Sancţiuni în valoare de 230 000 lei date de Garda Naţională de Mediu

F.A.
Companii / 18 martie 2013

Garda Naţională de Mediu a continuat, în perioada 05-15.03, acţiunile de verificare şi control la unităţile care gestionează deşeuri periculoase de natură medicală, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, o echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General a efectuat o acţiune pe raza judeţelor Prahova şi Braşov. În cadrul acestui control, au fost verificate mai multe unităţi, constantându-se nereguli în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor periculoase de natură medicală.

Toate unităţile verificate au fost sancţionate de către comisarii GNM.

Compania ECO BURN, care administrează o instalaţie de incinerat deşeuri periculoase, inclusiv deşeuri de natură medicală a fost sancţionată cu două amenzi în valoare cumulată de 70.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legii privind regimul deşeurilor.

Comisarii au constatat că nu erau respectate condiţiile din autorizaţia integrată de mediu (nu se respecta obligaţia potrivit căreia titularul de activitate trebuie să efectueze analize la zgura şi cenuşa rezultată din procesul de incinerare; spaţiile de depozitare (stocare) a deşeurilor periculoase nu erau amenajate corespunzător; nu exista la data controlului "materiale de neutralizare" a substanţelor chimice periculoase depozitate pe amplasament pentru intervenţie în caz de accidente, şi altele).

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-a observat prezenţa anumitor deşeuri medicale periculoase, de natură infecţioasă, în conţinutul deşeurilor menajere colectate. S-a mai constatat faptul că transportul deşeurilor medicale nu s-a realizat întotdeauna cu formular de transport completat corect conform HG 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase.

La LG Prod Braşov, unitate care detine în exploatare o instalaţie de tratare deşeuri medicale, s-a constatat în incinta imobilului în care este amplasată instalaţia de sterilizare, un stoc de deşeuri medicale periculoase datorat unei întreruperi de funcţionare a instalaţiei de sterilizare în perioada anterioară, ca urmare a unei defecţiuni tehnice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb