Saint-Gobain România obţine Declaraţiile de Mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, realizate în fabrica de la Ploieşti: Akusto, Domo, Domo Plus, Forte, Super Profi, Uniroll Plus. Aşadar, compania ajunge să deţină cel mai amplu portofoliu de produse pentru clădiri sustenabile de pe piaţă, anunţă un comunicat de presă al companiei.
Obţinerea Declaraţiilor de Mediu pentru produse presupune un proces complex de analiză a ciclului de viaţă al produselor (LCA), de la materie primă, fabricaţie, transport şi instalare, utilizare pe toată durata de viaţă a clădirii şi până la demolarea/desfiinţarea acesteia.
Declaraţiile de mediu sunt un element-cheie în alegerea soluţiilor pentru clădiri verzi certificate LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) sau BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method) - cele mai răspândite certificări la nivel mondial. Acestea oferă informaţii cantitative despre sustenabilitatea produselor şi contribuie la acumularea de credite (puncte) în vederea facilitării acestor certificări.
Toate Declaraţiile de Mediu pentru produse sunt supuse unei verificări externe independente şi apoi publicate pe platforma internaţională www.environdec.com.
Ovidiu Păscuţiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România declară: "Declaraţiile de mediu analizează factori extrem de importanţi şi prezintă impactul asupra încălzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie şi apӑ, precum şi cantitatea de deşeuri generatӑ din momentul în care materia primă este extrasă şi până la demolarea clădirii. Astfel, obţinerea declaraţiilor de mediu pentru produsele din vată minerală ISOVER, fabricate la Ploieşti, reprezintă încă o confirmare a faptului că Saint-Gobain este unul dintre cei mai importanţi promotori ai clădirilor verzi, dar şi un partener transparent şi activ pentru sectorul construcţiilor sustenabile din România.
Pe lângă avantajul producţiei locale, care implică emisii reduse de CO2 asociate transportului, produsele fabricate la Ploieşti conţin materie primă reciclată (sticla), contribuind la diminuarea consumului de resurse naturale şi de energie asociate procesului de fabricaţie. În acest fel, reuşim să reducem semnificativ impactul asupra mediului înconjurător."