Salink Limited vrea majorare de capital la "Amonil" pentru redresarea societăţii

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2009

Salink Limited, acţionar al "Amonil" Slobozia, propune convocarea acţionarilor societăţii pentru găsirea unor mijloace legale prin care să poa­tă fi evitată executarea silită asupra unor active importante ale companiei, potrivit unui comunicat transmis de SCA Duţescu şi Asociaţii, avocaţii fondului de investiţii.

"Salink Limited a propus, în acest sens, majorarea capitalului social al societăţii cu suma reprezentând debitul înregistrat de Amonil în acest moment", potrivit comunicatului citat.

De asemenea, Salink a cerut introducerea pe ordinea de zi a dezbaterii şi adoptarea unei hotărâri cu privire la raportul de audit suplimentar ce urmează a fi întocmit de către auditorul financiar independent al societăţii referitor la contractele încheiate începând cu 1 iulie 2007 până în prezent de către Amonil cu Interagro, Intergaz SRL, Zalois LTD şi Jovline LTD, precum şi cu orice alte persoane implicate cu acestea, dar şi a tuturor contractelor încheiate în aceeaşi perioadă privind furnizarea şi procesarea gazului metan şi a contractelor privind vânzarea producţiei realizate de companie.

Ordinea de zi a adunării generale ordinare a acţionarilor a cărei convocare a fost solicitată cuprinde alegerea Consiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ.

Totodată, Salink Limited a solicitat Consiliului de Administraţie al "Amonil" să înceapă de urgenţă negocierile cu creditorul societăţii, cu informarea executorului judecătoresc, în vederea amânării executării silite asupra activelor până la data efectuării majorării de capital aflată pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare solicitate.

"SALINK LIMITED îşi exprimă speranţa că principalii acţionari AMONIL SA, inclusiv societăţile de tip off shore Jovline LTD şi Zalois LTD înţeleg momentul extrem de dificil în care se găseşte compania şi vor contribui la adoptarea deciziilor necesare, propuse de societatea noas­tră, pentru salvarea SC AMONIL SA de la lichidare", se mai arată în comunicat.

"Chemgas Holding Corporation" SRL, actualul creditor al companiei, a cerut executarea silită a combinatului, după ce creanţa sa faţă de Distrigaz Sud a fost rostogolită între mai multe firme. Astfel, mai multe active ale producătorului de îngrăşăminte vor fi scoate la vânzare, prin licitaţie publică, pe 6 octombrie, pentru cel puţin 57,12 milioane de lei.

"Amonil" Slobozia deţine un capital social de 111,26 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Combinatul este controlat de două off-shore-uri înregistrate în Belize, "Zalois", cu o participaţie de 32,19% şi "Jovline", cu o deţinere de 18,22%. "Salink Limited" mai are o participaţie de 13,54%, iar "Eurorom Trade & Invest", o societate înregistrată într-o comună din Bihor, a raportat, în iunie, o deţinere de 5,07% din acţiunile AMO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb