"SAS Grup" va lansa serviciile de calcul al consumului real de combustibil

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 28 noiembrie 2008

Testele arată că benyina se fură dimineaţa.

Testele arată că benyina se fură dimineaţa.

La începutul anului viitor, SAS Grup, companie care activează pe piaţa de sisteme de monitorizare auto prin GPS, va lansa serviciile de calcul şi monitorizare a consumului real punctual de combustibil, care va permite managementului companiilor ce deţin flote auto să vadă consumul de combustibil pe anumite tronsoane de drum, pe diferite perioade de timp etc, precum şi să reducă dramatic furturile. "Serviciul pe care îl vom lansa va calcula şi înregistra date reale: calculatoarele de bord ale vehiculelor reţin doar consumuri medii şi, din punct de vedere istoric, păstrează doar aceste înregistrări ale mediilor. În plus, calculatoarele nu redau întotdeauna în mod fidel nici măcar aceste consumuri medii", a arătat Adrian Dinu, director general SAS Grup.

Situaţia economică actuală impune o dată în plus reducerea costurilor logistice, creşterea gradului de utilizare a vehiculelor, eliminarea drumurilor efectuate de angajaţi în interes personal şi reducerea până la eliminare a furturilor de combustibil. Prin monitorizarea flotelor de vehicule cu sisteme GPS, companiile de construcţii înregistrează cele mai mari economii - de până la 50%, reducându-şi la jumătate costurile logistice, mai ales cu combustibilul. Companiile de distribuţie au reduceri ale cheltuielilor de până la 20%, completate de o mai bună calitate a serviciilor şi de creşterea veniturilor cu cca 30%, întrucât vehiculele nu staţionează inutil şi circulă doar în interesul companiei.

Noile servicii ale SAS Grup, privind consumul real de combustibil, vor fi adăugate structurii actuale de servicii de monitorizare. "În prezent, software-ul care va efectua calculele şi înregistrările consumului de combustibil este încă în teste. Ceea ce au relevat până în prezent testele este însă foarte interesant: din camioane, şoferii fură în medie 7% dintr-un plin de benzină sau motorină, iar furturile au loc de obicei dimineaţa, în jurul orei 6.00", a spus Adrian Dinu.

Noul serviciu privind calculul real de combustibil va fi un instrument de control extrem de util managerilor, întrucât va indica exact unde şi când a fost depăşit consumul normat de combustibil, în ce moment şi loc s-a "volatilizat" o anumită cantitate de benzină/ motorină etc. Managerii şi responsabilii cu flotele de vehicule vor putea accesa informaţiile simultan şi de oriunde, în timp real şi vor putea vedea istoricul pentru fiecare maşină sau utilaj, la fel cum monitorizează în prezent traseele, adresa la care se afla vehiculul la o anumită oră, timpii de staţionare, viteza etc. Informaţiile disponibile despre un autovehicul sunt adresa detaliată la o anumită dată şi oră, tipul evenimentului (de ex. deschiderea uşii), vite­za autovehiculului în acel moment, direcţia în care circula autovehiculul etc.

"Începând cu 2007, piaţa sistemelor de monitorizare auto prin GPS a cunoscut creşteri spectaculoase. În primul semestru al acestui an, am înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 61%, în condiţiile în care am scăzut preţul echipamentelor cu 20%, iar cel mai ieftin abonament costă 5 Euro plus TVA. În plus, am lansat în această lună o promoţie la echipamente, care va fi valabilă până la sfârşitul anului, iar volumul de vânzări creşte semnificativ: în iunie 2008 înregistrăm 4.665 de echipamente vândute către 125 de companii, iar acum am depăşit 6.300 de echipamente şi 175 de clienţi", a subliniat directorul general SAS Grup.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb