Şase tone tutun de narghilea au fost confiscate de către inspectorii vamali

D.T.
Miscellanea / 20 aprilie 2023

Şase tone tutun de narghilea au fost confiscate de către inspectorii vamali

În luna aprilie, în scopul combaterii fraudei şi pentru a preveni activităţile comerciale ilegale, Autoritatea Vamală Română a iniţiat o activitate de analiză de risc în cooperare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) pentru un transport de tutun de narghilea, aflat în tranzit pe teritoriul României, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Tranzitul a fost deschis la Biroul Vamal de Frontieră Otopeni şi era destinat unei firme din Ucraina.

Conform comunicatului, în consecinţă, în data de 19 aprilie 2022, inspectorii vamali s-au deplasat la Biroul Vamal de Frontieră Siret unde au identificat mijlocul de transport, respectiv un ansamblu rutier, format din microbuz şi remorcă, înmatriculat în Ucraina. Şoferul, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, se prezentase pe sensul de ieşire din România, transportând conform documentelor vamale 600 de baxuri cu tutun pentru narghilea, mai exact 6.000 de kg.

Astfel, inspectorii vamali împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au efectuat controlul documentelor şi mărfurilor aflate în mijlocul de transport în cauză, care se afla parcat în zona de supraveghere vamală, fiind identificate 600 baxuri cu tutun de narghilea marca DAIM, origine Turcia, în cantitate totală de 6.000 kg. Valoare mărfurilor menţionată în factura însoţitoare era de 117.000 de dolari, precizează comunicatul.

Se menţionează că în acest caz acciza aferentă celor şase tone de tutun de narghilea este în cuantum de 3.000.000 lei.

Ca urmare a verificărilor suplimentare efectuate de către Autoritatea Vamală Română în cooperare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), s-a constatat că firma destinatară era inactivă fiscal, întrunindu-se astfel elementele constitutive al infracţiunii de prezentare de documente falsificate la autoritatea vamală, prevăzute la art. 273 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal a României, arată sursa.

Cele şase tone de tutun de narghilea care fac obiectul încălcării reglementărilor vamale în vigoare au fost reţinute de către Autoritatea Vamală Română, şi au fost predate, împreună cu ansamblul auto în care erau transportate, SPF Siret - ITPF Sighet pentru continuarea cercetărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb