Scad randamentele acţiunilor de pe Bursă

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 14 mai 2009

Scad randamentele acţiunilor de pe Bursă

Fondurile de acţiuni, precum şi titlurile "Compa" Sibiu, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul CMP, au continuat să aducă cele mai bune randamente investitorilor, însă mai mici comparativ cu alte perioade. Astfel, persoanele care ar fi decis să-şi lichideze acţiunile SNP din portofolii, marţi, ar fi obţinut un câştig de 95%, în timp ce fondul de acţiuni Active Dinamic, adminis-trat de societatea Swiss Capital, a fost cel mai performant al ultimei luni, cu un randament de 33,63% în intervalul cuprins între 10 aprilie - 12 mai.

Creşterile spectaculoase din aprilie pentru principalii indici bursieri s-au domolit în ultima perioadă, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, înregistrând un avans de numai 9,19%, urmat la scurtă distanţă de către indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de pe Bursă, care a consemnat o apreciere de 7,92%. Performanţe uşoare a înregistrat şi indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, care a urcat cu 9,39%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 10 aprilie, să constituie depozite în euro la "Banca Românească" sau "Romanian International Bank" au obţinut în continuare randamente uşoare. Astfel, persoanele care au ales să îşi direcţioneze economiile către acest tip de plasament, au obţinut, marţi, un câştig de 0,54% din suma depusă.

Investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la băncile comerciale, s-au dovedit însă mai puţin inspiraţi. Cei mai norocoşi au fost cei care s-au orientat spre "Romanian International Bank", care a continuat să ofere cele mai bune randamente, fructificând contul depo-nenţilor cu 0,42%.

Au obţinut câştiguri uşoare şi cei care au decis să investească în obiecte şi bijuterii din aur. Metalul galben a câştigat 1,52% în perioada analizată, fiind tot mai preferat de investitori odată cu încetinirea raliului bursei.

Singurii care au înregistrat pierderi au fost cei care au decis îşi păs-treze banii "la ciorap". Astfel, persoanele care nu au ales niciun alt tip de plasament au înregistrat o depreciere de 0,82% a economiilor, în intervalul 10 aprilie - 12 mai, pe fondul deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb