• Cristian Duţescu: "Mie mi se pare că nu este în interesul societăţii (n.r. schimbarea obiectului de activitate)"
"Amonil" Slobozia (simbol AMO) va produce în primul rând energie electrică, după ce acţionarii săi au hotărât modificarea obiectului principal de activitate, respectiv fabricarea de îngrăşăminte şi produse azotoase. Combinatul activa în acest domeniu din 1969.
Decizia a fost luată luni, 29 august, în cadrul Adunării Generale Extraordinare.
Cristian Duţescu, reprezentantul legal al acţionarului minoritar "Salink Limited Nicosia", care are o participaţie de 13,54% la "Amonil", ne-a spus că nu se cunoaşte, la ora actuală, momentul când fostul producător de îngrăşăminte va începe producţia de energie electrică. Domnia sa a mai atras atenţia asupra faptului că, la acest moment, "Amonil" "nu produce îngrăşăminte", şi această stare de fapt se menţine încă din 2010, când societatea pierduse deja utilajele de producere a îngrăşămintelor, ca urmare a executării lor silite, de către "Chemgas Holding Corporation", pentru recuperararea unor datorii de 58,73 milioane lei.
În urma unui contract încheiat, la 6 martie 2008, cu "InterAgro", având ca obiect procurarea a două grupuri de cogenerare şi a două compresoare gaze, "Amonil" a realizat, potrivit lui Cristian Duţescu, o inves-tiţie păguboasă şi a făcut o solicitare, respinsă de acţionari, de a aproba majorarea capitalului societăţii cu suma echivalentă datoriei pe care o deţinea faţă de "Chemgas Holding Corporation".
Domnul Duţescu ne-a mai declarat că va încerca, în numele clienţilor săi, să facă orice demers ca, în primul rând, să obţină obligarea "InterAgro" să facă o ofertă publică şi ca autorităţile statului român să investigheze situaţia de la combinat.
Domnia sa consideră că, probabil, se va face o plângere penală pentru prejudicierea "Amonil", întrucât, potrivit spuselor dânsului, adminis-tratorii nu au apărat interesele "Amonil". "Avem suspiciuni de căpuşare a "Amonil" de către InterAgro", ne-a mai spus Cristian Duţescu.
Acţionarii "Amonil" au mai aprobat şi încheierea constituirii unui drept de superficie pe 49 de ani, perioadă estimată ca durată de existenţă a construcţiei, superficia fiind acordată de către "Chemgas" în favoarea "Amonil", asupra lotului de teren pe care urmează să se realizeze "Staţia de cogenerare". Părţile au convenit ca valoarea totală a convenţiei, în cuantum de 14,7 milioane lei, să fie achitată în maxim 30 de zile de la data semnării contractului.
"Zalois Ltd" Belize deţine o participaţie de 32,19% din combinat, iar "Jovline Ltd" Belize City este raportată cu o participaţie de 18,22%. Suedezii de la "East Capital" deţin prin "Salink Limited" 13,54% din titlurile AMO.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.09.2011, 00:07)
un lucru foarte bun ca s-a aprobat. altfel, alternativa era inchiderea combinatului, definitiv.
De acum actiunile or sa creasca puternic, multi investitori au stat in expectativa sa vada rezultatul AGA.
daca iese si opp, si mai bine.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.09.2011, 11:36)
De crestere negativa ai auzit? Tu stii ce e aia energie electrica?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.09.2011, 13:03)
e important ca si-au propus un tel,pt. a iesi din impas ,eu cred ca vor reusi ,actiunea poate deveni interesanta!