Salariaţii Hidroelectrica vor protesta, astăzi, în faţa sediului companiei din Bucureşti

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 decembrie 2016

Salariaţii Hidroelectrica vor protesta, astăzi, în faţa sediului companiei din Bucureşti

Ovidiu Agliceru, Hidroelectrica: "Suntem în plin proces de negociere a Contractului Colectiv de Muncă"

Sindicatul Hidroelectrica Hidrosind a anunţat o mişcare de protest, care va consta în pichetarea sediului companiei din Bucureşti cu 150 salariaţi, astăzi, între orele 12:00-14:00, potrivit unui comunicat al Sindicatului.

Conform documentului, motivul principal al protestului este impasul în care sunt negocierile privind Contractul Colectiv de Muncă pentru anul 2017 şi probabilitatea mare de a declanşa conflictul colectiv de muncă, cu parcurgerea paşilor legali pentru declanşarea grevei.

Ovidiu Agliceru, director general al Hidroelectrica, ne-a declarat: "Suntem în plin proces de negociere al Contractului Colectiv de Muncă. Potrivit statutului, Hidroelectrica funcţionează în sistem dual, iar contractul colectiv negociat se va supune avizării Consiliului de Supraveghere. Înainte de începerea negocierilor, Directoratul a solicitat un mandat Consiliului de Supraveghere privind limitele de negociere, dat fiind faptul că există riscul ca forma finală să fie respinsă din diverse motive".

Domnul Agliceru a mai precizat că mandatul primit de Consiliul de Supraveghere a fost acela de a prelungi Contractul Colectiv de Muncă de anul trecut, fapt care se negociază în momentul de faţă.

Domnia sa a mai subliniat: "Negocierile nu sunt încheiate, iar, potrivit legii, mai sunt încă 23 de zile de negocieri. Ne îndeplinim obligaţiile legale privind derularea acestora".

Nicolae Aurariu, preşedintele Sindicatului Hidroelectrica Hidrosind, ne-a menţionat: "Oamenii nu mai suportă după ce toţi conducătorii societăţii îşi fac o imagine extraordinară cu profitul realizat anul acesta, dar pentru salariaţi nu este efectuată nicio creştere salarială. Pe lângă acest lucru mai sunt alte probleme: lipsă de personal, starea în care a ajuns Hidroserv, societatea de servicii, problemele cu care ne confruntăm zi de zi în centrale şi nu se întrevede rezolvarea lor. La sfârşitul anului ar trebui să rămânem 3100 de angajaţi. Momentan suntem 3300, dar pleacă oameni în alte părţi şi nu se mai angajează în locul lor".

Oficialul Sindicatului a adăugat: "Vom avea un Consiliu de Supraveghere care va numi un Directorat provizoriu pentru a efectua selecţia după Ordonanţa 109/2011, deci încă patru luni de zile vom fi în incertitudine. O altă problemă este faptul că, ţinând cont că numărul salariaţilor a fost redus de la 5200, în 2012, la 3300, în acest an şi că profitul Hidroelectrica se ridică la peste un miliard de lei, venitul mediu net al unui salariat Hidroelectrica din 2016 este mult mai mic comparativ cu cel din 2012".

Recent, oficialii Hidroelectrica anunţau că societatea a înregistrat, în primele zece luni ale acestui an, un profit de aproximativ 1,3 miliarde lei, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al companiei, cifrele de afaceri pe primele zece luni ale anilor 2015, respectiv 2016 au fost sensibil egale, însă, în luna octombrie a acestui an, vânzările au crescut cu 26% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Hidroelectrica e cea care mai rămas din firmele profitabile de stat din Romania. Salariatii protesteaza pentru ca, la inceputul lui 2007 dupa alegeri, nemernicii, o vor vinde si pe asta. Vezi declaratiile de intentie ale guvernului. Salariatii protesteaza pentru ca muncesc in conditii extreme( camp de radiatii electromagnetice, conditii de izolare, centrale subterane, frig extrem, calduri extreme, noapte zi, Pasti, Craciun, Anul Nou) . Daca nu ar fi ei, becul nu s-ar aprinde in casele noastre. Salariatii protesteaza pentru ca, salariile lor au ramas la nivelul anului 2005. Dezinformarea spune ca cei de la ,,Renel” au salarii mari, lucru neadevarat. Salariatii protesteaza pentru ca, se aduna sute de ore suplimentare lucrate, ore pe care nu le plateste nimeni. Salariatii protesteaza pentru ca, fiecare din ei face munca a 3 oameni. Asta pentru ca alti 2 colegi au fost dati afara in perioada de insolventa. Salariatii protesteaza pentru ca, politicienii nostri sug in continuare de la HE iar pentru a realiza acest lucru mentin o conducere politica si-si impun oamenii lor in consiliile de administratie. Salariatii protesteaza pentru ca doresc sa atraga atentia tarii ca, odata cu vanzarea Hidroelectrica, preturile energiei vor exploda asa cum s-a intamplat si cu celelalte resurse vandute pe nimic la straini.

