ZIARUL BURSA

04 noiembrie 2013
Ediţia din 15.08.2024
Fotografia din stânga a fost realizată de agenţia Mediafax şi a apărut în numeroase publicaţii: în prim plan, comisarul Traian Berbeceanu, însoţit de poliţişti, la ÎCCJ; în fundal, o persoană care seamănă cu Horaţiu Potra.În dreapta fotografiei, prezentăm detaliul mărit, pentru comparaţie cu Horaţiu Potra, aflat în ultima fotografie din dreapta.

JUSTIŢIA CU OCHII DEZLEGAŢI Dilemele reglării de conturi în cazul Berbeceanu

MAKEAnticorupţie / 4 noiembrie 2013

DILEMA 1: ESTE SAU NU ESTE POTRA? 

Horaţiu Potra sau cineva care seamănă izbitor cu Horaţiu Potra, şeful Asociaţiei foştilor luptători români din Legiunea Străină (RALF), apare, într-o fotografie din 30 octombrie, în spatele poliţiştilor care îl duc pe comisarul Traian Berbeceanu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - o fotografie publicată de numeroase ziare, fără ca detaliul să fie remarcat.

Horaţiu Potra a fost arestat de comisarul Berbeceanu, cu trei ani în urmă, în septembrie 2010, sub acuzaţia deţinerii ilegale de arme şi a traficului de droguri, primind o condamnare cu suspendare.

Un ziarist care a reuşit: Ionuţ Popescu

Un ziarist care a reuşit: Ionuţ Popescu

ALEXANDRU SÂRBU (cu unele mici contribuţii ale lui MAKE)Bănci-Asigurări / 4 noiembrie 2013

Ionuţ Popescu, care a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului de Contragarantare din 2009, anul înfiinţării, şi până în aprilie 2013, a obţinut remuneraţii de 1,847 milioane lei, potrivit raportului Corpului de Control al primului ministru. Aceasta a fost o mişcare inteligentă. Bănuim că salariul de ziarist la revista Capital nu s-ar fi ridicat niciodată la acest nivel, deşi probabil că stresul ar fi fost egal.

Deficitul de capital nu poate fi acoperit de "hainele noi ale bancherilor"

COMITETUL BASEL VINE CU NOI PROPUNERI DE AMENDARE A ACORDULUI BASEL III  Deficitul de capital nu poate fi acoperit de "hainele noi ale bancherilor"

CĂLIN RECHEAInternaţional / 4 noiembrie 2013

CĂLIN RECHEA

Rolul băncilor în declanşarea crizei financiare globale a determinat autorităţile să caute cu febrilitate noi mijloace de limitare a riscurilor asumate de către instituţiile financiare. Dar sunt acestea suficiente, în condiţiile în care noile reglementări continuă să accepte definiţii "diluate" ale capitalului bancar şi o pondere redusă a acestuia raportată la activele bilanţiere?

Prospecţiuni explorează, Chevron despăgubeşte

Prospecţiuni explorează, Chevron despăgubeşte

ALEXANDRA CRĂCIUNCompanii / 4 noiembrie 2013

Compania Prospecţiuni, deţinută de omul de afaceri, Ovidiu Tender, a demarat, recent, procedurile de prospectare a subsolului din judeţul Constanţa, fiind contractată de către firma americană Chevron să identifice zonele cu potenţial în hidrocarburi.

Dosarul Bancorex, scos din nou de la "naftalină"?

Dosarul Bancorex, scos din nou de la "naftalină"?

VERONICA PLĂCINTESCUBănci-Asigurări / 4 noiembrie 2013

Săptămâna trecută, umbla vorba prin presă că dosarul Bancorex ar urma să fie redeschis şi să se "şteargă praful" de pe cele "peste 6.000 de file secretizate", aflate în arhiva Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Daniel Constantin: "Terenurile agricole valorează mai mult decât spune mediul bancar"

Daniel Constantin: "Terenurile agricole valorează mai mult decât spune mediul bancar"

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 4 noiembrie 2013

Băncile subevaluează terenurile agricole din ţara noastră, a spus recent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la evenimentul de lansare a Cărţii Albe a Agriculturii. La rândul său, ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa, Phillipe Gustin, a susţinut că miza ţării noastre rezidă în apariţia unei economii rurale viabile şi a unei amenajări teritoriale coerente.

Niţă a luat la cunoştinţă de oferta Energon cu două zile înainte să plece în SUA

UPDATE Niţă a luat la cunoştinţă de oferta Energon cu două zile înainte să plece în SUA

A.T.Companii / 4 noiembrie 2013

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a respins, vineri, implicarea sa în scandalul şpăgii de la Hidroelectrica.

----

Update 10:43 Rareş Criste, audiat la DNA în dosarul "Hidroelectrica"

Omul de afaceri Rareş Criste este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul mitei de la Hidroelectrica. El este acuzat că a încercat să mituiască mai mulţi oficiali, suma totală a mitei ajungând la 1,4 milioane euro.

Noiembrie, bal sau spital!

FOTBAL ŞI BANI Noiembrie, bal sau spital!

DAN NICOLAIESport / 4 noiembrie 2013

Situaţia financiară a fotbalului autohton va fi decisă în următoarele zile. "Vistieriile" Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal depind de meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia şi de alegerile pentru scaunul de preşedinte al ligii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER: 4 noiembrie 2013

MACRO NEWSLETTER: 4 noiembrie 2013

Internaţional / 4 noiembrie 2013

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au temperat declinul anual în septembrie 2013, până la 0,8%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

AT&T ar putea prelua Vodafone

AT&T ar putea prelua Vodafone

Companii / 4 noiembrie 2013

Conducerea AT&T, cea mai mare companie de telecomunicaţii din SUA, face demersuri pe plan intern pentru o posibilă preluare a companiei britanice Vodafone anul viitor, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

FMI şi SUA critică politicile economice ale Germaniei

FMI şi SUA critică politicile economice ale Germaniei

Internaţional / 4 noiembrie 2013

Fondul Monetar Internaţional (FMI) s-a alăturat Trezoreriei SUA, criticând Germania pentru politicile economice de încurajare a exporturilor şi stimulare insuficientă a consumului, despre care afirmă că împiedică o recuperare mai rapidă a ţărilor...

Paradisul acum!

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 4 noiembrie 2013

CRISTIAN PÎRVULESCU

Pentru a compensa lipsa cronică de viziune politică, ca să nu mai vorbim de cea socială (ambele presupunând o asumare clară a unei alternative ideologice), actuala guvernare propune un surogat care amestecă gazele de şist, aurul de Roşia Montană...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo