Şase pacienţi cu COVID-19 vor fi transferaţi în Germania

G.B
Miscellanea / 1 noiembrie 2021

Raed Arafat

Raed Arafat

Şase pacienţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă sunt transferaţi, astăzi, în Germania, cu o aeronavă militară germane, potrivit Agerpres.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că, mâine şi miercuri, vor mai fi transferaţi câte şase pacienţi în Germania - mâine cu o aeronavă militară română, iar miercuri cu o aeronavă militară germană.

"Ce se întâmplă acum ne arată ce înseamnă să ai prieteni. Am văzut în ultima perioadă foarte mult sprijin şi, clar, prietenii la nevoie se cunosc. La acest moment asistăm la un sprijin în momente grele, care a inclus o parte medicamente şi o parte preluare de pacienţi, în total 18 pacienţi. Solidaritatea pe care o vedem la acest moment ne arată că România nu este singură când trece prin momente grele şi că Germania a venit în sprijinul nostru cu acest suport şi cu o echipă medicală care este cu noi de mai multe zile", a afirmat Arafat, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, a subliniat că România este "lovită grav" de al patrulea val al pandemiei COVID-19. "Solidaritatea este unicul răspuns", a afirmat diplomatul.

Pacienţii sunt însoţiţi, pe durata transferurilor, de echipe medicale de specialitate.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat duminică o hotărâre prin care s-au abilitat Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Germania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. transferati si in Australia sa para mai interesant . bagati bani in buzunarul nemtilor , aici nu puteati sa-i tratati si sa nu-i lasati pina in ceasul al12 lea sa moara cu zile . cine va tolereaza , dupa fapta sa primeasca !

    1. Și când te gândești că dacă ar fi avut antivirale ieftine (arbidol, faviripavir) în farmacii și implicarea medicilor de familie care să le poată prescrie rețete de la primele simptome ... o parte din sărmanii decedați/în stare gravă puteau fi salvați.

      Dumnezeule ... ce jigodii!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb