SANCŢIUNI DE 54 MILIOANE EURO Asigurători, amendaţi pentru cartel în Portugalia

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 august 2019

Autoritatea de concurenţă din Portugalia, AdC, a amendat recent patru companii de asigurări cu un total de 54 de milioane de euro (59,6 milioane de dolari) pentru "practici de cartel", în urma unei investigaţii de lungă durată, anunţă Reuters.

Cele mai mari amenzi au fost impuse sucursalei locale a Zurich Insurance Group din Elveţia şi asigurătorului portughez Lusitania, conform anunţului făcut săptămâna trecută de AdC, care a adăugat că în cazul celorlalte două societăţi, Fidelidade şi Multicare, amenzile au fost reduse întrucât acestea au depus cereri de clemenţă pe motiv că au ajutat în derularea anchetei.

Un al cincilea asigurător, Seguradoras Unidas, a evitat amenda întrucât a fost prima societate care a formulat o cerere de clemenţă.

AdC a precizat că toţi cei cinci asigurători s-au înţeles în privinţa preţurilor pe care le-au prezentat clienţilor mari (corporate) pentru asigurările de sănătate, auto şi accidente de muncă. Cartelul a presupus stabilirea preţurilor oferite la un anumit nivel, astfel încât asigurătorul să-şi păstreze clientul, potrivit AdC.

Ancheta a fost lansată în luna mai 2017, în urma solicitărilor de clemenţă formulate de Seguradoras Unidas şi Fidelidade. În lunile următoare, AdC a efectuat raiduri la sediile din Lisabona ale tuturor asi­gurătorilor implicaţi.

"Ancheta a concluzionat că Lusitania a împărţit piaţa prin alocarea clienţilor în categoriile de asigurări de accidente de muncă şi auto, iar Zurich a făcut acelaşi lucru în categoria asigurărilor de accidente de muncă, între 2014 şi 2017", a menţionat autoritatea din Portugalia.

Amenda s-a bazat pe o evaluare a amplorii normelor încălcate, a cifrei de afaceri a companiilor vizate şi a plăţii anuale a celor implicaţi.

Zurich Portugalia, sucursala locală a Zurich Insurance Group, a informat pe site-ul său că are în vedere să atace cu apel decizia AdC, argumentând că nu este de acord cu concluziile autorităţii.

"Compania Zurich Portugalia ia aceste probleme foarte în serios şi a fost total transparentă în colaborarea cu autoritatea de concurenţă", a precizat asigurătorul.

Lusitania nu a răspuns solicitărilor de declaraţii transmise de Reuters, iar Fidelidade, Multicare şi Seguradoras Unidas nu au fost disponibile pentru comentarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb