Schneider Electric lansează PowerLogic Heat Tag - senzori AI pentru prevenirea incendiilor din cauze electrice

F.D.
Companii / 26 septembrie

Schneider Electric lansează PowerLogic Heat Tag - senzori AI pentru prevenirea incendiilor din cauze electrice

Schneider Electric anunţă lansarea PowerLogic Heat Tag, un senzor inovator conceput pentru a detecta supraîncălzirile apărute accidental în interiorul tablourilor electrice. Heat Tag analizează temperatura şi parametri de calitate a aerului din interiorul tabloului electric, avertizând din timp şi prevenind astfel posibile incendii. Această tehnologie avansată oferă o soluţie de monitorizare eficientă pentru protecţia sistemelor de distribuţie electrică, contribuind la creşterea siguranţei în funcţionare şi la reducerea riscurilor în clădiri, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Defecţiunile în interiorul tablourilor electrice sunt o cauză importantă a incendiilor, contribuind la 25% din incendiile din clădiri, conform European Fire Academy. Acestea au provocat pierderi semnificative în afaceri, afectând milioane de persoane. PowerLogic Heat Tag vine să răspundă acestei provocări printr-o soluţie inovatoare de monitorizare continuă, potrivită pentru orice fel de aplicaţie.

Senzorul PowerLogic HeatTag de la Schneider Electric monitorizează în mod constant condiţiile termice în tablourile electrice de joasă tensiune şi detectează în timp util particulele emise în urma supraîncălzirii cablurilor sau conexiunilor defectuoase. În urma detectării, dispozitivul emite trei tipuri de alerte, în funcţie de severitatea încălzirii, astfel încât activităţile de întreţinere pot fi cu uşurinţă prioritizate. De asemenea, măsoară temperatura ambientală şi higrometria şi furnizează date despre indicele calităţii aerului din tabloul de distribuţie. Aceste date permit intervenţii proactive şi reduc riscul de incendii, protejând bunurile şi siguranţa angajaţilor.

"Senzorii de ultimă generaţie PowerLogic HeatTag, de la Schneider Electric, au la bază inteligenţa artificială (AI). Ei pot detecta semne timpurii de deteriorare a izolaţiei în interiorul tablourilor electrice, la un nivel ridicat de sensibilitate. Prin comunicaţia wireless cu un concentrator de date - Panel Server, datele pot fi cu uşurinţă integrate în arhitecturi de comunicţie, cu ajutorul cărora pot fi configurate alarme. Acestea pot fi vizualizate local de către personalul de întreţinere a instalaţiei sau pot fi încărcate în cloud pentru a informa remote echipa în legătură cu situaţia respectivă. Astfel, eventualele intervenţii pot avea loc înainte de apariţia unor condiţii periculoase, care pot genera apariţia unui incendiu", spune Mihaela Guşă, Healthcare Market Segment Manager Schneider Electric.

Tehnologia IDD (insulation decomposition detection - detectarea descompunerii izolaţiei) oferă avantaje clare faţă de senzorii tradiţionali de fum şi foc. Senzorii de fum detectează fumul alb provenit din arderea materialelor inflamabile, în timp ce senzorii de detectare a descompunerii izolaţiei identifică riscul termic înainte ca izolaţia conductoarelor să înceapă să emane fum. Senzorii de incendiu reacţionează la radiaţiile emise de flăcări, dar doar după ce focul a izbucnit. În schimb, PowerLogic HeatTag poate detecta o defecţiune mult mai devreme decât senzorii de fum sau incendiu, oferind protecţie maximă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb