SC BUCOVINA SA CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR

Piaţa de Capital / 19 martie 2016

SC BUCOVINA SA

Nr. O.R.C. J/33/12/1991

Telefon/fax/0230/526271

C.U.I. RO717030

E-mail:lapte@bucovina-sa.ro

În conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1991 cu modificările şi completările ulterioare şi a Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital şi în conformitate cu prevederile Actului constitutiv al societăţii, Consiliul de Administraţie al SC BUCOVINA SA cu sediul în Şcheia str. Humorului nr. 62 jud. Suceava, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului Suceava, sub nr. J/33/12/1991, Cod unic de înregistrare: RO717030

C O N V O A C Ă

ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR pe data de 26.04.2016 ora 1100 la sediul societăţii din Şcheia, str. Humorului nr. 62, judeţul Suceava.

Ordinea de zi propusă pentru ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR este:

1. Prezentarea, dezbaterea şi aprobarea Raportului Consiliului de Administraţie pentru anul 2015, şi ratificarea hotărârilor Consiliului de Administraţie luate în anul 2015.

2. Prezentarea Raportului de Audit Financiar întocmit de auditorul financiar în conformitate cu regulamentele legale în vigoare, pentru exerciţiul financiar 2015.

3. Prezentarea, dezbaterea şi aprobarea bilanţului contabil, a contului de profit şi pierderi pentru anul 2015.

4. Aprobarea acoperirii pierderii realizată în anul 2015 în sumă de 788.315 lei, din rezerva constituită la nivelul societăţii în anii precedenţi.

5. Aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfăşurată în anul 2015.

6. Prezentarea, dezbaterea şi aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru exerciţiul financiar 2016.

7. Stabilirea şi aprobarea retribuţiei pentru membrii Consiliului de Administraţie pentru exerciţiul financiar 2016.

8. Aprobarea datei de 20.05.2016 ca dată de înregistrare.

9. Aprobarea mandatării doamnei Burda Daniela - director economic-comercial, pentru a efectua toate formalităţile necesare pentru înregistrarea Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor la O.R.C. Suceava.

10. Aprobarea datei de 19.05.2016 ca dată ,,ex date", respectiv data anterioară datei de înregistrare la care instrumentele financiare obiect al hotărârilor organelor societare se tranzacţionează fără drepturile care derivă din hotărâre, în conformitate cu prevederile art. 2 lit. f din Regulamentul nr. 6/2009 privind exercitarea anumitor drepturi ale acţionarilor în cadrul adunărilor generale ale societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare.

La data convocării capitalul social al societăţii este de 967.138,40 lei format din 9.674.384 acţiuni nominative, dematerializate, cu valoare nominală de 0,1000 lei, fiecare acţiune dând dreptul la un vot în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii.

La adunarea generală sunt îndreptăţiţi să participe şi să voteze toţi acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor, la sfârşitul zilei de 15.04.2016 stabilită ca dată de referinţă. Doar persoanele care sunt acţionari la această dată au dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale.

Informaţiile cu privire la convocarea adunării generale şi la documentele care urmează să fie prezentate adunării generale, proiectul de hotărâre, formularele de procură specială care urmează să fie utilizate pentru votul prin reprezentare, precum şi formularele care urmează să fie utilizate pentru votul prin corespondenţă sunt puse la dispoziţia acţionarilor de la data de 25.03.2016 la sediul societăţii, în zilele lucrătoare între orele 900 - 1500 sau vor fi transmise prin servicii poştale fiecăruia dintre acţionarii care înaintează o cerere scrisă în acest sens.

Dreptul de vot se poate exercita direct sau prin reprezentare. Acţionarii pot fi reprezentaţi prin alţi acţionari şi prin alte persoane decât acţionarii, pe bază de procură specială sau generală După completarea şi semnarea procurii speciale de către acţionar, un exemplar se va depune (personal sau prin servicii poştale) la sediul societăţii cu 48 ore înainte de adunare, un exemplar va fi înmânat reprezentantului, iar al treilea exemplar va rămâne la acţionar. Procurile neprezentate în termenul prevăzut sau cele prezentate în altă formă decât cea pusă la dispoziţie de către societate, nu vor fi luate în considerare.

În cazul procurii speciale acordată de către un acţionar unei instituţii de credit care prestează servicii de custodie, aceasta va fi semnată de respectivul acţionar şi va fi însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere dată de instituţia de credit care a primit împuternicirea de reprezentare prin procura specială, din care să reiasă ca:

- instituţia de credit prestează servicii de custodie pentru respectivul acţionar,

- instrucţiunile din procura specială sunt identice cu instrucţiunile din cadrul mesajului SWIFT primit de instituţia de credit pentru a vota în numele respectivului acţionar,

- procura specială este semnată de acţionar.

La data adunării, la intrarea în sala de şedinţă a adunării generale, reprezentantul desemnat va preda originalul procurii în cazul în care aceasta a fost transmisă prin e-mail cu semnătura electronică încorporată şi o copie a actelor sale de identificare

Acţionarii înregistraţi la data de referinţă au posibilitatea de a vota prin corespondenţă înainte de adunarea generală utilizând formularul de vot prin corespondenţă. Formularele de vot prin corespondenţă completate şi semnate, cu legalizarea de semnătură autentificată de un notar public, însoţite de copia actului de identitate valabil al acţionarului (buletin/carte de identitate în cazul acţionarilor persoane fizice respectiv certificat de înregistrare şi copia actului de identitate al reprezentantului legal în cazul persoanelor juridice) se vor expedia la sediul societăţii, cu confirmare de primire, astfel încât să fie înregistrate ca fiind primite până cel târziu cu 48 ore înainte de data adunării generale. Formularele primite ulterior termenului stabilit nu vor fi luate în calcul pentru determinarea cvorumului şi majorităţii în adunarea generală.

Accesul acţionarilor îndreptăţiţi să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor este permis prin simpla probă a identităţii acestora, făcută cu actul de identitate în cazul acţionarilor persoane fizice, iar în cazul persoanelor juridice sau a reprezentanţilor acţionarilor persoane fizice cu procură specială dată persoanei care le reprezintă.

Acţionarii persoane juridice pot participa la adunare prin reprezentantul legal în baza unui document oficial, aflat în termenul de valabilitate, care-i atestă această calitate (certificat constatator emis de Registrul Comerţului sau altă autoritate competentă cu o vechime de cel mult 3 luni.) Acţionarul persoană juridică reprezentat de o alta persoană (alta decât reprezentatul legal) trebuie să prezinte procură specială semnată de reprezentantul legal şi documentul oficial care atestă calitatea de reprezentant legal al persoanei juridice, precum şi actul de identitate al participantului la adunare.

Unul sau mai mulţi acţionari reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social are/au dreptul de a cere Consiliului de Administraţie introducerea de noi puncte pe ordinea de zi a adunării generale, cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generală, şi de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale. Acţionarii îşi pot exercita aceste drepturi numai în scris (transmise prin servicii de curierat sau prin mijloace electronice) în termen de cel mult 15 zile de la publicarea convocării.

Fiecare acţionar interesat are dreptul să adreseze Consiliului de Administraţie întrebări privind activitatea societăţii şi/sau punctele de pe ordinea de zi a adunării generale urmând a i se răspunde în cadrul adunării sau răspunsul se consideră dat dacă informaţia solicitată este disponibilă la sediul societăţii.

Propunerile, solicitările şi întrebările acţionarilor vor putea fi transmise numai în scris, la sediul societăţii (prin servicii de curierat sau prin mijloace electronice), iar pentru identificarea persoanelor, acestea vor anexa solicitării şi copii ale documentelor care să le ateste identitatea inclusiv calitatea de reprezentant legal în cazul acţionarului persoană juridică respectiv certificat constatator emis de Registrul Comerţului sau orice alt document emis de către o autoritate competenta din statul în care acţionarul este înmatriculat legal ( cu o vechime de cel mult 3 luni raportat la data publicării convocatorului adunării generale )

Se aduce la cunoştinţa acţionarilor că în ceea ce privesc propunerile privind introducerea de puncte noi pe ordinea de zi a adunării, este necesar ca pentru fiecare punct propus de iniţiatori să existe o justificare sau un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generală.

Propunerile privind introducerea de puncte noi pe ordinea de zi a adunării generale, respectiv proiectele de hotărâri pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale, vor fi însoţite de copiile actelor de identificare ale iniţiatorilor şi vor fi depuse la sediul Societăţii (transmise prin servicii de curierat sau mijloace electronice), în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării cu menţiunea scrisă în clar şi cu majuscule PENTRU "ADUNAREA GENERALĂ ORDINARA A ACŢIONARILOR DIN 26.04.2016".

În cazul în care la prima convocare nu se vor întruni cerinţele de cvorum stabilite în statut, se convoacă şi se fixează în temeiul Legii nr. 31/1990 a doua Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor pentru ziua de 27.04.2016 la aceeaşi oră, în acelaşi loc, cu aceeaşi ordine de zi şi cu aceeaşi dată de referinţă.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul societăţii sau la telefon 0230/526271.

PREŞEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE

DIRECTOR GENERAL - ING. ŞTEFU DĂNUŢ

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb