SCANDAL DD LA PRIVATIZAREA OLTCHIM Ziua "O" pentru Oltchim

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 septembrie 2012

Cine e cu noi strigă "OOO"!

Cine e cu noi strigă "OOO"!

UPDATE 24: 17.04 > Ponta: O privatizare românească; poate vine PDL să cumpere

Premierul Victor Ponta a declarat că privatizarea Oltchim este una de tip "românesc", comentând că poate vine PDL să cumpere acest combinat, pentru că are mai mulţi bani decât Dan Diaconescu. "O privatizare românească", a spus premierul Victor Ponta, adăugând: "Pe spinarea oamenilor de acolo, oricine îşi poate face campanie electorală".

Premierul a spus: "Mă mir că nu a venit şi PDL să cumpere combinatul, că nu m-aş fi mirat, după ce l-au adus unde l-au adus. De altfel, înţeleg că domnul Roibu este atât de bun prieten cu domnul Videanu şi domnul Boureanu, încât au şi discutat. Aşa că poate vine PDL-ul să cumpere Oltchimul, că PDL-ul are bani, spre deosebire de Dan Diaconescu. (...) Nu ştiu ce se va întâmpla mâine, dacă se va finaliza sau nu procedura. Responsabilitatea revine Guvernului şi cei care fac un pic de circ pe lângă este problema lor".

Premierul a comentat şi declaraţiile privind oferta afirmată de Dan Diaconescu ca ridicându-se la 2 miliarde de euro: "Ce frumos ar fi să vină cu două miliarde de euro cineva, acum. Dar cred că aveţi tot atâta încredere cât am şi eu", a menţionat el.

----------------------

UPDATE 23: 16.30 >Ponta: Nu exclud varianta ca procedura de privatizare a Oltchim să nu fie finalizată

Premierul Victor Ponta nu exclude varianta ca procedura de privatizare a Oltchim să nu fie finalizată. Domnia sa a arătat că, în funcţie de rezultatul de vineri, se va şti dacă Oltchim va fi preluată de un nou acţionar sau va intra în administrare specială. Ponta a spus: "Nu ştiu să vă răspund la întrebare, pentru că e o procedură în curs. Îmi doresc, dar nu exclud nici varianta să nu fie finalizată procedura. Ne pregătim pentru ambele variante. În funcţie de rezultatul de mâine putem, după aceea, să ştim dacă trecem la procedura de preluare practic de către noul acţionar sau dacă trecem la o altă procedură de administrare specială".

Întrebat dacă îl va primi în audienţă pe Dan Diaconescu, aşa cum a solicitat jurnalistul, premierul a răspuns că va face acest lucru "cu prima ocazie", însă în prezent nu poate interveni în procedura legală de privatizare a Oltchim.

------------------

UPDATE 22: 14:32 > Dan Diaconescu vrea să cumpere şi Tarom

Într-o declaraţie telefonică, făcută în urmă cu puţin timp la un post de televiziune, Dan Diaconescu a anunţat că vrea să se implice şi în privatizarea Tarom şi că s-ar putea să-l aibă şi acolo contracandidat pe Ştefan Vuza.

---------------------

UPDATE 21: Şeful OPSPI a anunţat în urmă cu puţine minute că "ofertanţii care se vor califica vor fi anunţaţi până mâine la ora 11".

--------------------

UPDATE 20: La această oră la sediul Ministerului Economiei se deschid plicurile cu documente pentru privatizare, dar plicurile cu ofertele financiare vor fi lăsate pentru mâine

-------------------------

UPDATE 19: Dan Diaconescu a depus ofertă doar pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei.

"În calitate de preşedinte al Comisie de evaluare, propun ca în această fază să acceptăm toate cele patru oferte", a declarat Vulpescu.

---------------------

UPDATE 18: Prima ofertă, cea depusă de acţionarul minoritar PCC, a fost depusă în data de 17 septembrie la 11.43 când reprezentanţii companiei au depus în plic sigilat documentaţia de participare oferta de cumpărare a creanţei Electrica, AVAS şi acţiunile Ministerului. "Astăzi 11.23 au depus pentru clarificări la pachetul de acţiuni şi a creanţelor care sunt inscripţionate cu menţiunea "A se deschide doar împreună cu oferta de cumpărare", este dreptul lor să facă acest lucru", a declarat Remus Vulpescu.

Următorii care au depus oferte au fost reprezentanţii Aisa Invest SA pentru acţiunile Ministerului economiei şi cei ai Chimcompex care au făcut la rândul lor oferte pentru creanţele Electrica şi acţiunile Oltchim.

---------------------

UPDATE 17: Deşi pe dosar a fost trecută ca oră de depunere 12.04, peste termenul limită, Remus Vulpescu a declarat că a primit oferta lui dan Diaconescu. "Dosarul rămâne în competiţie, mă pregătesc să îl duc la comisie. Ei vor decide ce fac cu oferta aceasta", a declarat Vulpescu.

---------------------

UPDATE 16: Remus Vulpescu a spus că Diaconescu nu a fost descalificat. "Eu nu am declarat că aţi fost descalificat ci doar că, obiectiv vorbind, aţi depus dosarul al 12.04 şi că obiectiv vorbind acest lucru poate înseamna descalificarea dumneavoastră.

-------------------------

UPDATE 15: Dan Diaconescu se ceartă cu şeful OPSPI, Remus Vulpescu, pentru că a fost descalificat.

Diaconescu susţine că a depus dosarul la 11.57, dar din cauza "incompetenţei angajaţilor din Ministerul Economiei" a fost înregistrată abia la ora 12.04.

"Ceea ce aţi făcut dumneavoastră este o şmecherie pentru a mă descalifica", i-a spus Diaconescu lui Vulpescu.

------------------------

UPDATE 14: Oferta lui Dan Diaconescu a fost descalificată din cauza că a depusă 12.04 minute.

---------------------

UPDATE 13: BVB a suspendat tranzacţionarea acţiunilor Oltchim

Bursa de Valori Bucureşti a suspendat la ora 11.59 tranzacţionarea pe bursă a acţiunilor Oltchim. În momentul suspendării, preţul unei acţiuni era de 0,7145, în scădere cu 2,12%.

-------------------

UPDATE 12: A expirat termenul de depunerea a ofertelor pentru preluarea combinatului Oltchim.

În ciuda amânării propuse luni, numărul ofertelor a rămas acelaşi, din declaraţiile celor interesaţi, doar sumele oferite s-au modificat.

-----------------------

UPDATE 11: Ştefan Vuza a intrat acum în sediul Ministerului Economie pentru a depune oferte îmbunătăţite atât pentru Aisa cât şi pentru Chimcomplex.

-----------------------

UPDATE 10: Reprezentanţii lui Vuza au declarat că au venit să depună două oferte îmbunătăţite pentru privatizarea Oltchim.

--------------------

UPDATE 9: Reprezentanţii lui Ştefan Vuza au ajuns şi ei la sediul Ministerului Economiei.

--------------------

UPDATE 8: Dan Diaconescu îl dă în judecată pe Victor Ponta

La intrarea în minister, jurnalistul Dan Diaconescu a declarat că a dublat oferta de luni, întrucât are alături un investitor mare, despre care nu a vrut să dea mai multe detalii în acest moment.

Domnia sa s-a arătat dezamăgit de declaraţiile premierului Victor Ponta privind faptul că oferta sa ar fi exotică. "Poate şeful OPSPI Remus Vulpescu să-i fi dezvăluit informaţii din oferte, altfel nu-mi explic cum a ajuns premierul la această concluzie. Noi am lăsat însă luni ofertele în plicuri sigilate", a spus Dan Diaconescu, care a adăugat că declaraţiile premierului sunt o ingerinţă în procesul de privatizare. .

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a declarat că, după finalizarea procedurilor de privatizare, urmează să-l dea în judecată pe Victor Ponta pentru afirmaţiile pe care le-a făcut în timpul procesului de privatizare.

Potrivit unor surse ministeriale, Victor Ponta ar veni la ora 12 la sediul Ministerului Economiei, ca să asiste la deschiderea plicurilor.

------------------------

UPDATE 7: Reprezentanţii PCC au ajuns la Ministerul Economiei. Zaremba a declarat pentru Ziarul Bursa că oferta lor a rămas neschimbată.

-----------------

UPDATE 6: Dan Diaconescu a ajuns la Ministerul Economiei şi a anunţat că a adus o ofertă îmbunătăţită dublând suma oferită luni.

-----------------------

UPDATE 5: Ponta: Eu îl consider vinovat pe Roibu pentru tot ce s-a întâmplat la Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat aseară că vinovat pentru actuala situaţie a Oltchimului este fostul director al combinatului, Constantin Roibu.

"În special, eu consider vinovat pe fostul director general, cel care a fost ţinut de către toate partidele, PDL, PSD, PNL, probabil pentru că are o forţă electorală importantă acolo pentru că de Oltchim depind deci de mii de oameni", a declarat Victor Ponta.

---------------------

UPDATE 4: Acţiunile Oltchim cresc pe bursă cu 0,68%

La deschiderea Bursei de Valori Bucureşti din această dimineaţă, acţiunile Oltchim se tranzacţionau cu 0,7380 lei bucata, în creştere cu 0,68%.

Deşi mai sunt câteva ore până expiră termenul depunerii de oferte pentru privatizarea Oltchim, BVB nu a suspendat de la tranzacţionare acţiunile combinatului.

---------------------------

UPDATE 3: Ştefan Vuza nu a sosit până la acestă ora la Ministerul Economiei pentru a redepune oferta îmbunătăţită pentru privatizarea Oltchim, ne-a declarat Remus Vulpescu, şeful OPSPI.

Ştefan Vuza a anunţat ieri că va redepune oferta îmbunătăţită pentru combinatul vâlcean până astăzi la ora 12.

Până la această oră, singurele oferte valabile rămase în cursa privatizării Oltchim aparţin lui Dan Diaconescu şi PCC-ului, ne-a precizat domnul Vulpescu.

--------------------

UPDATE 2: Chiţoiu: pentru redeschiderea Oltchim este nevoie de un credit de 20 de milioane de euro

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a vizitat ieri Oltchimul şi a declarat că se aşteaptă redeschiderea combinatului în maxim patru săptămâni.

"Am discutat cu conducerea combinatului, care are un plan de redeschidere treptată a instalaţiilor. Aştept redeschiderea Oltchim într-o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni. Trebuie menţionat însă că este nevoie de un credit de 20 de milioane de euro pe care ni-l poate asigura o bancă comercială în urma depunerii unei garanţii a statului român la EximBank. Dar, evident, aici vom face o notificare către Comisia Europeană. Din informaţiile noastre ar fi deja mai mulţi investitori interesaţi să depună ofertele pentru combinat, firme din Vest, mă refer. Şi cele două firme românesti care şi-au retras momentan oferta pentru a veni cu îmbunătăţiri la ea joi. Vineri, în jurul prânzului, vom şti numele celui care va câştiga licitaţia de la Oltchim", îl citează presa pe Daniel Chitoiu.

----------------------

UPDATE 1: Victor Ponta: Dan Diaconescu ştie foarte bine că nu poate să facă nimic la Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat aseară la un post de televiziune că nu ia în derâdere oferta lui Dan Diaconescu, dar acesta nu ştie nimic despre Oltchim.

"Apelul meu a fost făcut către oamenii acolo. Cu cât se manifestă mai violent, îi gonesc pe investitori, pe administratori, cu atât s-ar putea să-i sperie. Interesul este de a avea pe cineva să vină să salveze combinatul. Pentru a putea acest lcuru, trebuie să ai o forţă financiară şi o expertiză internaţională extraordinară. Nu mi se pare de râs absolut deloc prezenţa domnului Dan Diaconescu. Domnul Diaconescu ştie foarte bine că nu poate să facă nimic la Oltchim. Nu are nici bani, nici experienţă... Habar n-are să vândă produsele Oltchimului, dar sigur le foloseşte în perioada de campanie electorală pentru a păcăli nişte naivi", a spus Ponta în timpul emisiunii de la România TV.

---------------------

UPDATE: Daniel Chiţoiu: "Din informaţiile noastre ar fi deja mai mulţi investitori interesaţi să depună ofertele pentru Oltchim"

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat ieri, la Râmnicu Vâlcea, că există mai mulţi investitori interesaţi să depună oferte pentru privatizarea companiei Oltchim, relatează sursele de presă.

"Din informaţiile noastre ar fi deja mai mulţi investitori interesaţi să depună ofertele pentru combinat, firme din vest, mă refer. Şi cele două firme româneşti care şi-au retras momentan oferta pentru a veni cu îmbunătăţiri la ea mâine (n.r. astăzi)", a precizat ministrul Economiei.

----------

Ştefan Vuza şi-a retras, ieri, ofertele pentru Oltchim, ca să depună, astăzi, o altă ofertă îmbunătăţită

Omul de afaceri susţine în continuare că este sprijinit de alte trei grupuri industriale, "fiind o forţă cu mult peste PCC, cât şi peste mult aşteptatul ofertant din Rusia, care, de fapt, este doar un alt grup de interese din România"

Privatizarea Oltchim dă palpitaţii autorităţilor, care au amânat, pentru astăzi, la ora 12.00, termenul limită de depunere a ofertelor. Din cele patru oferte depuse luni de PCC, Chimcomplex, Aisa Invest şi Dan Diaconescu, ieri au rămas doar două. Şi nu s-a arătat vreun picior de investitor rus.

Ieri, ziarul BURSA a publicat în exclusivitate pe site-ul www.bursa.ro ştirea că omul de afaceri Ştefan Vuza şi-a retras, la ora 11.35, ofertele pentru privatizarea Oltchim, la care s-a înscris luni, prin firmele Aisa Invest şi Chimcomplex.

În jurul prânzului, domnia sa ne-a remis un comunicat, în care arată că a retras ofertele pentru a se reînscrie astăzi cu o ofertă îmbunătăţită: "Decizia de retragere a ofertelor Chimcomplex şi de îmbunătăţire a celor depuse de Aisa Invest a venit şi pe fondul declaraţiilor premierului Victor Ponta, care este dezinformat cu privire la capacitatea investiţională a Chimcomplex.

Precizăm că în caietul de sarcini nu este niciun criteriu de precalificare în acest sens, iar, dacă ar fi fost, competitorii «exotici» nu ar mai fi avut posibilitatea de a se înscrie, însă poate că s-a dorit acest lucru".

Grupul SCR, controlat de Ştefan Vuza, susţine în continuare că este sprijinit în participarea Oltchim de alte trei grupuri industriale cu capital integral românesc, "fiind o forţă cu mult peste PCC, cât şi peste mult aşteptatul ofertant din Rusia, care, de fapt, este doar un alt grup de interese din România".

În urmă cu două zile, premierul Victor Ponta a comentat privatizarea Oltchim, apreciind că situaţia combinatului nu este una fericită, deoarece o ofertă este "exotică" (cel mai probabil s-a referit la Dan Diaconescu), iar cei de la Chimcomplex sunt "prea mici" în comparaţie cu Oltchim.

Tot atunci, imediat după declaraţia lui Ponta, grupul SCR a anunţat că în oferta făcută pentru Oltchim prin intermediul Aisa Invest şi Chimcomplex, sunt implicate şi alte grupuri industriale din ţara noastră. "Acestea vor fi angrenate în proiectul Oltchim, inclusiv până la nivelul producţiei de etilenă, cum este cazul Grupului InterAgro", a arătat SCR.

Ioan Niculae, preşedintele InterAgro, a declarat pentru ziarul BURSA: "Sunt interesat de Oltchim. Am avut o discuţie de principiu cu Ştefan Vuza care a venit, astăzi (n.r. pe 18 septembrie), la mine, şi mi-a propus să particip alături de el la privatizarea Oltchim. Înainte să mă decid şi să investesc, însă, vreau să fac un audit la Oltchim, să văd care este situaţia reală a companiei. Mă refer la un audit plătit de mine, făcut de o companie mare, care să-mi spună cert care sunt datoriile Oltchim, cum stă el de fapt din punct de vedere financiar".

Ieri, Ştefan Vuza a arătat: "Credem că, în acest moment, suntem cea mai bună variantă pentru Oltchim, deoarece oferta noastră este construită pe axa păstrării locurilor de muncă şi funcţionarea tuturor secţiilor combinatului la capacitate maximă. S-ar realiza astfel, prin unirea celor două combinate chimice din România, un proiect cu capital integral românesc, de care fiecare poate fi mândru, în comparaţie cu celelalte bresle unde fabricile sunt vândute la străini şi în care, tot la fel, firma mai mică a cumpărat firma mai mare - OTE Grecia a cumpărat Rom-telecom; OMV a cumpărat Petrom; Erste a cumparat BCR etc".

Surse apropiate privatizării susţin că Ştefan Vuza ar fi cerut OPSPI mai multe clarificări legate de Oltchim şi de implicaţiile proceselor deschise de unul din competitorii săi - Dan Diaconescu. Decizia de luni a preşedintelui OPSPI, Remus Vulpes-cu, privind amânarea cu trei zile a termenelor din privatizarea Oltchim a avut la bază trei acţiuni în instanţă depuse de preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu. Domnia sa a atacat în justiţie hotărârea adunării generale a acţionarilor Oltchim privind creanţa AVAS şi a cerut suspendarea şi anularea procedurii de privatizare şi a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.

Ipoteze cu ruşi

Şeful OPSPI a mai anunţat, luni, că o societate care reprezintă Gazprom şi Rosneft au solicitat amânarea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a analiza impactul litigiilor apărute în ultimele zile privind combinatul chimic. Vulpescu a declarat anterior că îşi doreşte participarea ruşilor la privatizarea Oltchim.

Sursele noastre spun, însă, că acea societate care susţine că-i reprezintă pe giganţii ruşi nu a prezentat OPSPI şi un mandat de reprezentare din partea acestora. Astfel, înţelegem la ce s-a referit Ştefan Vuza când a spus că "mult aşteptatul ofertant din Rusia, este, de fapt, doar un alt grup de interese din România".

Întrebat dacă estimează că vom avea şi o participare rusă la privatizarea Oltchim, analistul economic Ionel Blănculescu ne-a răspuns: "Aprecierile lui Ştefan Vuza despre participarea rusă sunt corecte. Giganţi ca Gazprom şi Rosneft nu lucrează cu juniori în afaceri. În numele unor companii de talia Gazprom şi Rosneft s-a creat în România o remarcabilă faună de aşa-zişi oameni de afaceri, firme obscure, care îşi arogă calitatea de intermediari ai acestor mari companii în relaţia cu statul pentru privatizarea Oltchim".

Domnia sa ne-a declarat că giganţii ruşi nu vor participa la un proces de privatizare aşa cum este derulat şi cum a fost construit pentru Oltchim. Ionel Blănculescu nu crede nici că Ioan Niculae se va implica la Oltchim din cauza datoriilor uriaşe şi a metodei de privatizare alese de OPSPI: "Domnul Niculae de la InterAgro este mult prea inteligent să nu simtă fundătura din privatizarea Oltchim".

Ponta îşi dă cu părerea despre privatizare

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi seară, că privatizarea Oltchim este o "bombă socială care trebuie rezolvată urgent", iar acţionarul minoritar PCC are, de câţiva ani, "un joc destul de obstrucţionist". Domnia sa a spus că nu va fi încheiat niciun contract dacă investitorul câştigător nu va accepta şi garanta condiţiile care ţin de păstrarea obiectului de activitate, de investiţii şi de păstrarea locurilor de muncă.

Într-un interviu acordat recent ziarului BURSA, doamna Cristina Chiriac, fost vicepreşedinte AVAS, ne-a declarat că statul român nu mai poate impune unui cumpărător condiţii post-privatizare. Domnia sa ne-a spus: "Odată cu aderarea şi primirea României în Uniunea Europeană, legislaţia specifică în materie de privatizări a suferit o serie de modificări esenţiale. Am să vă dau un simplu exemplu şi anume: nu mai sunt posibile privatizările cu un cumpărător strategic, gen "Ford". Aşadar, astăzi putem vorbi de contracte de privatizare în condiţii concurenţiale, fără să poţi îngrădi în vreun sens cumpărătorul, fără să poţi impune strategii de dezvoltare, investiţii sau protecţie socială etc".

Premierul Victor Ponta a mai spus marţi seară că, dacă va exista un câştigător clar vineri, mai repede de 2-3 luni nu se poate încheia contractul.

Şeful Executivului a mai declarat: "Acţiunea lui Dan Diaconescu s-ar putea să pună pe butuci Oltchimul. Dacă luni, când este termenul, se suspendă procedura de privatizare, mai ales că pe 27 va fi prezent boardul FMI, Oltchim va muri".

Dacă Ştefan Vuza a fost influenţat de declaraţiile lui Ponta, Dan Diaconescu îşi face în continuare, nestingherit, show-ul mediatic în jurul Oltchim.

Ieri, la şedinţa de Guvern, Victor Ponta i-a solicitat ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să fie direct implicat în procesul de privatizare a Oltchim, dar să evite spectacolul mediatic. Premierul anticipează că vineri, la licitaţia programată să fie organizată în prezenţa presei, va fi un anumit tip de spectacol mediatic, în care autorităţile nu doresc să cadă.

Angajaţii Oltchim primesc ajutoare sociale de urgenţă

Angajaţii combinatului Oltchim vor primi ajutoare sociale de urgenţă în sumă de câte 1.400 lei, în două tranşe, din fondurile Ministerului Muncii. Decizia a fost adoptată ieri de Guvern pentru a preveni noi probleme sociale.

Ajutorul a fost decis în baza unui memorandum al Ministerului Economiei privind "atenuarea efectelor sociale negative generate de situaţia economico-financiară de la Oltchim", prezentat în şedinţa de ieri a Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat: "Din cauza dificultăţilor de asigurare a materiilor prime şi a disponibilităţilor financiare, rezultatul a fost întreruperea activităţii, acumularea de datorii şi întârzierea achitării drepturilor către salariaţi. Pentru evitarea apariţiei riscului de excluziune socială şi pentru a evita apariţia unor probleme sociale suplimentare, în memorandum se propune sprijinirea salariaţilor şi a familiilor acestora prin acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă".

Domnia sa a susţinut că este vorba de "o plasă de siguranţă" pentru o perioadă de două-trei luni, până când Oltchim va fi preluată efectiv de către un investitor care ar urma să fie selectat prin licitaţia programată pentru vineri.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. daca o firma privata nu mai are bani de salarii, angajatii isi cauta altceva de lucru. la Oltchim pentru ca s-a furat 20 de ani, angajatii primesc 1400 RON ca ajutor social din taxele platite de mine. ar putea sa -mi explice cineva diferenta de tratament? cu ce sunt mai buni angajatii de la Oltchim decat cei de la oricare firma privata? daca cei de la firmele private isi asuma responsabilitatea propriilor salarii, noi de ce trebuie sa-i ducem in spate pe parazitii de la Oltchim?

    1. pentru ca majoritatea (electorala, mai ales) in Romania este nu cea care munceste, ci cea care paraziteaza. te-ai nascut in locul nepotrivit. emigreaza!

      Perfect de acord cu Dvs. Pomeni electorale date din banii privatilor. Dar acum au găsit soluția salvatoare-impozitele pe piscina!

      Salariatii isi doresc salariile restante pe iulie si august precum si celelalte drepturi contractuale ...in Valcea firmele private performante conf. Top Valcea sunt cele care au capusat Oltchim...Acele ajutoare le vor primii max. 700 de persoane...informeaza-te!

      Oltchim pompeaza ca salarii lunar in Valcea aprox. 10 mil. lei, plateste impozite de zeci de mil de lei anual catre stat... nu a luat bani de la buget...iar o buna parte din datorii sunt in instalatiile combinatului...spre exemplu o instalatie de electroliza costa cca 100 mil. euro..nu 8 mil. euro cat reprezinta valoarea totala a actiunilor Oltchin...

      poate sa fie si o persoana, nu 700, si tot nu e corect. Faptul ca au lasat firma la care lucreaza sa fie capusata - cum recunosc acum ca stiau, dar prea tarziu, nu ii indreptateste la pomeni. Ajutor de somaj conform legii si inscriere la masa credala cand se va declara falimentul pentru a-si recupera dreturile restatante. Atat.

      nu a luat de la buget, a luat de la banci cu garantie de stat si nu mai dat inapoi, si a trebuit sa plateasca bugetul, adica tu, eu si ceilalti platitori de taxe. Taxele platitte nu au fost pe profit, ca nu are profit, ci CAS si somaj pentru pensia si ajutorul de somaj al angajatilor, care li se cuvin conform legii. Dar nu ajutoare sociale. Iar instalatiile sa fie vandute ca bugetul sa recupereze macar o parte din banii pompati acolo pe mecanismul descris mai sus. acum e clar?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb