Scandal în lumea golfului profesionist

O.D.
Sport / 4 august 2022

Scandal în lumea golfului profesionist

Unsprezece jucători, între care starurile Phil Mickelson şi Bryson DeChambeau, angajaţi în LIV Golf, liga disidentă finanţată de fonduri saudite, au depus miercuri o plângere împotriva circuitului nord-american PGA, pentru "practică anticoncurenţială", care a condus la suspendarea lor.

Acţiunea în justiţie, depusă la tribunalul californian, contestă suspendările până la noi ordine impuse de comisarul PGA, Jay Monahan, tuturor jucătorilor care au participat la primele trei turnee ale LIV.

"Pe măsură ce monopolul său a crescut, circuitul s-a folosit de poziţia dominantă pentru a elabora practici anticoncurenţiale", acuză jucătorii în plângerea lor.

"Ameninţat de emergenţa LIV Golf şi diametral opus misiunii sale fondatoare, circuitul a făcut tot posibilul pentru a distruge carierele şi mijloacele de subzistenţă ale tuturor jucătorilor de golf care au îndrăznit să participe la turneele organizate de noua organizaţie", se arată în plângerea disidenţilor.

Trei jucători disidenţi, australianul Matt Jones, americanii Talor Gooch şi Hudson Swafford, au cerut să beneficieze de o ordonanţă temporară pentru a putea participa la playoff-ul FedEx Cup, competiţie programată săptămâna viitoare la Memphis (Tennessee).

Acest trio a acumulat suficient de multe puncte în clasament pentru a putea concura la acest turneu, înainte însă de a se angaja în LIV Golf şi de a fi suspendaţi de facto de PGA Tour.

Ceilalţi reclamanţi sunt mexicanii Abraham Ancer şi Carlos Ortiz, englezul Ian Poulter, americanii Jason Kokrak, Pat Perez şi Peter Uihlein.

Fostul lider mondial al golfului profesionist, americanul Tiger Woods, a refuzat o ofertă de aproape 800 de milioane de dolari pentru a juca în LIV Golf, noul circuit de golf susţinut financiar de Arabia Saudită, conform preşedintelui acestui circuit disident, australianul Greg Norman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb