIETATE NELISTATA !!! NU MAI STIE LUMEA DE TINE !!! ARE INTERESUL CA CLIENTII SA CUMPERE DE LA EL , SA STIE DE EL , CE FACE EL !!! EXACT ASA , REPET , AS FACE SI EU !!! MA ''''' OBLIGA ''''' EI SA PLEC , UITE CA , NU VREAU SA PLEC !!! DE ASTA A SI PUS , PE ACTIUNE , PRETUL CARE L-A PUS !!!!!!! NU LE VINDE !!!

      STATY ce usor ii sa faci scenari pe bani lui alti :). Ai putea deschide o firma de consultanta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb