SANCŢIUNI PENTRU DEFICITE EXCESIVE ÎMPOTRIVA SPANIEI ŞI PORTUGALIEI Spania propune majorarea impozitelor pe companii pentru a evita sancţiunile UE

Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iulie 2016

Ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, a anunţat marţi că autorităţile de la Madrid vor propune o majorare a impozitelor pe companii, în ideea de a reduce deficitul public sub pragul de 3% din PIB în 2017 şi a evita astfel o procedură de sancţiune pentru deficit excesiv, informează AFP.

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au aprobat marţi demararea unei proceduri de sancţiuni pentru deficite excesive împotriva Spaniei şi Portugaliei. Această decizie va permite acum Comisiei Europene să propună eventuale amenzi într-un interval de 20 de zile. În schimb, Spania şi Portugalia au la dispoziţie 10 zile pentru a-şi prezenta argumentele şi a evita o amendă care poate ajunge la 0,2% din PIB.

"Vom propune o măsură cu privire la impozitele pentru companii...o măsură puternică care va aduce venituri de şase miliarde de euro", a declarat Luis de Guindos într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles în care şi-a prezentat principalele argumente pentru a evita o amendă din partea Comisiei Europene, anunţă Agerpres. Potrivit oficialului spaniol, măsura fundamentală va consta într-o modificare a impozitului pe companii prin introducerea unui prag minim, care va fi adoptat prin intermediul unei legi.

Conştient de faptul că Executivul actual nu poate propune o astfel de măsură deoarece Parlamentul urmează să investească un nou Guvern, Luis de Guindos a subliniat că o astfel de măsură va trebui să fie propusă de noul Guvern. "Însă ne angajăm...pentru că astfel promisiunile noastre vor dobândi greutate, pentru o sumă de şase miliarde de euro", a adăugat Luis de Guindos.

Deficitul public al Spaniei a atins 5% din PIB în 2015, în scădere totuşi faţă de nivelul de 9,07% din PIB înregistrat în 2011, iar Luis de Guindos a adăugat că relansarea economiei continuă şi ar urma să treacă de 3% în 2016. "Este vorba de o relansare fără precedent", a apreciat Luis de Guindos, în opinia căruia toate reformele realizate până acum justifică o sancţiune nulă din partea Comisiei Europene.

Spania trece prin cea de-a şaptea lună de blocaj politic, în condiţiile în care alegerile legislative din luna decembrie au dus la un Parlament divizat în patru mari forţe politice incapabile să cadă de acord asupra unui nou Guvern.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb