Sapura Energy vinde o participaţie de 50% în divizia sa upstream grupului OMV

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie 2018

Sapura Energy, cea mai mare companie de servicii petroliere şi gaze din Malaezia, îşi vinde o participaţie de 50% din divizia sa upstream (Explorare şi Producţie, E&P) grupului energetic austriac OMV, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Propusa tranzacţie este bazată pe o valoare de antrepriză de 1,6 miliarde de dolari, a anunţat Sapura, care a adăugat că firmele au acceptat să continue discuţiile pe bază exclusivă.

Preşedintele director general al companiei din Malaezia, Shahril Shamsuddin a declarat: "Am explorat toate opţiunile, inclusiv potenţiala listare a diviziei upstream. Invitaţia de a intra în acest parteneriat strategic cu o companie de vârf din domeniul energetic serveşte mai bine aspiraţiilor şi obiectivelor noastre, furnizând certitudine şi valoare".

Capitalizarea bursieră a Sapura se ridică la aproximativ 484,5 milioane de dolari, în timp ce OMV are o capitalizare de piaţă de aproximativ 16,9 miliarde de dolari, conform datelor Reuters.

Săptămâna trecută, directorul responsabil pentru operaţiunile de upstream ale OMV, Johann Pleininger, a afirmat într-un interviu acordat Reuters că firma vrea până la sfârşitul acestui an să-şi extindă activităţile de explorare printr-o achiziţie în Asia de Sud-Est.

Anul acesta, OMV şi-a extins operaţiunile în Noua Zealandă şi în Emiratele Arabe Unite pentru a echilibra riscurile geopolitice care afectează operaţiunile sale din ţări ca Rusia, Libia şi Yemen.

OMV a pus deoparte zece miliarde de euro (11,59 miliarde de dolari) pentru achiziţii până în 2025.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb