Scăderi masive pe burse

V.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 octombrie 2014

Scăderi masive pe burse

BVB - cea mai mare scădere începând din luna martie

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în scădere cu 2,8%, cel mai puternic declin de la începutul lunii martie, traiectoria fiind determinată de bursele mari din Europa şi SUA.

Pieţele acţiunilor şi materiilor prime din întreaga lume au înregistrat, ieri, scăderi importante, în condiţiile în care investitorii se tem de revenirea crizei financiare la periferia zonei euro.

Indicele major Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,8% în a doua parte a zilei de ieri, la 308,92 puncte. Stoxx Europe 600 a scăzut timp de opt zile la rând, iar în prima parte a zilei de ieri a consemnat un declin de 2,9%, ajungând la nivelul minim al ultimului an, în condiţiile în care Spania nu a reuşit să atingă ţinta maximă avută în vedere în cadrul unei licitaţii de obligaţiuni de stat.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni ale companiilor cuprinse în indicele Stoxx 600 a fost mai mult decât dublu faţă de media ultimelor 30 de zile, conform datelor Bloomberg.

Indicelei Bursei din Madrid, IBEX 35, a coborât cu 1,9% în a doua parte a zilei de ieri, iar cel al Portugaliei, PSI 20, cu 3,1%, atingând nivelul minim al ultimilor doi ani.

În SUA, scăderile indicilor de referinţă erau mai uşoare în jurul orei locale 11:30, respectiv cuprinse între 0,2 şi 0,6%.

Totodată, panica privind degradarea situaţiei economice mondiale a făcut ca preţul petrolului să piardă 1,20 de dolari în deschiderea Bursei din New York, la 80,58 de dolari/baril. În acelaşi timp, cotaţia aurului a scăzut cu 0,5%, ajungând la 1.239 dolari uncia pe piaţa americană.

Analiştii subliniază că evoluţia descendentă este dată de "o panică pe termen scurt", generată de îngrijorările legate de creştere, respectiv de o posibilă revenire a crizei financiare în ţările de la periferia zonei euro.

În situaţia dată, investitorii se grăbeau să-şi plaseze banii în valori considerate refugiu, precum datoriile germane şi cele americane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb