Scandal politic între preşedintele şi premierul Bulgariei

A.D.
Internaţional / 19 iunie 2020

Scandal politic între preşedintele şi premierul Bulgariei

Bulgaria este zguduită de un uriaş scandal între premierul Boiko Borisov şi preşedintele Rumen Radev. Scandalul nu este în jurul unor politici publice ci seamnă a film de acţiune cu spioni. Prim-ministrul ţării, Boiko Borisov l-a acuzat pe preşedintele Rumen Radev că îl supraveghează cu o dronă în timp ce doarme, notează Daily Sabah.

Afirmaţiile lui Borisov vin după ce fotografii şi înregistrări audio ale vieţii sale personale au fost trimise către diferite trusturi media din Bulgaria. Mai exact, au apărut imagini cu el dormind în pat, imagini postate anonim.

Alte imagini arătau un pistol pe o noptieră şi mai multe teancuri de bancnote de 500 de euro (560 de dolari) şi lingouri de aur într-un sertar deschis de la noptieră.

Radev locuieşte într-o reşedinţă din apropierea vilei de stat a lui Borisov din Boyana, lângă Sofia.

Actualul preşedinte al Bulgariei a declarat: "Am operat avioane şi drone, dar nu am nimic de-a face cu ceea ce vorbeşte Borisov".

Borisov a ţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre incident şi l-a acuzat pe Radev că a întrecut orice limită cu presupusa sa supraveghere cu drona.

Premierul Bulgariei a adăugat că dronele au fost retrase după ce a ameninţat că va trage cu pistolul în ele.

Preşedintele Radev a recunoscut că are în proprietate o dronă, însă a negat acuzaţiile lui Borisov conform cărora ar fi folosit dispozitivul pentru a îl spiona pe acesta.

Între cei doi politicieni de la Sofia există un mai vechi şi îndelungat conflict mai ales din cauza poziţionărilor politice ale celor doi - Borisov este un pro-european, în timp ce Radev, ales preşedinte din partea Partidului Comunist Bulgar este un prorus.

Borisov nu este doar în mijlocul unui scandal cu preşedintele ţării, dar şi cu "regele" jocurilor de noroc din Bulgaria, Vasil Bojkov, relatează G4Media. Acesta a publicat pe Facebook mai multe extrase de cont conform cărora ar fi scos din bănci circa 33.5 milioane de euro în perioada 2017-2019. Omul de afaceri spune că banii ar fi ajunşi la Boiko Borisov şi ministrul său de finanţe Vladislav Ivanov Goranov.

Borisov a negat acuzaţiile şi spune că a luat de la Bojkov "doar un trabuc".

În noua sa postare, Bojkov scrie că deja de două săptămâni procuratura nu face nimic în urma semnalului tras de el.

Omul de afaceri scrie, afalt în Dubai: "Telefonul, adresa şi locul în care mă aflu le sunt cunoscute, însă nimeni nu m-a căutat încă pentru «mărturii şi pentru dovezi ». În pofida dovezilor şi recunoaşterii publice, procurorul general al Bulgariei, Gheşev, continuă să îşi demonstreze apartenenţa şi dependenţa de «junta» conducătoare. Legea se pare că nu e valabilă pentru BMB, VG şi Menda, care trebuie să fie date afară din funcţiile ocupate şi reţinute, pentru a nu împiedica ancheta".

Bojkov spune şi că poate proba acuzaţiile sale cu fotografii şi înregistrări de pe camerele de supraveghere care arată că i-a predat ministrului de finanţe şi premierului sumele de bani.

Până în acest moment, procuratura a formulat 18 acuzaţii împotriva lui Vasil Bojkov. Printre ele este conducerea unui grup infracţional organizat, constrângere, extorcare, tentativă de mituire a unui funcţionar, instigare la comiterea unei infracţiuni de serviciu, trafic de influenţă, deţinere şi expropiere de bunuri culturale neînregistrate în ordinea corespuzătoare etc. În urmă cu doar câteva zile, Procuratura l-a acuzat că a organizat o grupare de crimă şi constrângere. De asemenea, el a primit în lipsă şi acuzaţii pentru că a comandat patru asasinate concrete, între care al soţului Veselei Lecheva, Manol Velev, şi cel al reprezentantului firmei de jocuri de noroc Yordan Dinov.

Omul de afaceri a fost reţinut în Dubai, iar autorităţile bulgare au solicitat extrădarea sa. Până în momentul acestea însă, nu există o decizie a autorităţilor din Emiratele Arabe Unite cu privire la întoarcerea sa. Aproape în fiecare zi, omul de afaceri are postări pe Facebook prin care atacă puterea de la Sofia. El a dat publicităţii SMS-uri personale ale ministrului bulgar de finanţe, Vladislav Goranov, precum şi o înregistrare memorabilă privind înţelegerile sale cu proprietarul Nova TV şi FC Ludogorets, Chiril Domusciev.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb