Scăderile se menţin pe piaţa Sibex la debutul şedinţei de miercuri

Decebal N. Todăriţă
Piaţa de Capital / 27 octombrie 2010

La Sibex, scăderile se menţin la debutul şedinţei de la mijlocul săptămânii, continuându-se direcţia de marţi. Segmentele intrate pe teritoriul negativ continuă să fie cel financiar reprezentat de contractul futures pe acţiunile SIF5, respectiv cel al indicilor prin contractul futures pe Dow Jones Industrial Average, potrivit unui comunicat Sibex remis redacţiei.

Scăderile înregistrate au avut un efect de tonifiere a lichidităţii DESIF5, simbol care pare că şi-a recâştigat investitorii, ocupând ieri primul loc în topul de lichiditate şi menţinându-se cel mai tranzacţionat şi în debutul zilei de azi. Scadenţa de la finalul acestui an este în continuare cea mai lichidă, în raport cu ea observându-se aproape 400 contracte încheiate în prima jumătate de oră de la deschidere. În ceea ce priveşte cotaţia pentru termenul în discuţie, aceasta pierdea 1,54 %. O depreciere de 1,85 % se putea observa şi pentru DESIF5 martie 2011, în timp ce DESIF5 iunie 2011 făceau notă discordantă, crescând cu 0,45% dar pe un volum redus. Scăderile DESIF5 continuă în contextul agitaţiei de pe scena politică, ziua de azi fiind una decisivă pentru Guvernul Boc, prin prisma dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlamentul României. În acelaşi timp, şi pe piaţa suport se înregistrau scăderi ale acţiuni SIF5, cotaţia derivatelor corelându-se cu această direcţie.

Cotaţia futures a Dow Jones continuă la rândul ei să se deprecieze pe scadenţa decembrie, după situându-se, 30 de minute de la debutul zilei, la nivelul de 11.060 puncte, în coborâre cu 43 puncte. Cel mai urmărit indice de pe glob a închis uşor pe plus marţi la NYSE, dar preţul futures din SUA continuă să indice deprecieri, evoluţia de la Sibex fiind una corelată cu acesta. Pe minus se afla şi preţul futures la euro, moneda naţională câştigând 1,75 bani faţă de cea unică europeană, după jumătate de oră de la deschidere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb