AT&T ar putea prelua Vodafone

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 noiembrie 2013

AT&T ar putea prelua Vodafone

Conducerea AT&T, cea mai mare companie de telecomunicaţii din SUA, face demersuri pe plan intern pentru o posibilă preluare a companiei britanice Vodafone anul viitor, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Cele două companii nu au început oficial discuţiile, însă AT&T, cea mai mare companie telecom din SUA, lucrează intens pentru a determina ce active ale Vodafone ar urma să păstreze după preluare, şi care investitori ar fi interesaţi să preia operaţiunile la care va renunţa. Totodată, compania americană elaborează o strategie pentru dezvoltarea operaţiunilor Vodafone în Europa, unde rata de penetrare a serviciilor de internet mobil este mai lentă decât în SUA.

În cazul în care tranzacţia nu se va finaliza, AT&T se va orienta spre preluarea EE (o societate mixtă între Orange şi Deutsche Telekom) din Marea Britanie. O fuziune între AT&T şi Vodafone ar duce la crearea celei mai mari companii de telecomunicaţii din lume după vânzări, cu o capitalizare de piaţă de peste 250 miliarde de dolari şi operaţiuni extinse în SUA şi Europa.

Nu ar fi prima dată când AT&T încearcă să combine cele două companii. AT&T a abordat anul acesta grupul Verizon Communications pentru preluarea activelor Vodafone din Europa, în timp ce Verizon ar fi preluat operatorul american Verizon Wireless, deţinut atunci în parteneriat cu Vodafone, iar grupul America Movil ar fi achiziţionat restul operaţiunilor Vodafone. Verizon Communications a respins tranzacţia, iar la începutul acestei luni grupul american a acceptat să plătească 130 de miliarde de dolari pentru a prelua participaţia de 45% deţinută de grupul britanic Vodafone la societatea lor mixtă din SUA, Verizon Wireless, în cea de-a treia mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul corporatist.

Potrivit unei strategii denumită "Project Spring", Vodafone intenţionează să majoreze cheltuielile de capital pentru a îmbunătăţi calitatea reţelelor din Europa şi pieţele emergente. Recent, şeful companiei britanice, Vittorio Colao, a anunţat că Vodafone va direcţiona o mare parte din investiţii către Italia, una dintre cele mai mari pieţe ale sale din Europa.

Acţiunile Vodafone au crescut vineri dimineaţă cu 2%, la 229,45 pence, compania având o capitalizare de piaţă de 109,3 miliarde lire sterline pe bursa de la Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb