"Sanofi" vrea să preia "Medivation" pe 9,3 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Internaţional / 2 mai 2016

"Sanofi" vrea să preia "Medivation" pe 9,3 miliarde dolari

Producătorul francez de medicamente "Sanofi" a lansat o ofertă neangajantă de circa 9,3 miliarde de dolari, în numerar, pentru achiziţia "Medivation" Inc. din SUA, în condiţiile în care doreşte să aibă acces la terapiile experimentale pentru lupta împotriva cancerului.

"Sanofi" a anunţat joi lansarea ofertei, adăugând că, în urmă cu două săptămâni, compania de biotehnologie "Medivation" nu i-a răspuns la o scrisoare prin care propunea această preluare.

Preţul oferit de "Sanofi" evaluează o acţiune a companiei "Medivation" la 52,50 de dolari, cu peste 50% mai mult decât preţul mediu atins de aceste titluri în ultimele două luni.

Olivier Brandicourt, directorul executiv al "Sanofi", a declarat: "Nu înţelegem întârzierea în răspuns. Preţul pe care l-am oferit reprezintă o creştere substanţială şi este integral în numerar, fără alte condiţii de finanţare. În aceste circumstanţe considerăm că este necesar să facem oferta noastră publică". Oficialul companiei franceze a adăugat: "În noiembrie anul trecut, Sanofi şi-a lansat strategia pe termen mediu, care include refacerea poziţiei în sectorul oncologic, una dintre zonele terapeutice cu cea mai mare şi rapidă creştere din domeniul biofarmaceutic".

Conform presei străine, David Hung, directorul executiv al "Medivation", ar fi refuzat să se întâlnească cu omologul său de la "Sanofi" şi ar fi spus că board-ul companiei nu are nicio intenţie să discute tranzacţia.

"Sanofi" are nevoie de o nouă divizie de medicamente ca să-şi impulsioneze creşterea. "Medivation" are un medicament pe piaţă împotriva cancerului de prostată şi două produse oncologice noi în stadiul de dezvoltare clinică.

"Sanofi" consideră că afacerea cu societatea americană le-ar aduce beneficii atât pacienţilor, cât şi acţionarilor ambelor companii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb