Intrarea în anul electoral 2014 a înteţit atacurile la persoană, dar şi războaiele între politicieni şi trusturile media. Pe scena politică, confruntarea de idei a fost înlocuită de ceva timp cu ironia groasă sau injuria directă, iar în mass-media pactul de neagresiune respectat o bună bucată de vreme a fost ars şi aruncat în vânt. Aşa stând lucrurile, dar având în vedere şi contextul electoral, este de aşteptat ca în următorul an să asistăm la un val de scandaluri fără precedent.
Pe axa Preşedinţie - Guvern - Parlament s-a înregistrat un prim dialog încins în care cuvântul minciună a fost intens folosit. Preşedintele nu a ratat prilejul să-l acuze pe şeful de la Senat că interpretează rolul mincinosului: "Aş vrea să discut despre ultima trăsnaie a USL, cea cu Constituţia, pe care vor să o treacă prin referendum odată cu europarlamentarele. Este în regulă, dar va trebui să ţină cont de câteva lucruri, foarte importante; primul şi cel mai important este decizia Curţii Constituţionale 682 din 2012, în care se spune că este obligatorie respectarea rezultatului referendumului care viza Parlament unicameral şi număr maxim de 300 de parlamentari. Povestea pe care vrea să o prezinte Crin Antonescu, de data asta, şi-a luat rolul mincinosului, spunând < facem 300 de deputaţi >, uitând să spună câte sute de senatori face... Această poveste nu va putea trece de CC. S-au aruncat într-o minciună publică ambii lideri ai USL, o minciună care va duce la dezorientarea electoratului şi va face ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic". Crin Antonescu a pomenit la rândul său de minciună, propunând chiar şi un pact în această privinţă: "Nici eu, cum spunea domnia sa, nu am motive să mă las intimidat de campanii de presă, de presiuni şi jocuri politice. Şi eu am linia mea de consecvenţă şi intransigenţă, am greşit şi eu în repetate rânduri în materie de limbaj, în materie de atitudine în dialogul politic din România. Dar hai să facem măcar în acest 2014 care se anunţă greu, încărcat, tensionat, să facem un pact minimal. Să nu mai spunem, nici preşedintele şi nici alţii - dar nu-mi aduc aminte să o fi făcut nici eu, nici primul ministru - să nu mai spunem grozăvii, minciuni şi lucruri profund dăunătoare în faţa poporului român şi despre poporul român şi despre ţara asta. Şi doi, dacă se poate, să avem o atitudine cuviincioasă". Cum o astfel de poveste nu se poate încheia foarte rapid, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Bogdan Oprea, a descifrat într-o cheie inedită declaraţia lui Crin Antonescu: "Domnul Crin Antonescu şi-a luat angajamentul şi în numele domnului prim-ministru Victor Viorel Ponta, de a nu-i mai minţi pe români".
Cum partizanatul televiziunilor pe teme politice a devenit mai mult decât evident, acestea au ajuns să se confrunte între ele în acelaşi timp cu politicienii, publicul şi audienţa contând mai puţin pe acest front. Astfel, Robert Turcescu, realizatorul unei emisiuni difuzată de B1 TV, a anunţat că în 2014 se află pe baricade pentru a lupta cu "propaganda lui Dan Voiculescu" făcută publică de postul Antena 3. Cum viteza de reacţie în TV a crescut simţitor, Antena 3 a răspuns în timp real, în malaxor intrând pe lângă Turcescu şi alţi jurnalişti care apar sau au apărut la postul B1 TV, Andreea Pora şi Ion Cristoiu. Prima lună a anului electoral 2014 a ajuns abia la jumătate!