Scăderi severe pentru bursele europene

A.I.
Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2021

Scăderi severe pentru bursele europene

Deprecieri de peste 2% pentru toţi indicii Pieţei Principale a Bursei de Valori Bucureşti

Bursele europene înregistrează scăderi severe în şedinţa de tranzacţionare de astăzi, pe fondul temerilor legate de noua variantă de Covid, depistată în Africa de Sud, conform presei internaţionale.

Indicele pan-european Stoxx 600 avea un declin de 2,5%, la ora 14:30, cu toate sectoarele situându-se în teritoriul negativ, cele mai afectate fiind acţiunile companiilor de călătorii şi agrement. Indicele DAX30 al bursei din Frankfurt, avea o depreciere de 2,7%, în timp ce CAC 40 al pieţei pariziene afişa o depreciere de 3,4%, iar pentru FTSE 100, al bursei din Londra, declinul era de 2,6%.

Europa a fost în alertă săptămâna aceasta pe fondul creşterii numărului persoanelor infectate, ceea ce a făcut câteva ţări să introducă noi restricţii. Marea Britanie a interzis orice călătorii în şi din Africa de Sud şi unele ţări vecine, Israelul a anunţat că interzice cetăţenilor săi să călătorească în şase ţări din regiune, iar Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor către Africa de Sud.

Noua variantă de Covid are peste 30 de mutaţii ale proteinei spike, potrivit oamenilor de ştiinţă din Africa de Sud, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii are programată astăzi o şedinţă specială pentru evaluarea situaţiei epidemiologice, conform CNBC.

La Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la ora 14:30 toţi indicii Pieţei Pincipale aveau scăderi de peste 2%. Indicele BET, al celor mai lichide nouăsprezece acţiuni ale pieţei noastre, avea un declin de 2,4%, în timp ce indicele pentru indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), scăderea era de 2%.

Toate acţiunile componente ale indicelui principal era în teritoriul negativ, cele mai accentuate declinuri fiind înregistrate de acţiunile One United Properties (ONE), - 4,4%, Nuclearelectrica (SNN), - 3,94% şi Romgaz (SNG), - 3,52%.

Din cadrul indicelui BET-FI, titlurile SIF Transilvania (SIF3) aveau un declin de 2,53%, cele ale SIF Banat-Crişana (SIF) de 2,28%, în timp ce preţul acţiunilor SIF Muntenia (SIF4) era neschimbat faţă de sesiunea anterioară.

Valoarea tranzacţiilor se ridica la 47,65 miloane de lei, în ton cu rulajul obişnuit al pieţei noastre, titlurile cu cele mai mari rulaje fiind Banca Transilvania (TLV), 7,33 milioane de lei, One United Properties, 4,37 milioane de lei şi Nuclearelectrica (SNN), 3,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. S'au "corelat" cu TRY.

    1. și cu "clarviziunea" noului guvern...

    E o corectie bine venita după care creșteri pana în februarie.

    baietashilor,

    vindeti din timp ca in Feb - Martie 2022 se opreste muzica (incepe piata bear amintita de mine pt aprox 12 luni) si cei care dansati fara scaun asigurat o sa ramaneti sa stati in picioare...  

    nu fiti tampiti si mai ales NU FITI LACOMI sa stati pe bursa pana in ultima secunda! Lichiditatea are obiceiul sa se "usuce" in momente de criza!  

    semnat : formerly known as "Ban.Cher.Vali" :) ;) 

    1. la fel cum s-a dus si USD/EUR in cap asa cum ne spuneai acum cateva luni? mai sterge globul ala de praf, da rateuri importante

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb