Saint-Gobain obţine Declaraţiile de Mediu pentru produsele din vată minerală Isover

A.P.
Comunicate de presă / 28 septembrie 2020

Saint-Gobain obţine Declaraţiile de Mediu pentru produsele din vată minerală Isover

Saint-Gobain România obţine Declaraţiile de Mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, realizate în fabrica de la Ploieşti: Akusto, Domo, Domo Plus, Forte, Super Profi, Uniroll Plus. Aşadar, compania ajunge să deţină cel mai amplu portofoliu de produse pentru clădiri sustenabile de pe piaţă, anunţă un comunicat de presă al companiei.

Obţinerea Declaraţiilor de Mediu pentru produse presupune un proces complex de analiză a ciclului de viaţă al produselor (LCA), de la materie primă, fabricaţie, transport şi instalare, utilizare pe toată durata de viaţă a clădirii şi până la demolarea/desfiinţarea acesteia.

Declaraţiile de mediu sunt un element-cheie în alegerea soluţiilor pentru clădiri verzi certificate LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) sau BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method) - cele mai răspândite certificări la nivel mondial. Acestea oferă informaţii cantitative despre sustenabilitatea produselor şi contribuie la acumularea de credite (puncte) în vederea facilitării acestor certificări.

Toate Declaraţiile de Mediu pentru produse sunt supuse unei verificări externe independente şi apoi publicate pe platforma internaţională www.environdec.com.

Ovidiu Păscuţiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România declară: "Declaraţiile de mediu analizează factori extrem de importanţi şi prezintă impactul asupra încălzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie şi apӑ, precum şi cantitatea de deşeuri generatӑ din momentul în care materia primă este extrasă şi până la demolarea clădirii. Astfel, obţinerea declaraţiilor de mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, fabricate la Ploieşti, reprezintă încă o confirmare a faptului că Saint-Gobain este unul dintre cei mai importanţi promotori ai clădirilor verzi, dar şi un partener transparent şi activ pentru sectorul construcţiilor sustenabile din România.

Pe lângă avantajul producţiei locale, care implică emisii reduse de CO2 asociate transportului, produsele fabricate la Ploieşti conţin materie primă reciclată (sticla), contribuind la diminuarea consumului de resurse naturale şi de energie asociate procesului de fabricaţie. În acest fel, reuşim să reducem semnificativ impactul asupra mediului înconjurător."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb