SCANDAL LA VÂRFUL UNIUNII PRACTICIENILOR ÎN INSOLVENŢĂ Niculae Bălan i-a luat locul lui Piperea la şefia UNPIR

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 aprilie 2016

Cătălin Andrei Dascăl, noul şef UNPIR Bucureşti, este soţul doamnei Irina Dascăl, şef serviciu la Direcţia Resurse Umane din cadrul BNR

Niculae Bălan este noul preşedinte interimar al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). Domnia sa a fost ales în această funcţie vineri, după ce avocatul Gheorghe Piperea a renunţat atât la scaunul de prim-vicepreşedinte, cât şi la cel de preşedinte interimar al Uniunii.

Tot vineri a fost ales şi noul preşedinte al UNPIR - Filiala Bucureşti, în persoana domnului Cătălin Dascălu, iar Niculae Bălan a fost desemnat candidat pentru preşedinţia Uniunii, urmând ca alegerile pentru acest fotoliu să aibă loc în cadrul Congresului din septembrie.

Înainte de alegerile de vineri, Gheorghe Piperea şi-a anunţat demisia din funcţiile pe care le deţinea la UNPIR, spunând că renunţă la orice candidatură pentru alte poziţii în cadrul Uniunii.

Unii practicieni din cadrul UNPIR consideră că Piperea s-a grăbit luând decizia să părăsească Uniunea.

Avocatul a spus că a fost "forţat" să plece de la UNPIR, ca urmare a unor "manevre oculte şi ilegale".

Gheorghe Piperea a menţionat: "Una dintre manevrele oculte ale celor care au făcut şi fac o chestie de viaţă şi de moarte din membership-ul în această conducere a UNPIR a fost (...) reprezentată de semnături în alb pe nişte «mandate» pe baza cărora 2-3 persoane au exercitat cam 200 de voturi în cadrul unei aşa-zise adunări a membrilor filialei Bucureşti a UNPIR".

Niculae Bălan, care vine la şefia Uniunii după trei mandate în fruntea Filialei Bucureşti, ne-a spus: "Nu am nimic să-mi reproşez. După 12 ani ca preşedinte al UNPIR - Filiala Bucureşti, oamenii care m-au votat au reuşit să mă cunoască. Dacă nu obţineam votul celor de la Bucureşti, atunci era greu să câştig".

Domnul Bălan anunţase, recent, că intenţionează să predea ştafeta lui Cătălin Dascălu la conducerea Filialei Bucureşti a UNPIR.

Cătălin Andrei Dascăl este soţul doamnei Irina Dascăl, şef serviciu la Direcţia Resurse Umane din cadrul BNR, conform declaraţiei de avere a acesteia din urmă.

Niculae Bălan este reprezentantul BDO Business Restructuring, unul dintre administratorii speciali ai Oltchim, celălalt administrator fiind Rominsolv, societate reprezentată de Gheorghe Piperea.

Avocatul Piperea este cunoscut ca "avocatul clienţilor bancari", care îi apără pe consumatori în procesele deschise în instanţă împotriva băncilor. Printre altele, Piperea a redactat Legea dării în plată, care prevede stingerea datoriei odată cu cedarea casei către bancă şi care urmează să fie promulgată de preşedintele ţării. Unii specialişti au afirmat că această lege se suprapune cu prevederile Legii insolvenţei persoanelor fizice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. haideti sa nu exageram, asa cum a facut KPMG :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb