SAINT-GOBAIN:  Peste două treimi din populaţia globului va trăi în oraşe până în 2050

Adina Lateş
Companii #Construcţii / 20 ianuarie 2016

Peste două treimi din populaţia globului va trăi în oraşe până în 2050

Mai mult de jumătate din populaţia globului locuieşte în oraşe, numărul fiind într-o continuă creştere, ceea ce ar putea afecta climatul. Astfel, cele mai importante oraşe din România şi din lume au început să-şi construiască clădiri eco-friendly, adaptate la mediul înconjurător. Nu mai este un secret faptul că procentul celor care locuiesc în oraşe va ajunge la 66% până în 2050, faţă de 54% în 2014, arată datele Saint-Gobain, unul dintre cei mai importanţi producători locali si globali de materiale de construcţii.

"Suntem hotărâţi să îmbunătăţim eficienţa energetică în fabrici şi în procesele noastre de producţie. Emisiile directe de dioxid de carbon reprezintă rezultatul arderii combustibililor fosili şi al reacţiilor chimice care apar în procesele de producţie. Optimizarea echipamentelor existente, eficientizarea proceselor de ardere, maximizarea procesului de recuperare a căldurii din furnale şi utilizarea unui echipament cât mai eficient din punct de vedere energetic au dus la un real progres", a menţionat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Următorul pas în această industrie este să construim clădiri care nu produc emisii. "Arhitecţii şi companiile de construcţii vor avea şansa să pună în lumină ideile lor de construcţii adaptate la mediul înconjurător pentru un viitor eco-friendly. De asemenea, ei vor aborda aspecte precum: reducerea consumului de energie în clădiri, reducerea emisiilor de carbon asociate producţiei materialelor de construcţii şi încurajarea oraşelor să opteze pentru o abordare mai integrată în ceea ce priveşte design-ul construcţiilor şi planificările urbane. Totodată, se va încerca folosirea materialelor locale care consumă şi mai puţină energie pentru transport", menţionează reprezentanţii Saint-Gobain, într-un comunicat remis redacţiei.

Timp de câţiva ani, compania Saint-Gobain s-a angajat să reducă emisiile de dioxid de carbon în activităţile sale industriale şi de distribuţie, dar şi în furnizarea de materiale de construcţii, clădiri terţe, produse şi servicii. Saint-Gobain îşi propune ca, până în 2025, să reducă în activităţile sale consumul de energie cu până la 15% şi emisiile totale de dioxid de carbon cu 20%. Întregul personal al companiei se implică zi de zi pentru a atinge acest obiectiv.

Pentru a crea un mediu eco-friendly, Saint Gobain se angajează să: "promoveze conservarea şi disponibilitatea resurselor naturale; reducă emisiile de dioxid de carbon din activităţile industriale, transport, infrastructură şi din produsele şi serviciile companiei; promoveze construcţiile durabile şi responsabile pentru a conserva energia şi resursele naturale în timp ce asigură bunăstare şi confort; dezvolte soluţii inovatoare şi eficiente, contribuind la creşterea eficienţei energetice şi la reducerea impactului negativ asupra mediului; promoveze dialogul cu părţile interesate", arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb