Sănătatea, noua dispută politică dintre Iohannis şi PSD

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 aprilie 2019

Sănătatea, noua dispută politică dintre Iohannis şi PSD

Preşedintele Klaus Iohannis este nemulţumit de modul în care guvernarea PSD-ALDE se ocupă de sistemul de sănătate din ţara noastră. Cu prilejul decorării unor personalităţi din domeniul medicinei, şeful statului a criticat dur faptul că PSD a promis că va construi opt spitale regionale şi unul republican, dar nu a realizat niciunul. Iohannis a menţionat că aceeaşi formaţiune politică a promis reabilitarea, modernizarea şi dotarea spitalelor existente, lucruri aflate şi în programul de guvernare aprobat în Parlament.

Preşedintele susţine că PSD nu a făcut nimic în domeniul sănătăţii, deoarece de peste doi ani agenda publică este acaparată de problemele personale ale liderilor social-democraţi certaţi cu justiţia, timp în care cetăţenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenţei guvernanţilor.

Şeful statului a taxat-o şi pe Sorina Pintea, actualul ministru al sănătăţii, care a demarat o campanie de verificare a spitalelor din toată ţara.

Klaus Iohannis a spus: "Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale? În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obţină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulţi medici şi asistente medicale sunt şi rămân profesionişti, şi încă de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanţii ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acţiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătăţii".

Domnia sa a criticat şi managementul resurselor umane din domeniul sănătăţii, precum şi faptul că rezidenţiatul nu a fost reformat, deşi s-a promis acest lucru. Iohannis a arătat că "în momentul de faţă nu există o planificare reală a necesarului de angajaţi în sănătate" şi că Guvernul nu a reuşit să stopeze exodul de cadre medicale.

Referitor la construcţia de noi spitale, şeful statului a spus că Guvernul ar fi trebuit să acceseze fondurile europene, "pe care PSD pur şi simplu nu vrea să le folosească".

Ministrul de resort, Sorina Pintea, a reacţionat imediat la declaraţiile făcute de Klaus Iohannis şi a precizat că i-a transmis şefului statului să îşi aleagă mai bine consilierii pe sănătate.

Sorina Pintea a menţionat: "Spune că fac campanie revoltătoare de imagine. Dacă acum a aflat că sistemul are dificultăţi, e bine că totuşi a aflat. Cred că ştie că s-au majorat salariile în sănătate.(...)

Probabil că preşedintele are sistemului lui de judecată, noi avem sistemul nos-tru, sistem pe care îl vedem şi pe care trebuie să îl aplicăm, să avem grijă de cei care lucrează în sistem. Noi asta facem''.

Ministrul Sănătăţii a spus că va continua să controleze spitalele din ţară, scopul acestor verificări fiind modernizarea sistemului de sănătate prin viitoarele acte normative ale Guvernului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DISPERAT SUGALAU, POPONAR NAZIST HITLERIST AI ÎNCEPUT CU AUTOSTRĂZI ȘI SPITALE NIMENI NU TE A BĂGAT ÎN SEAMA, DUPĂ CARE AI ÎNCEPUT CU ȘCOLILE ȘI COPII TU DUȘMANUL COPIILOR CARE LE AI FURAT DREPTUL LA O ALOCAȚIE MĂRITĂ NU MERGE NICI ASTA ACUM NE O SUGI, CU SĂNĂTATEA TICĂLOS, ODIOS, CINIC, CHIPUL SATANI, NU MAI FUGI DE ADEVĂR REVOCA TORȚIONAR UL CARE ȚI A ALBIT CELE 17 DOSARE PENALE PE CARE LE AI TU. ÎNȚELEGE ODATĂ PĂCATELE TARE MARI ȘI OCEANUL DE SINGE CURS DE LA NEVINOVATE LE SUFLETE DE LA COLECTIV PENTRU IUBITUL TĂU CIOLOȘ ȘI VREAU GUVERNUL MEU TE URMĂRESC ȘI TE VA URMĂRI PINA VEI RĂSPUNDE ÎN FATA LUI DUMNEZEU ȘI ROMANILOR PENTRU RELELE PE CARE NI LE AI FĂCUT TIRAN UL E.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb