SAP anunţă o creştere de 25% a veniturilor provenite din soluţii de tip cloud, în al doilea trimestru

F.D.
Companii / 24 iulie

Christian Klein, CEO SAP

Christian Klein, CEO SAP

SAP a anunţat rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru din anul fiscal 2024. Compania a înregistrat creşteri notabile şi chiar a depăşit prognozele analiştilor de business. Veniturile totale ale SAP au atins cifra de 8,29 miliarde de euro (o creştere de 10% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut), depăşind consensul estimărilor, de 8,25 miliarde de euro, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În cel de-al doilea trimestru al anului 2024, creşterea accelerată a zonei de cloud a continuat. Actualul cloud backlog a crescut cu 28%, până la 14,81 miliarde de euro. Totodată, creşterea veniturilor din cloud se ridică la 25%, până la 4,15 miliarde de euro.

O bună parte din creşterea veniturilor din cloud se datorează creşterii veniturilor din cloud ERP Suite, care au ajuns la 3,41 miliarde de euro, în creştere cu 33%.

Proporţia veniturilor predictibile în cadrul SAP continuă să crească, avansând cu două puncte procentuale în cel de-al doilea trimestru din 2024, până la 84%.

Cifrele pozitive înregistrate de SAP în al doilea trimestru al anului 2024 permit şi o încredere sporită în rezultatele aşteptate pentru anul viitor. Astfel, gigantul german se aşteaptă să înregistreze un profit operaţional de 10,2 miliarde de euro în 2025, în uşoară creştere faţă de predicţiile iniţiale, ce indicau un profit operaţional de 10 miliarde de euro. Revizuirea are la bază câştiguri la capitolul eficienţă, datorate programului de transformare a companiei.

"Avântul pe care îl are creşterea diviziei de cloud a rămas consistent şi în Q2 2024, datorită Business AI care a permis sprijinirea şi mai multor clienţi. Continuăm să mizăm pe transformarea companiei şi avem ambiţii sporite privind profitul operaţional în 2025. În paralel, continuăm să investim astfel încât să ne menţinem poziţia de lideri în Business AI. Având în vedere progresele înregistrate până acum şi planurile pentru viitor, suntem încrezători că vom înregistra creşteri accelerate până în 2027", a declarat Christian Klein, CEO SAP.

"Rămânem concentraţi pe atingerea obiectivelor propuse pentru acest an. Creşterea de cloud backlog în cea de-a doua jumătate a lui 2024, mai ales în Q4, va fi decisivă pentru stabilirea unei fundaţii solide referitoare la ambiţiile noastre pentru veniturile din cloud în 2025. În acelaşi timp, vom continua să punem în aplicare planul nostru de transformare pentru a ne atinge ambiţia privind un cash-flow liber în 2025, în ciuda unei ieşiri de numerar de câteva sute de milioane pentru restructurare care se va prelungi până anul viitor.", a completat Dominik Asam, CFO SAP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb