Sberbank Slovacia finanţează construcţia unui parc fotovoltaic în judeţul Timiş

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 noiembrie 2013

Sberbank Slovensko, subsidiara din Slovacia a Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a acordat un credit garantat până la suma de 7 milioane de euro firmelor Slovunit Energy din Slovacia şi Energy Deta din Timişoara pentru finanţarea construcţiei unui parc fotovolatic în judeţul Timiş, potrivit Mediafax.

Slovunit Energy deţine Energy Deta, care anul viitor va pune în funcţiune un parc de producţie a electricităţii în panouri fotovoltaice de 4 MW.

Parcul va fi construit pe o suprafaţă de aproximativ 9 hectare în localitatea Deta, judeţul Timiş, şi va fi compus din 16.765 de panouri fotovoltaice.

În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 410 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliană este cea mai dezvoltată, cu peste 2.100 MW instalaţi, echivalentul a 10% din totalul unităţilor de generare a electricităţii.

Cel mai mare parc fotovoltaic din ţara noastră este dezvoltat de o firma Green Vision Seven, controlată indirect de furnizorul chinez de panouri fotovoltaice Hareon. Unitatea va avea la momentul finalizării o capacitate de 82 MW şi este amplasată într-o localitate din judeţul Braşov.

Un alt parc fotovoltaic mare, de 45 MW, este dezvoltat de o firmă deţinută de grupul sud-coreean Samsung, în judeţul Giurgiu.

În diverse stadii de avizare sau construcţie se află mai multe parcuri fotovoltaice de dimensiuni mari, respectiv de 32 MW, 35 MW sau 48 MW.

Din datele Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional, reiese că parcurile fotovoltaice construite sau aflate în construcţie în ţara noastră au, de cele mai multe ori, puteri instalate de până la 10 MW.

Volksbanken AG a vândut, la începutul anului trecut, divizia Volksbank International (VBI), fără divizia din ţara noastră, către Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb