Societatea Naţională a Sării - Salrom - a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1.472 miliarde lei şi un profit brut ce a depăşit 6,5 miliarde lei, potrivit datelor furnizate Rompres de conducerea companiei. Produc-ţia totală a societăţii s-a ridicat în 2004 la 2,4 milioane tone, din care circa 21 la sută (502 milioane tone) s-a îndreptat spre export. Pieţele externe de desfacere ale Salrom sunt localizate în Ungaria, ţările din fosta Iugoslavie, Bulgaria şi Germania.
Potrivit conducerii societăţii, citată de Rompres, Salrom se confruntă în prezent cu o serie de probleme, printre care tarifele ridicate de transport, concurenţa "agresivă" a produ-cătorilor de sare din Ucraina, care practică o politică de dumping, avînd parţial sub-venţionate energia electrică, combustibilii şi transportul, precum şi deprecierea principalelor valute în raport cu moneda naţională, fenomen cu un efect negativ foarte mare asupra veniturilor realizate atît din activitatea de export, cît şi din cea de pe piaţa internă.
Salrom a fost înfiinţată în 21 noiembrie 1997, printr-o Hotărîre de Guvern, prin reorganizarea fostei Regii Autonome a Sării. Societatea este singurul producător de sare autorizat din România, obiectul principal de activitate reprezentîndu-l exploa-tarea, prepararea şi comercializarea sării şi a unor substanţe nemetalifere (calcar, mi-că, feldspat, grafit, tufuri vulcanice etc).