    Ca om care a lucrat toata viata numai la privat in domeniul energetic, tin sa fac citeva precizari. La privat programul este cam de 8-10 ore pe zi, uneori si noaptea iar orele nu se platesc niciodata cu nici un leu. Vrei bine, nu, poti sa pleci. La inflatie negativa nici nu are rost sa ceri marire de salariu, ea se acorda numai la inflatie pozitiva. La HE erau 5200 de angajati si compania era pe pierdere. Cu 3300 de angajati profitul este enorm. Se vede ca era o gramada care stateau degeaba pe salarii grase. Daca unor angajati de la HE nu le convine situatia, de ce nu isi dau demeisa sa lucreze in privat pe salarii de mii de euro? Sau cumva in privat nu ii angajeaza nimeni nici pe 1 leu pe luna? De ce nu ne spune dl de la sindicat cum sau angajat cei 3300 de oameni la HE? Citi dintre ei au dat vreo proba, vreun interviu etc? Mai nimeni. Din mai multe surse am confimara ca salariul mediu la HE este peste ce se plateste in domeniul privat asa ca nu vad unde este nemultumirea.

    1. Fiindca matale crezi in el. Salariatii PE costuri sunt VAX albina. PE an se cheltuie 100 de milioane, amortizarile extraordinare au fost 300. Judeca singur...

      Prietene,esti grav dezinformat. Lucrez de 23 de ani in HE si pot sa-ti spun ca in afara instructajului lunar,odata la 6 luni avem o testare care consta intr-un test grila cu intrebari din domeniile profesional,NPM,situatii de urgenta,protectia mediului,prim ajutor,PSI.Testarea se da online in fata unui calculator,contra timp. Au fost hidrocentrale la care,din lipsa de personal s-a incercat angajarea prin concurs a unui electrician sef tura sau masinist. Nici dupa 3 incercari nu s-a reusit gasirea unui om care sa ia probele teoretice si practice necesare angajarii. Oare de ce? In ceea ce priveste nr.personalului de 5200 e bine ca s-a facut curatenie ,dar,dupa aceea au iesit multi la pensie sau au plecat singuri si acum am ajuns sa ramanem doar 2 sau 3 ture cu cate 250-300 de ore pe luna.Profitul enorm era si inainte,dar il luau politicienii si baietii destepti nu noi angajatii,insa Borza a dezinformat opinia publica pentru a-si atinge scopurile(apropo stii ca este candidat la Brasov din parte ALDE? Oare nu cu banii castigati la HE,50000euro pe luna +comision de 3milioane la final de insolventa??) Daca esti asa pregatit,urmareste anunturile HE pt angajari,participa la examinari si daca esti bun cu siguranta vei fi angajat,examinarile se dau DOAR la sediul HE din Bucuresti. Succes.

      Bravo Mircea ia-ai explicat ceocoflenderului perfect situația din Hidroelectrica unde omul nu mai valorează nimic în ochii administrației. Mai spune și minciuni ordinare despre salarii de mii de euro la privat în Romania. Oameni de doi lei. Nesimțiți din cei care încurajează distrugerea tarii

      vreau sa cred ca ce ai scris nu e din rautat ci doar din lipsa informarii si poate din cauza faptului ca... le stiti pe toate asa ca ne dam cu parea despre orice. Daca d-voastra nu va platea nimeni orele suplimentare sau orele de noaptea inseamna ca asa e normal? Luati un salar destul de mare altfel nu ati fi stat sa suferiti pe degeaba, ati fi plecat la mai bine. Haidei sa va spun un pic si din Hidroelectrica. La salarii de 1800-2300 e normal sa faci ore suplimentare si de noaptea fara numar si fara a fi platite? E normal ca Borza candidat ALDE sa plece cu sacul plin cu mai mult de 3,5 milioane, cei din conducere sa isi traga salarii atat de mari incat sa fie nevoie de aprobarea AGA (vorbim de salarii de cateva mii bune de euro) si in acest timp muritorilor de rand sa le oferi doar... taieri si iar taieri? Probabil ati ramas cu ideea de mult aparuta si promovata de penalul Borza ca aici sunt salarii mari... nu nu sunt. Sunt salarii sub media pe tara. Mai bine intrebati-va unde se duce ditamai profitul de 1,3 miliarde lei, pentru ca la Hidroelectrica investitiile sunt aproape de 0 iar mentenanta e taiata si aceea la minimul posbil. Totul pentru maximizarea profitului. Ne laudam cu profitul istoric dar CINE beneficiaza de el? Nu vi s-ar parea normal si de bun simt sa li se arunce si prostilor care au muncit ca acest profit sa existe, macar ceva, asa de mila?

      esti [Fragment eliminat, conform regulamentului.],sefii isi umplu buzunarele iar muncitorii le trag ponoasele

    Atragem atentia oamenilor din Romania ca Hidroelectrica nu are excedent de personal ci dimpotriva. In Hidrocentralele noastre lucreaza numai 2 oameni pe tura: un electrician si un mecanic. Acestia fac de toate. Pornesc turbinele si generatoarele electrice, fac manevre de alimentare a sistemului energetic cu curent, intretin echipamentele tehnice, fac curatenie, intocmesc documente operative si rapoarte de lucru, curata gratare si scot cadavrele din lacuri.....etc. Mentionam ca o hidrocentrala de acest tip produce energie electrica si alimenteaza toti consumatorii unui municipiu, sau chiar un intreg judet, deci este o mare raspundere. 2 oameni. In sediile noastre din tara au ramas cate un contabil, o secretara, dispecerii energetici, 2-3 ingineri pentru suport productie, resursele inumane, directorul tehnic. Suntem intr-un mare deficit de personal pentru ca pleaca oamenii pe capete iar angajari nu se fac. La sediul de la Bucuresti se mai pot da afara vreo 200 de birocrati pentru ca aici colcaie de privilegiati ai sistemului cu salarii grase. Dar ei sunt intangibili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb