Sarkozy impulsionează euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 ianuarie 2011

Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, după ce preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că liderii europeni vor continua să apere moneda unică.

Euro a urcat cu 0,2% la ora 10.22, pe piaţa americană, ajungând la 1,3737 dolari. Anterior declaraţiilor şefului statului francez, moneda europeană pierduse 0,6%, ca reacţie la reducerea calificativului de credit al Japoniei, de către "Standard & Poor"s".

Prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveţia), Nicolas Sarkozy a promis că liderii UE vor veni în apărarea euro, afirmând: "Consecinţele unui eşec al euro ar fi catastrofale, astfel că nu putem întreţine o asemenea idee".

Sarkozy a subliniat că Franţa şi Germania vor apăra moneda europeană cu orice preţ: "Nu vom abandona susţinerea euro niciodată. Euro nu este doar o problemă monetară pentru noi, ci una de identitate, care ne ajută să menţinem pacea în Europa".

Totodată, Sarkozy a menţionat că investitorii care pariază împotriva monedei euro vor pierde: "Celor care vor să parieze împotriva euro, le spun să fie atenţi cu banii lor, pentru că suntem hotărâţi pe deplin să apărăm euro, într-un mod structural".

Franţa deţine în prezent preşedinţia G20. Nicolas Sarkozy vrea să negocieze reforma valutară pe perioada acestui mandat, însă apelul său la crearea unui nou sistem monetar internaţional nu a fost bine primit de SUA, care consideră că o astfel de încercare urmăreşte subminarea dolarului. Preşedintele Franţei susţine, însă, că nu încearcă să slăbească puterea dolarului, care va continua să fie cea mai importantă valută la nivel mondial.

Tot ieri, la Davos, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat: "Nu avem o criză a euro, însă două elemente sunt importante pentru uniunea monetară: buna conduită a fiecăruia şi supravegherea".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb